Mi a véleményed a Sátán Bibliájáról?
Hát ugyan az,mint a biblia!
Mind a kettőt emberek írták,
mind a kettőben emberi értékek vannak,
és mindkettő életvezetési tanácsadás,de istenhez egyiknek sincs köze,a sátán pedig nem igazán gondolom,hogy létezik,mivel szerintem pokol sincs..
01-03 00:28, felvilágosítalak téged és a kérdezőt, hogy a Sátán Bibliáját (Gigas kódex) a legenda szerint egy szerzetes írta, akit börtönbe vetettek és másnap kivégezni készültek. De addig könyörgött a királynak, amíg az esélyt nem adott neki: Ha másnapra meg ír egy olyan könyvet, amiben BENNE VAN A BIBLIA teljes egészében és még:
- Sevillai Szent Izidor enciklopédiáját, az Etymologiaet;
- Josephus Flavius Judaiké arkhaiológia című művét (latinul: Antiquitates Iudaicae);
- a Prágai Kozma Cseh krónikáját;
- a egy sor történeti, etimológiai és fiziológiai tárgyú értekezést;
- és egy kalendáriumot, a podlažicei kolostor frátereinek listáját, varázsigéket és helybéli érdekességű feljegyzéseket.
Viszont a tudósok szerint a könyv legalább 40 évig készülhetett. Ez az egyik legnagyobb könyv a világon, és még ma is látható. A Sátán Bibliája nevet a benne lévő óriási ördögábrázolásról kapta.
Hát én érdekesnek tartom, bár én még csak a tartalomjegyzékét olvastam el de majd ha több időm lesz akkor elolvasom majd magát a könyvet is.
amúgy itt le van Írva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!