Hogy tudom hatékonyabban csinálni a Vipásszana meditációt?
Kedves Buddhiták!
Némi segítségre lenne szükségem a meditációhoz.
Egyszer nagyon jól eltudtam mélyedni a Vipásszanában. Mármint a szinte totális gondolat ürességben és nagyon jó volt, de mostanában nem nagyon sikerül. Mi lehet a hiba? Túlságosan vágyakozom, hogy megint elérjem ugyan azt a tudat állapotot? Bármi tippetek van? Vagy csak gyakoroljak és előbb-utóbb újra sikerülni fog?
Esetleg lehet, hogy valamit nem jól csinálok?
(Én úgy szoktam, hogy teljesen erőmből figyelem a gondoltaimat és kizárom a külvilágot; lehet ez a baj?)
Minden normális választ köszönök!
25/F
Köszönöm a válaszokat és a videót pedig különös képen! :)
Azt hiszem így már menni fog.
Szia, Kérdező!
A "teljes erőmből" + a "kizárom a külvilágot" lehet, hogy túl nagy feszültséget kelt benned. Esetleg próbáld meg, hogy mindenre nyitottan figyelsz, kicsit úgy, ahogy egy tengerparti nyugágyból néznéd a hullámokat + a naplementét. És hagyod, hogy jöjjenek-menjenek a gondolatok, de akár hangok, testérzetek, szagok stb. is. Csak dőlj hátra, és figyeld, mi történik éppen benned és körülötted. Ez is Ajahn Brahm módszere, itt találhatsz róla többet: [link]
Élvezetes szemlélődést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!