Miért jó rendszeresen tanulmányozni a Bibliát?
Szándékosan nem azt írtam "olvasni", mert attól többről van szó.
Leírnátok a tapasztalatotokat azok, akik ezt rendszeresen teszik? Élőre is köszönöm :)
Nagyon szeretem olvasni, szinte éhezem rá. Tartalmazza az abszolút igazságot, igazságosságot, békét és szeretetet. Amíg nem Istennel olvastam, addig nem értettem, sok minden kusza volt. Mióta a Szent Szellem segít, azóta tiszta a kép és hiába olvasom el újra és újra, mindig tud újat mutatni.
A Példabeszédeket kötelezővé tenném. :)
Engem megnyugtat, batorit, erosit.
A Peldabeszedek konyvet es Sirak konyvet emelnem ki, a gyakorlatiassaguk miatt. Ezeket nemkeresztenyek is nyugodtan olvashatnak.
Egy Romai Katolikus
Ha valakinek a Biblia jelenti a kapaszkodót és a megnyugvást,akkor szíve rajta,én nem ítélem el.
Ha saját véleményemet szeretném megosztani,akkor az ókori(és talán még régebbi)történetek,gondolatok best of gyűjteménye(ami akár meg is történhetett),az egyszerű emberek szájízére szabva,az aktuális (akkori)trendeknek megfelelően magyarázva,az egyházat beállítva a lehető legelőnyösebb pozícióban.Ja és az nem zavar senkit,hogy nagyrészt sumer és mezopotámiai mondák és legendák vannak újraértelmezve az ótestamentumban csak zsidó(nem vagyok rasszista) oldalról.
A hívők sokan mondják hogy segít és megerősíti a hitet meg az élet igazsága van benne.
Nekem személy szerint már a teremtős rész is sok volt. Minden népnek van egy teremtés legendája, elmélete, még a kereszténység előttről is. Miért pont lenne igaz ami a Biblia ír? Ez csak egy újabb szöveg ami megpróbálja megmagyarázni azokat a dolgokat amit az akkori emberek nem értettek. De ma már sok mindenre van magyarázat, így szerintem a Biblia nem tekinthető teljes igazságnak, legfeljebb részlegesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!