Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek Pál leveleinek nehezen...

Melyek Pál leveleinek nehezen érthető részei, melyek hívők vesztét okozhatják?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 17:50
 1/9 sandor76 ***** válasza:

Ha nincs rola pontos ismeretunk,mikor kikrol beszel,felreerthetonek bizonyul a nagy resze a leveleinek.

Ez meg nem biztos ,hogy valakinek a vesztet okozzak,de pontos ismeret hijan teves hitunk lessz,es nehez ujra helyesen megerteni a Biblia barmely reszet.

2014. jún. 30. 18:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem amikor a bűnökről és a kegyelemről beszél.
2014. jún. 30. 18:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Péter apostol írta a leveleiről ezt:

"Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére."

Eszerint lesznek, akik elkárhoznak a levelei, és annak félremagyarázása miatt.

2014. jún. 30. 18:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Talán ez a megállapítása Péter apostolnak csak abban az időben élő emberekre vonatkozott, gondolom hallott vagy tapasztalt ezzel kapcsolatban egyet s mást.
2014. jún. 30. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Talán a "mindent szabad nekem de nem minden használ" mondatról lehet szó, ill. arról, hogy eleve sok korábban tiltott tevékenységet tartott Pál megengedhetőnek. Nyilván, nem mindenki hajlandó megmaradni normális határok között, és az adott mondatot eredeti értelméből kiforgatva talán akadnak, akik végtére is mindenféle - valóban gonosz - dolgot is megengedhetőnek tartanak.

De ez CSAK EGY ÖTLET. Mert nem tudom, mire vonatkozik az eredeti szöveg. Lényegében bármilyen tanítást lehet rosszul értelmezni.

2014. jún. 30. 19:15
 6/9 anonim ***** válasza:
(Különben... nem idéztem pontosan, csak amennyire emlékszem rá fejből, mert viszonylag régen olvastam már.)
2014. jún. 30. 19:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Kérdező! Az általad említett részt Péter apostol írja az egyik levelében. De semmi baj, nekünk is van Péterünk, ő majd választ ad. :) Ezen én is gondolkodtam, kíváncsi vagyok mely részekre utalhatott az apostol. :)
2014. júl. 1. 06:38
 8/9 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Kicsit becsapós a kérdésed:)

Mert Péter nem csak a Pál leveleiről ír, amelyek esetleg nehezen érthetőek, a többi részéről is az 'Írásoknak".

Pontosabban: "...amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is a maguk vesztére." 2Pét.3,16

Leírja kik azok, akik nem értik, de más dolgokat sem az Írásokból.

Erre gondoltál?

2014. júl. 1. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Érdemes megfigyelni a szövegkörnyezetet, hogy mivel kapcsolatosan ír Péter apostol és rögtön ráismerhetünk egy-két páli gondolatra. Szerintem egyértelműen Pál rómabeliekhez írt levelére utal, mégpedig a 2:4; 3:24–25; 9:22–23. versekre. Aztán a figyelmeztetés - miszerint a tévtanítók meghamisítják Pál leveleinek bizonyos részeit - ezekre a versekre vonatkozhat: Róm 5:20; 8:1; 1Kor 2:15; Róm 6:15; Gal 3–4.

Üdv. Péter

2014. júl. 1. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!