ITT bizonyíték, és mégis olyan sokan tagadják, hogy Jézus Isten, de miért tagadják? Ellent mondanak Isten szavának?
Ján .ev.10.rész
Én és az Atya egy vagyunk.
Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.
32
Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem?
33
Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
bocs kérdezö, igérem hogy utoljára szólok ehhez a kérdéshez témán kívül.
A 30-as ezt írja:
----------
A Biblia semmiképpen sem mondja azt, hogy a föld kerek! A kerekség ott nem egy tudományos meghatározás, hanem egy allegoria. A Szentírás máshol egyértelműen bizonyítja, hogy a héber ember nem gondolta kereknek a földet!
--------------
Kiírom ezt a verset a Bibliából . Szóval Ézsaiás 40:22
"Ki ül a föld kereksége fölött, amelynek lakói mint sáskák elötte....."
Igazán nincs kedvem veled ezzel összevitázni, azt hiszel amit akarsz. Ha neked a föld kereksége allegorikus, akkor kissé olyan vagy, mint a középkori vallásvezetök, akik üldözték a csillagászokat, a tudós embereket....
Katy
"Igazán nincs kedvem veled ezzel összevitázni, azt hiszel amit akarsz. Ha neked a föld kereksége allegorikus, akkor kissé olyan vagy, mint a középkori vallásvezetök, akik üldözték a csillagászokat, a tudós embereket...."
Te pedig kiragadsz a Bibliából félreérthető igehelyeket, amelyek azt a hamis látszatot próbálják kelteni, mintha a bibliai írók kereknek gondolták volna a földet. (Azt zárójelben jegyzem meg, hogy a föld "geoid" alakú). Azért mondtam azt, hogy amikor a föld kerekségéről van szó, az allegorikus, mert rendszerint azokban a szakaszokban a szerzők költői képeket használnak, ilyen a kerekség is. Nem azért használták tehát a kerekséget, mert valóban kereknek gondolták a földet, hiszen akkor máshol is azt kellett volna írniuk. Ezzel szemben a Biblia több helyen is azt írja, hogy a föld "ki van feszítve" - ami nem kerek! Máshol meg azt is megmondja, hogy a föld mozdulatlan, ami egy téves elképzelés, hiszen a föld köztudottan forog. Ilyen hibás természettudományi nézetek alapján nem lehet azt gondolni, hogy a bibliai íróknak reális képük lett volna arról, hogy milyen valójában a föld, hiszen akkor egy egységes, értemes tudományos világképet kéne látnunk. Ehelyett azonban nem ez történik. Ezért montam, hogy a kerekséget bizonyára nem szó szerint értették. Én hiszem azt, hogy a Biblia valóban Isten szava, de a ókori emberek írták, amikben türköződik a korabeli világkép.
Köszönök a válaszokat.
Katy.egyáltalán nem a "háromságot" akarom tisztázni,hanem Jézus személyét.Mivel a Biblia úgy mutatja be ,mint tökéletes Embert,és mint tökéletes Istent.Sajnos ti ,kedves tanúk csak az elsőt látjátok.
És még valami a Jehova névvel kapcsolatban.
Mózesnek az Úr úgy mutatkozik be ,mint,Vagyok Aki vagyok.
És azt mondja ,hogy ez az Én nevem mindörökké.
Ezekszerint ,nem de úgy volna helyesebb a szervezet neve,hogy "Vagyok Tanúi"?
És Jézus azt állítja többek között,mielőtt Ábrahám lett Én Vagyok!!
Katy,már elnézést,de ti nem szoktatok elgondolkodni a bibliai verseken ??Csak aszt lehet elhinetek amit belétek sajtolnak?
Szomorú vagyok,kár értetek.
Katy!! Miért lovagolsz a "háromságtanon"azért mert nincs benne ez a szó a Bibliában?
Ki a hazug?? a Biblia szerint? Hát az aki tagadja ,hogy Isten megjelent testben..
Na szép napot!!
Kedves Katy!
Valóban, a Bibliában nincs háromság, sem háromságtan kifejezés.
A "földkerekségen innen és túl" kifejezésre sem mondjuk, hogy a Föld bolygó geometriájának matematikai definícióját részletezné eme sorban.
Valamint, idézek én is: Ézsaiás könyve:14:17
"Aki a föld kerekségét pusztasággá tette, városait lerontá, és foglyait nem bocsátá haza!"
Aki a föld alakjára talál ebben utalást, kérem, kezdje újra az általánost.
""Valóban, a Bibliában nincs háromság, sem háromságtan kifejezés.
""
De ez nem azt jelenti ,hogy Isten ezt nem jelenti ki a Bibliában.Csak hát ,össze kéne rakni a részleteket,hogy összeálljon a kép.
Nem jelenti azt, de miért alkotunk új fogalmakat?
Idézek egyet, ha nem baj, a jóságos Jézusról: Máté Evangéliuma:21:19
"És meglátva egy fügefát az út mellett, oda méne hozzá, és nem talála azon semmit, hanem csak levelet; és monda annak: Gyümölcs te rajtad ezután soha örökké ne teremjen. És a fügefa azonnal elszárada."
Never go full retard nevű felhasználó válasza:
segg
Ez részedről bemutatkozás?Lemaradt a - fej-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!