Mi a baj a Mindent látó szemmel?
Egy tetoválóoldalon láttam, hogy valaki ezt a jelképet tetováltatta magára, és rengeteg olyan hozzászólás volt alatta, hogy "Gratulálok aki ilyet magára tetovál...", "kösse fel magát az a faszparaszt, aki ilyet felvarrat"
Próbáltam utánaolvasgatni, de nem nagyon lettem bölcsebb, sőt sok olyan kifejezésbe belefutottam, amit hallottam már ugyan de a jelentésével nem nagyon vagyok tisztában és nem nagyon látom át ezt az egészet.
Ilyen kifejezések pl. a szabadkőműves és az illuminátus.
Valaki elmagyarázná nekem kérem, hogy mit jelentenek a fentebb említett szavak + mi a gond a mindent látó szemmel?
Bocsánat, igazad van, rosszul megfogalmazott a kérdés.
Mit találnak sokan ellenszenvesnek benne?
Az illuminátusok és a szabadkőművesek az összeesküvéselméletek kedvenc témája. Világuralomra törekvő, az emberiséget rabszolgasorba kényszerítő, félig (gonosz erőknek engedelmeskedő) vallásos társaság. Sok lopott jelképpel dolgoznak, ilyen pl a mindent látó szem is.
Ezek után csoda, ha sokaknak nem tetszik az ha egyesek tetovállásokkal az illumináti mellett kötelezik el magukat?
A mindent látó szem Isten szimbóluma. Van akiknek nem tetszik, mert nem akarnak Istenre emlékezni, van akiknek meg azért nem tetszik mert máshogy akarnak Istenre emlékezni és vannak akiknek azért nem tetszik, mert azt hiszik, hogy szentségtörés Istent szimbolikusan megjeleníteni. Katolikus templomokon éppúgy lehet látni, mint szabadkőműves páholyházakon, vagy régi középületeken.
Én nem tudom miért jó bármit is magunkra tetováltatni, de ha valakinek a mindent látó szem tetszik, szerintem semmi rossz nincs benne.
A szabadkőművesség egy ősi mozgalom, régebben az értelmiség és az arisztokrácia körében is rendkívül népszerű volt, ma már kissé régies inkább hagyományőrző dolog. Eredetileg szabadkőműves csak olyan szabad, jóhírű (és jómódú) férfi lehetett, aki istenhívő volt és vallását aktívan gyakorolta. Ma már ateisták is lehetnek szabadkőművesek bizonyos páholyokban, de többségükben még ma is inkább mélyen vallásos emberek, talán ezért használják Isten szimbólumát is.
Na szóval...van egy titkos társoság az Illumináti
ennek tagjai a A világpolitika élén álló emberek,van aki ismert,de a töbsége számunkra ismeretlen
világuralomra akarnak tőrni... (lényegében)
Ő uralnak mindent,a kezükbe a média és azzal akármit eltudnak hitetni az emberekkel(a tv az újságok mind valamilyen szinten hipnotizálja az embert,amit ott látunk azt hisszük el,és azt látjuk amit akarnak,hogy lássunk
Ezek az emberek kreaáták pl a HIV vírus,a madárinfulenzát,sertésinfulenzát stb )
Kitalálták a "terrorizmust" ami egy teljesen baromság..XD
Na m1 ez nagyon hosszú
Térjünk most a mindentlátó szemre
ez ennek a társoságnak a jelképe,a mindent látó bagolynak az egyik szeme az az ő szent állatuk...
Ha szeretnél mégtöbbet megtudni írj privibe...
bocs a helyesírási hibákért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!