Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki a keresztény mennyországba...

Aki a keresztény mennyországba jut, az ott mit tud csinálni?

Figyelt kérdés

2014. jún. 18. 12:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%

Szia!

Jelenések könyve 20. fejezet ír erről a 4-6. versekben:

"És láttam királyiszékeket, és leültek azokra, és adatott nekik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedtek, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.

Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig."

Ebből azt tudjuk meg, hogy nem fogunk unatkozni. Sok-sok ember életét fogjuk közösen értékelni Istennel, aki bevon bennünket az ítéletébe. Azt azonban tudnod kell, hogy ez nem a végállomás. A 21-22. fejezetek részletesen leírják milyen lesz az újjáteremtett Föld: [link]

Néhány vers ebből:

„Ezután láttam új eget és új földet... És Isten eltöröl minden könnyet a szemeikről, és a halál nem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. És mondta az, aki a királyiszékben ül: Ímé, mindent újjá teszek... Aki győz, örökségül nyer mindent, és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.” (Jelenések 21,1. 4–5. 7)

Gondold csak meg: ha létezik megoldása az életcél nagy kérdésének, akkor az csakis egy valódi élet és az igazi boldogság elnyerése lehet, mégpedig nem mulandó ajándékként. Mert az emberi lét egyáltalán nem megoldott a jelenlegi életben, és nem megoldott a halállal sem. Az emberi életnek csak akkor van értelme, ha beteljesülhet egy tökéletes, örök életben.

Azokhoz, akik ezt az új Földet öröklik, így szól majd Jézus: „Jól van, jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután.” (Máté 25,21)

Üdv. Péter

2014. jún. 18. 23:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Péter évek óta ugyanazokat a válaszokat adja...
2014. jún. 19. 19:16
 13/15 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jézus, amikor a földön volt, beszélt eről a tanítványainak, a többi részletet pedig János látta jelenésekben, és az azonos nevű könyvében le is jegyezte mit látott ezzel kapcsolatban.

a Biblia sok olvasójának tudomása van Jézus szavairól: „Az én Atyám házában sok lakóhely van . . . elmegyek, hogy helyet készítsek nektek” (János 14:2, 3).

Először is, a Biblia kijelenti, hogy csak korlátozott számú hűséges keresztény, nevezetesen 144 000-en lesznek szellemteremtményekként égi életre feltámasztva. Miért adták nekik ezt a csodálatos jutalmat? Mert ők alkotják a János által látomásban látott csoportot, azokat, akik „életre keltek, és királyokként uralkodtak a Krisztussal ezer évig”

Jelenések 14:1,3

" És láttam, és íme, a Bárány ott állt a Sion-hegyen, és vele száznegyvennégyezren, akiknek a homlokukra van írva az ő neve és az ő Atyja neve. És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg."

Jelenések 20:4–6

" És láttam trónokat, és ott voltak azok, akik leültek rájuk, és hatalmat kaptak az ítélkezésre. Igen, láttam azoknak lelkét, akiket bárddal végeztek ki a tanúság miatt, melyet Jézus mellett tettek, és az Istenről való beszéd miatt, és ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem fogadták el a jelet a homlokukra és a kezükre. És életre keltek, és királyokként uralkodtak a Krisztussal ezer évig. (A többi halott nem kelt életre addig, míg véget nem ért az ezer év.) Ez az első feltámadás. Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban; ezek fölött nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai+ lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az ezer év alatt."

A földön élő milliárdokhoz képest a 144 000 tényleg „kicsiny nyáj” (Lukács 12:32). Azonkívül, mivel személyesen átélték az emberiség mindennapos problémáit, Jézushoz hasonlóan ők is képesek lesznek „együtt érezni gyengeségeinkkel”, miközben az emberiség és a föld helyreállítását felügyelik (Héberek 4:15).

2014. jún. 19. 21:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A ma 19:16-kor válaszoló mindig ugyanazt kopizza be... :-)

Egyébként az előbbi válaszomat sem írtam még le egyszer sem ebben a formában... :-)

Üdv. Péter

2014. jún. 19. 21:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Nincsen olyan hogy Keresztény Menyország.Menyország van és az arra érdemesek oda jutnak.Nem csak a Keresztények értelemszerűen lehet nem-keresztény egyén is Istenfélő.
2018. jún. 15. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!