Jehova tanúja foglalkozhat ezekkel?
A sci-fi, vagy a fantazy műfajával?
Passzívan, mint olyan olvasmány és film megtekintése?
Vagy aktívan, mint mondjuk egy sci-fi regény megalkotása?
Egyáltalán hogyan állnak hozzá ezekhez?
"...mik a hiábavaló dolgok? Azt honnan lehet tudni?"
A Biblia szerint sokféle hiábavaló dolog van, ezek közül csak párat említek meg.
Hiábavalóság:
- a hamis istenek (5Mózes 32,21)
- azok a dolgok, amelyek nem használnak és meg sem szabadíthatnak (1Sámuel 12,21)
- Isten rendeléseit megvetni (2Királyok 17,15)
- a hamisak tanácsa (Jób 5,13)
- Isten ellen és Jézus ellen lázadni (Zsoltárok 2)
- nem a jó útra állni és meg nem vetni a rosszat (Zsoltárok 36,5)
- az emberek gondolatai (Zsoltárok 94,11)
- az emberi segítség, amikor szabadulásra vágyunk az ellenségtől (Zsoltárok 108,13)
- a hamisságnak nyelvével gyűjtött kincs (Példabeszédek 21,6)
- a bálványok csinálói (Ézsaiás 44,9)
- elfordulni Istentől (Jeremiás 2,5)
- a népek bálványai (Jeremiás 10,3)
- azok a látások és hazug jövendölések, amelyek nem Istentől vannak (Ezékiel 13,7)
- a bölcsek gondolatai (1Korintus 3,20)
- a balgatag vitatkozások, a nemzetségekről való tudakozások, a civakodás és a törvény felől való harcok (Titus 3,9)
- annak az istentisztelete, aki nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét (Jakab 1,26)
"- a hamis istenek (5Mózes 32,21)"
Melyik istenek nem azok? Ill. hogyan döntöd el, hogy mely istenek hamisak és melyek nem?
- azok a dolgok, amelyek nem használnak és meg sem szabadíthatnak (1Sámuel 12,21)
Tudsz példát írni?
- a hamisak tanácsa (Jób 5,13)
Ha tudom hogy valaki hamis, nem kérek tőle tanácsot. Ha tanácsot kérek valakitől, akkor feltételezem hogy nem hamis, még ha nem is így van. Tehát vagy nem tudom, vagy tudom hogy nem, vagy azt hiszem hogy nem, közben igen. De egyik esetben sem szándékosan hamisaktól kérek tanácsot, tehát ennek a pontnak semmi értelme.
- nem a jó útra állni és meg nem vetni a rosszat (Zsoltárok 36,5)
Mi is a jó út?
- az emberek gondolatai (Zsoltárok 94,11)
Ez miért is hiábavaló?
- az emberi segítség, amikor szabadulásra vágyunk az ellenségtől (Zsoltárok 108,13)
Ez miért is hiábavaló?
- a hamisságnak nyelvével gyűjtött kincs (Példabeszédek 21,6)
Ez meg mit is jelent tulajdonképpen?
- a népek bálványai (Jeremiás 10,3)
Ezek micsodák?
- a bölcsek gondolatai (1Korintus 3,20)
Ha a bölcsek gondolatai hiábavalóak, akkor kiké nem? Az ostobáké?
Gyakorlatilag minden mocskolódásnak számít, ami csak ellene szól az Írásnak, ami csak megkérdőjelezi az Írást, ami csak csúfolja az Írást, ami csak kritizálja az Írást.
A teljes Írás Istentől van, aki az Írást mocskolja és próbálja rossz hírbe hozni, az Isten ellen lázad fel.
Attila!
Ha ennyire sokat áradozol "Írásról" akkor hagyd ott Istent, és imádd az írást!
(ezt nem gondoltam komolyan nehogy megtedd!!!) :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!