Mi az élet értelme?
Hát, az nagyban függ attól, hogy milyenféle elveket, "filozófiát" követsz. Azért van néhány verzió.
A Gaia-elmélet szerint kb. a Földön lévő élet, annak fenntartása maga a "cél" (ráadásul minél komplexebb és diverzebb formában való fenntartása). A kereszténység szerint az életed célja az, hogy amellett, hogy megőrzöd a saját életedet (örökké), másokét is megpróbáld megőrizni, és törekedj arra, hogy a teremtett világot is ódv, stb. Persze, mindezt úgy, hogy Istennel együtt, és nem ellene dolgozol. Általában a törzsi vallások (pl. én az indián vallásokat ismerem inkább - azaz egy részüket, mert van néhányszáz) szerint is az életnek önmagában van értelme; meg kell őrizni a magunk és mások életét, amennyire lehetséges. Aztán vannak tudományos elméletek is, korábban a "fajt" tartottuk fenn, de inkább ma már - Dawkins nyomán - konkrétan a genetikai anyagot - vagy hogyan is fogalmazzam, hogy ne hangozzon bénán.
Ja... és... (tudom, hogy elcsépelt poén, de...) 42. =P
Létezésünknek valószínűleg se oka (persze egy ok-okozati lánc egy adott pontján vagyunk),se értelme.Ha már úgy alakult,hogy felfogjuk létezésünket,akkor az,hogy jól érezzük magunkat (lehetőleg ne más kárára).
Egyszerűen élvezd ki a létezésed és ne nyírd ki közben hamar magad.:)
Salamonnak az a meglátása, hogy az élet értelme elválaszthatatlan az egészséges istenfélelemtől, ismételten megerősítést nyert Krisztus által. Isten szavát idézve Jézus ezt mondta: „Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik” (Máté 4:4; 5Mózes 8:3). Valóban, ahhoz, hogy egy személy élete teljességre jusson, nem hagyhatóak figyelmen kívül a dolgok szellemi oldalai. Jézus később azt mondta magáról: „Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, a ki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem” (János 4:34). Az, hogy engedelmesen szolgálta égi Atyját, az öröm és a megelégedettség forrása volt. Táplálta őt. Célt adott életének.
Következésképpen, felszínre hozhatja valaki Isten nélkül az életében rejlő valamennyi lehetőséget? Nem. Érdekes módon Arnold Toynbee történész egyszer ezt írta: „Egy magasabb rendű vallás valódi célja a lényeges szellemi tanácsok és igazságok kisugárzása annyi lélekbe, amennyit képes elérni annak érdekében, hogy a lelkek mindegyike képes legyen beteljesíteni az emberiség valódi célját. Az emberiség valódi célja Isten dicsőítése, és hogy örvendjen neki örökké.” Malakiás próféta így fejezte ki Isten nézetét: „meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt” (Malakiás 3:18).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!