Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha ne igaz, hogy a keresztelet...

Ha ne igaz, hogy a kereszteletlen emberek - amennyiben jók voltak - automatikusan a pokolra kerülnek, akkor mi szükség volt Megváltóra?

Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 12:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

10!

Ha érdekel, leírom privátban.

En block annyi a lényeg, hogy nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja. Ha valaki pl. igézés vagy varázslás szellemétől indíttatva "szólja az igét", mondhatja ugyanazt amit Jézus mondott, mégis ha valaki megtér erre, akkor nem Istennel kerül kapcsolatba.

Lásd a filippi jóslány esetét az apcselben.

2014. jún. 22. 15:51
 12/16 KZitus ***** válasza:
37%

Kedves kérdező

Azt kérdezed, ha igaz, hogy...

És mi van azokkal a milliókkal(milliárdokkal?) aki Kisztus előtt születtek és BIZTOSAN nem kereszteltek meg?

A Biblia szerint fel fognak támadni. Ezt tudták az ókori zsidók is. Ez volt a reménységük. Pontosan ismerték a történelmüket, törtlnetünket Ádám és Évával kapcsolatban.

Mózes írta a Jób könyvét és ott olvashatunk egy kérdést Jóbtól, aki megadja a választ is rá: "Ó, bárcsak elrejtenél a seolban

Rejtegetnél, míg el nem fordul haragod, Bárcsak időt szabnál nekem, és megemlékeznél rólam! Ha meghal az életerős férfi, vajon élhet-e újra? Kényszerű szolgálatom minden napján várakozni fogok, Míg el nem jön szabadulásom. Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után." Jób 14:13-15

Tehát a pokol, vagy a seol egy olyan hely (sir), ahonnan fel lehet támadni (János 5:28,29)

2014. jún. 22. 20:37
 13/16 anonim ***** válasza:

Na és ugyan mi a pokol?

Körül tudja e valaki irni?

2014. aug. 4. 10:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Megváltásra éppen azért volt/van szükség; mert egy ember jó igazán (Krisztuson kívül), legfeljebb áltatja magát.

Lehet, hogy állami törvények szerinti bűncselekményt nem követ el valaki, de aki Isten törvénye ellen sem vétene soha, olyan nincs.

Üdvösség tekintetében nem a keresztség szertartása a döntő, hanem az, hogy elfogadta-e valaki Krisztust személyes megváltójának. Azaz Elfogadta-e; hogy Krisztus helyette, érte, és miatta halt meg; mivel az ő bűneinek büntetését vállalta át a kereszten (persze másokét is, de az övét is). És bűnbánattal átadta-e Neki az életét.

A keresztség csak külső kifejeződése ennek, illetve csecsemőkeresztség esetén a szülő hitének. Mert döntésképtelenül kis korban elhunyt gyerek esetén a szülő (legalább az egyik szülő hite) számít.

Ha valamit nem értesz ebből (mert tudom, sok lehet ennyi egyszerre), kérdezz nyugodtan!

2014. okt. 19. 20:07
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es, a Biblia nem ír csecsemőkeresztségről. A szülő hiteként definiálni ezt értelmetlen, mivel ha a szülő hisz, akkor ő maga megkeresztelkedett, és ez elég.

Egyébként, ha egyik szülő se hisz, és mondjuk abortaljak a magzatot, akkor ő elkárhozik csak azért mert nem hitt ő maga, meg a Szülei se? Nem hinném. Ez pusztán gonoszság lenne, eredendő bűn ide vagy oda. Ha az Isten igy áll hozzá az emberhez, akkor senki ne remenykedjen az üdvösségében, mert totálisan le van sz**va az az Isten részéről. Ha én lennék mondjuk egy ilyen sorsra jutott ember, akkor mit mondanék az Istenről? Dicsérem uram a te szent nevedet a pokolban meg a gyehennában is, igazságosan ítéltél el, mivel bűnben születtem, vagy mi? Vagy inkább azt, hogy neked is oda kellene kerulnod, ahova igazságtalanul (vagy inkább egyszerűen színtiszta kegyetlenségből, mert Ugye az a szomorú helyzet, hogy igazságosnak még igazságos is lenne) karhoztatsz el némely embert. De mint mondtam, én nem hiszem hogy ez így van. Inkább úgy van, hogy ilyen esetben Jézus személyes intézkedése folytán az illetőt el lehet venni a Sátántól.

Persze az is lehet, hogy Jézus nem szeretetből halt meg az emberekért, hanem az Isten egy végtelenül romlott és kegyetlen, szadista-mazochista lény Jézus Krisztussal együtt. Ebben persze felesleges hinni, Úgyhogy higgyünk inkább abban, hogy jó. Ha viszont tényleg jó, akkor van megoldási terve az ilyen esetekre is. Persze a bibliába nem ezt fogja beleírni, hogy gyerekek, mindenki sz**jon bele mindenbe, ugyis megoldom ha muszáj, mert akkor senki nem fog megtérni.

2014. okt. 20. 04:01
 16/16 világvége1 ***** válasza:
Nem létezik megváltás – a gonosz nem változik meg (különben nem vétkeznének többet, miután ,,megtértek"). Jézus tanaira és halálára azért volt szükség, hogy jobb hely legyen a föld annak a számára, aki jó.
2020. jún. 3. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!