Miért zavar, ha egy politikus lop?
1.hülye a kérdés
2.ugyanazért zavar,amiért az zavarna ha bejönnének a házamba és kirabolnák-csak a politikus közvetetten lopja a pénzemet
3.azért,mert a munkájára sz@rik-magyarul nem csinál semmit-amitől nekem jobb lesz,csak azért van ott ahol,h lopni tudjon-amiért árt nekem
4.mert akkor is lop még,ha már 5 villája van,h legyen
6-odik is-közben más meg dolgozik a minimálbérért és nem tudja kifizetni a havi 30ezres törlesztőrészletét
5.az én pénzemet ne lopja el,mert azért én dolgozom meg,nem ő
6.nem szeretem a tisztességtelen embereket-a lopás márpedig az
És még számtalan indok
Én CSAK ezért útálom őket.
Mi a fene köze van az ateista apádnak (akivel e téren egyezik a nézetünk) a lopkodó politikusokhoz? És mi értelme volt ilyen elvont formában feltenni a kérdést. Zavar, hogy lop, főleg mert tőlem (is) teszi! Nem isteni igazságszolgáltatás kéne, hanem emberi. Nemrég olvastam egy sci-fi történetet (fene tudja már a címét), amiben volt valami olyasmi, hogy a vezetőkbe raktaktak egy mikrochipet és ha egy döntésével a nép nagy része (asszem 75%) nem értett egyet és ezt jelezte is a számítógépes hálózaton keresztül, akkor a vezetőben testében felrobbant a chip. Valami hasonló rendszert elfogadnék, hamar születnének a népet szolgáló intézkedések azt hiszem, ha azok a férgek ott a bársonyszékeikben az életükkel játsznának és nem a mi pénzünkkel!
Isten meg (már ha létezne) vagy nem mindenható vagy gonosz. Mert: Ha Isten le akarja győzni a gonoszt, de nem képes, akkor nem mindenható. Ha képes lenne, de nem hajlandó, akkor élvezi a jelen a gonosz jelenlétét, tehát ő maga is az. Ha le is tudja győzni és le is karja, akkor nem lenne a világon gonoszság, ami egyértelmű, hogy nem így van. Ha se nem tudja legyőzni, se nem akarja, akkor miért nevezzük istennek? (Ez a gondolatmenet egyébként Epikurosz érvelése volt, de ma ugyanúgy megállja a helyét szerintem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!