Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ima és a meditáció ugyan...

Az ima és a meditáció ugyan azon az alapokon nyugszik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, egymásból alakult ki?
2014. jún. 21. 22:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

A meditációs gyakorlat az egyik legjobb módja annak, hogy démonizáltá válj. Rengetegen kezdték el úgy, hogy "áhh ez csak egy ártalmatlan dolog, meg egészséges is MÁS EMBEREK SZERINT..."

Aztán olyan sokáig gyakorolja ezeket a dolgokat, hogy egyszercsak beüt egy gonosz entitás, és mivel "oh ez milyen új dolog, biztos igaza lehet ennek a hangnak" egyből elkezdi azt követni az illető, egyre jobban elfordulva a Bibliától.

A meditáció egy ajtó az okkult dolgok, és a démonok számára.

1Timóteus 4,1: A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.

2014. jún. 22. 08:25
 12/30 Pietrosol ***** válasza:

Torba Attila!

Értelek, ha valamit nem adnak a szádba konkrétan, akkor képtelen vagy megérteni!

Szerinted, mit jelent János evangéliumának az elején ez a sor:"A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel."? Mire gondolt Pál apostol, amikor azt mondta: "Minden megmutatkozik, ha a fény ráveti a sugarát."? Hogyan veszed észre magadon a fent említett ítélkezést, haragot, aggodalmat, stb..., ha nem figyelsz befelé, vagyis nem vagy éber meditációban?

2014. jún. 22. 08:29
 13/30 anonim ***** válasza:

János evangéliuma 16,13: De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

Tudod Pietrosol, a Szent Szellemnek van egy jó tulajdonsága. Mindig felülről jön le az emberre.

Na most én értelek, magunktól is tudnunk kell megítélni, hogy mi a jó és mi a rossz, DE NEM MEDUTÁCIÓ ÚTJÁN! Valamint annak meg kell egyeznie az Igével is, tehát gondolkudnunk kell, nem pedig befele áskálódni. Használd a fejed és az Igét és hallgass a Szent Szellemre.

Mint mondtam elmélkedni, gondolkodni lehet, de a meditáció az evilági emberek platformja, nem a miénk.

2014. jún. 22. 08:39
 14/30 Pietrosol ***** válasza:

A kérdésekre nem válaszoltál, kérlek tedd meg!

Egyébként a makacs tompultságodból arra következtetek, hogy a Hit Gyülekezetéhez tartozol. Egyszer társalogtam itt egy gyülis emberrel, akiből ugyanez az életlen értetlenség áradt. Neki az krumplihámozáson és a bicikliszerelésen kívül, minden okkultizmus volt.

2014. jún. 22. 08:46
 15/30 anonim ***** válasza:

Zsidó levél 4,12: Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

Elég jó tulajdonságai vannak Isten Igéjének, nem gondolod?

2014. jún. 22. 08:52
 16/30 Pietrosol ***** válasza:

Szokták volt mondani:"Ne idézd Buddhát, légy te a Buddha"!

Remek idézet, de ebből, amit leírtál, mennyit realizáltál és hogyan?

Most már rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul! Vigyázz, mert ha nem válaszolsz, magadnak nem válaszolsz.

2014. jún. 22. 09:07
 17/30 anonim ***** válasza:

Pietrosol ha megszeretnéd tudni, hogy mi az igazság, akkor fel hívnám a figyelmedet a következőkre: A Biblia 3 módon határolja be, hogy mi az igazság:

1, Igazság Jézus (János 14,6)

2, Igazság az Ige (János 17,17)

3, Igazság a Szent Szellem (1János 5,6)

2014. jún. 22. 09:09
 18/30 Pietrosol ***** válasza:

Én türelmes vagyok. Kezdjük az elején!

Hol van Isten, ha az országa benned is van, az országán kívül vagy belül?

2014. jún. 22. 09:12
 19/30 anonim ***** válasza:

Pietrosol rosszul értelmezed szerintem. Az, hogy a "mennyek országa ti bennetek van" azt jelenti, hogy a belsőd változik át. Ahogy olvasod az Igét és hagyod, hogy átformáljon téged Jézus, úgy egyre jobban hasonlítani fogsz Isten országára. Ez meglátszik a cselekedeteiden is. Ha nem látszik meg a cselekedeteiden, akkor nem valósult meg benned Isten országa.

A Biblia szerint 3 ég van:

1, Ahol a madarak röpködnek

2, Ahol a csillagok vannak

3, Ahol a Mennyország van (2Korintus 12,2)

2014. jún. 22. 09:16
 20/30 Pietrosol ***** válasza:

Torba Attila!

Akkor azt mondta volna, hogy "bennetek lesz". Hagyjuk a mismásolást!

A kérdés továbbra is: Hol van Isten, ha az országa benned is van, az országán kívül vagy belül?

2014. jún. 22. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!