Pál szavai és Jézus szavai egyenrangúak?
Asperrimus!
Hagyjuk a komédiát!
Írd le kérlek, ki a megváltó!
Asperrimus!
"Megmondatott a régieknek"
Ki mondja meg kinek? És ki írja felül, ami a régieknek megmondatott?
"Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni."
Mit kell tökéletessé tenni?
Ha a régi tökéletes lett volna, azon nincs mit javítani. Tökéletlen volt.
Vagy más fordításban .
"Nem eltörölni, hanem inkább betölteni jöttem."
Ezek szerint a régi nem töltötte be.
Asperrimus!
Egyébként nem tudom, hogy szoktál-e gondolkodni? Egyszer próbáld ki! Ha minden jó lett volna úgy, ahogy van, akkor nem jött volna el Jézus. Ha minden rendben van, akkor nem kell megváltás, hiszen nics mitől megváltson.
Gondolkodni? Nem érteni Señor! Még életemben nem hallottam ezt a kifejezést. Én mindent készen kaptam, ahogyan a zsebembe rakták, úgy szoktam bemásolni a jeleket a papíron. Ezt a karaktersorozatot például láttad-e már: "Annakokáért ímé prófétákat, bölcseket és írástudókat küldök én hozzátok". Jézus átruházta a tekintélyét másokra: prófétákra, bölcsekre és írástudókra. Aki ellenük lázad, Krisztus ellen lázad. Egyik ilyen ember Pál apostol volt, a másik Péter, vagy Jakab, aki Jézus féltestvére volt a hagyomány szerint, illetve a Biblia is hivatkozik rá, mint az Úr atyjafiára. Péter ezt mondja: "És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben; Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei." (2Pét 1,19-21) Te azt gondolod, hogy az Írásban önkényesen magyarázzák a próféták, apostolok, tanítók az apostoli tudományt, így elég durva ellentmondásba kerülsz a Jézus által kiválasztott első apostollal, aki nem éppen mellesleg a Pál írásait is az egyéb Írások, azaz a Biblia könyvei közé sorolja: "És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére" (2Pét 3,15-16) De durva ellentmondásba kerülsz azzal a Krisztussal is, aki ezeket a bölcseket, írástudókat, prófétákat küldte.
Éppen azért hozta létre a Krisztus az Élő Egyházat a Szent Szellem által, hogy a juhok ellátásban részesüljenek, tanításban és vezetésben, hogy ne tévelyegjenek hozzád hasonlóan, nehogy eljöjjön Farkas testvér és keresztben le találjon nyelni. Javaslom, hogy hagyj fel az individualizmussal, és hallgass meg magadnál bölcsebb embereket is, ha úgy találod, hogy vannak ilyenek. Ha azonban te volnál a legbölcsebb ember, akkor csak folytasd tovább, mint eddig. Áldásom rád!
Asp!
Azért vicces, amit csinálsz, mert ezek nem a saját gondolataid, hanem a felekezetedé.
Egyébként:"A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának"
És talán emiatt is keresgélsz rossz helyen,...pedig: "...az Isten országa bennetek van.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!