Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Segítség! 2 hét alatt 700...

Segítség! 2 hét alatt 700 oldal! Hogy tanuljak hatékonyabban?

Figyelt kérdés
Van még 2 hetem a vizsgáig, és van még 700 oldal, de nagyon ideges vagyok, és kapkodok össze vissza, és hiába olvasom az anyagot nem jegyzem meg, és csak dühös vagyok egyfolytában! Tudna mondani valami hatékony módszert, ami könnyíti a tanulást?
2011. ápr. 20. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért ez nem olyan vészes. Emeld ki a lényeget, húzd alá, vagy színezd ki, úgy könnyebb.

Ha kevés időm van (bár szerintem 2 hét bőven elég), akkor én úgy szoktam, hogy előbb minden részből csak a lényegét tanulom meg, kb. 3-4-es szintre, utána, ha marad időm, "finomítok rajta". :)

A netet erre az időre szerintem húzd ki, mert sok időt vesz el. Reggelkelj fel időben, ugorj neki az anyagnak, és - kis szünetekkel - ameddig bírod.

2011. ápr. 20. 10:07
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

700 oldalra két hét és parázol?

El vannak puhulva a mai fiatalok...

2011. ápr. 20. 10:12
 3/6 anonim válasza:
És nézd meg a korábbi évek dolgozatait, kérj tanácsokat felsőbb évesektől hogy miket szokott kérdezni a tanár. Ezekre a témákra fektess nagyobb figyelmet. Először a lényeget tanuld, mindenről legyen lövésed aztán finomíts ahogy az előttem szóló mondta.
2011. ápr. 20. 10:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Erre a legjobb megoldás,hogy nem a fészbúkon meg a gyk-n osztod egész nap a hülyeségeket,hanem leülsz és két nap alatt kiolvasod azt a 700 oldalt,még a lényeget is lesz időd kiemelni és két hét alatt még a következő vizsgára is készen leszel.
2011. ápr. 20. 10:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Olvasd el és húzd alá a lényeget, vagy jegyzeteld ki. Próbáld megérteni ne magolni. Tehát logikusan tanulj! Két hét bőven elég 700 oldalra, több időt nem is szánnék rá. Miből lesz vizsgád amúgy?

Megnyugtatásképp jövő hét csütörtökön lesz vizsgám több mint 1000 oldalból:D Az összes kötelező irodalmat még csak ki sem vettem. Mit szóljak én?.)

2011. ápr. 20. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:
:) köszi a válaszokat. biológiából lesz amúgy :)
2011. ápr. 20. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!