Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves mélyen hívők! Mit...

Pendulum92 kérdése:

Kedves mélyen hívők! Mit jelent pontosan az, hogy "Isten kinyilatkoztatta magát nekem" és hogy "napi kapcsolatban állok Istennel"?

Figyelt kérdés
2014. jún. 13. 19:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ismerem Jézus hangját, ahogy sokan mások is, hallottam már. Hagyom vezetni az életem, most már nem a magam elképzelése szerint teszek-veszek, a vagy sikerül vagy nem elv alapján.

Nem érdekel a vagyon, nem érdekelnek a testi élvezetek, ezek hiábavaló dolgok. Jobban szeretek már Isten dicsőségének része lenni. Ha kapok egy feladatot, akkor azt elvégzem és szoktam kapni. Nem nagyon akarok bizonyságokat írni, mert nem fogom olyan helyre szórni a gyöngyeimet, ahol sok a disznó, de a napi kapcsolat nem az imát jelenti, hanem azt, hogy mindig van válasz, mindig van visszajelzés.

De ahogy én sem hittem el ezeket hitetlen koromban, úgy ti sem teszitek. Ezért kár a szóért.

2014. jún. 14. 20:39
 12/13 anonim ***** válasza:
#10 vagyok, és #11 hozzászólása alapján példaként be is mutatom, amiről beszélek. Ha valaki nagyon belefáradt például magába, a világba, az önállóságba, és hiheti, hogy van egy jószándékú igazi nagyfőnök, aki dirigál neki úgy, hogy még jól is jár, boldogan rábólint és hisz. A saját akaratáról való lemondás teszi boldoggá, elégíti ki! No meg az a hit, hogy aki nem olyan fáradt és beteg, mint ő, akinek vannak vágyai, van akarata, az egy disznó. Isten dicsőségét csodálni, a sajátot meg se akarni csinálni a csúcs, a példa, a bűnös pedig az akaró, sikeres, a gazdag, s mindenki, aki nem akar lemondani magáról, aki nem akarja átadni magának egy képzelt úrnak.
2014. jún. 14. 21:03
 13/13 anonim ***** válasza:
65%
Ezzel szemben az evangélium győzelmi hír, vagyis a siker receptje. A hívő ember nem a semmiért mond le a saját életéről, hanem azért, hogy megnyerje Krisztus életét itt és most. Ez pedig nem fogalom, nem ábránd, nem érzés, hanem döntési szabadság, testi és lelki gyógyulás és egészség, anyagi felemelkedés, egzisztenciális siker, kiegyensúlyozott, boldog házasság, amibe beletartozik a mindkét fél számára beteljesülést nyújtó szexuális élet, valamint az egészséges család, és a hasonlóan boldog emberekkel való közösség a gyülekezetben, a földi élet befejeztével pedig a testben való feltámadás és örök dicsőség. Ez maga a boldogság. Természetesen ez egy életprogram, amihez szükség van a kijelentésen alapuló hitre, de tapasztalható, hogy az ember hitének a mértékéig mindig részesül a fentebb felsorolt áldásokból. Tehát nem úgy van, hogy csak jövő időben, várakozó állásponton vannak a hívők, hanem itt és most birtokba vehető mindez, de hit nélkül ezek még csak nem is láthatóak, ezért vannak nehéz helyzetben a nem hívők. Ezen azonban minden hívő átesett, mielőtt hívővé lett volna. Olyan ember ugyanis nincs, ami hívőnek születik, vagy hívőnek nevelkedik. Az ember csak vallást tud átadni a gyerekeinek, hitet nem. Azt minden embernek magának kell megkapnia Istentől kijelentés által.
2014. jún. 15. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!