Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék áttérni egy másik...

Szeretnék áttérni egy másik vallásra! (iszlám) Mit kell tennem?

Figyelt kérdés
sziasztok! Én egy félig arab-magyar lány vagyok! Magyarországon élek, édesapám muszlim, de engem reformátusnak kereszteltek...mondtam,hogy szertnék áttérni, de anya nem akarja..nem hiszek a keresztény vallásban. Régóta fontolgatom ezt a fejemben, nem tudok hogy hozzákezdeni, hisz ellenzik az anyai ágamon ezt az egészet...az is elég ha hiszek Allahban? Mert most még nem tudnék dönteni, mert kiskorú vagyok, és anya megszabja mit tegyek... :( De ha 18 leszek biztos,hogy áttérek!! De addig van még pár évem..és enélkül hivatalosan nem is ezt a vallást követem! kérlek benneteket ne legyetek bunók, mert ez tényleg egy fontos kérdés! Köszönöm szépen! :)
2014. jún. 6. 14:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Bocsánat, de én a hírekből ismerem a muszlimokat, és ott így írják le őket. Persze, hogy ilyet írok, ha csak ezt hallom.

Egyébként akárhogy is szeretted volna, nem tudtál meggyőzni azzal, hogy buták és bunkók vagyunk, ahogy ezzel be sem bizonyítottad, az iszlám vallás egyenjogúságát. Tehát, hogy a nőket nem nyomják el.

Mert ha mindenhol hírekben ez van, szerinted meg nem akkor neked kell bizonyítani. De ez nem sikerült tekintve, hogy csak sértegettél.

Amúgy bocsánatot kérek az általánosításomért, és ha megbántottalak vele. Nem állt szándékomban.

De azt hozzátenném, hogy te is általánosítottál mikor a magyarokról és összességében az európaiakról beszéltél.

2014. júl. 11. 13:56
 12/13 anonim ***** válasza:

MEGVAN! Szerintem megvan, ti/te mire gondoltok/gondolsz. Igaz, bő egy nap kellett hozzá. Az EURÓPAI nőkről beszélsz/beszéltek, akik elutaznak valamelyik arab országba pl. az Emirátusokba. Akik ott úgy öltöznek, mint itt (ultramegabrutál röviden pl.rövidnadrág, miniszoknya). Tudod/Tudjátok, ott a muszlimok azokat totál nem tűrik, gondolkodás nélkül megalázzák vagy leköpik őket HOZZÁTESZEM JOGOSAN, akik ilyeneket hordanak! Azért jogos, mert a vallás tiltja az ilyeneket.

A muszlim nőkről semmi ilyen információm nincs. Mellesleg talán azt írják a muszlimok, hogy a muszlim nőnek otthon van a dolga (takarít, főz, mos, neveli a gyereket). Ezt nem azt jelenti, hogy rögtön egy muszlim nőnek nincsenek jogai. Hanem azt, hogy nekik az otthon a munkahelyük. Szerintem is így van rendjén. Nem tudom, ki akar piszkos lakást, meg kaját rendelni (csak Isten tudja, mi van benne). Ha meg (számomra) a rejtély nincs megfejtve, akkor túl sok a sertéshús, meg a sör... Ezzel tudok érvelni. Mi amúgy, mond már meg kedves barátom, mikor kritizáltunk ki más vallást? És egyáltalán hol voltál magyar-, és történelem órán? 16 éves létemre én adjak neked leckét ebből? Vagy egyáltalán valamelyik vallást követed, mert nem úgy tűnik!? Mert ha keresztény lennél vagy valamelyik vallás követője, akkor tisztelnéd/tisztelnétek a muszlimokat. De nem ez látszik, hát mindegy. Higgyél amit akarsz, demokrácia van. Meg az is meglátszik, hogy a média is tele van tanulatlan emberekkel.

2014. júl. 13. 09:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyre durvábban terjed az iszlám Európában, már szegény országunkban is, nem ez az első kérdés amit az oldalon látok. De nem! Nem hagyjuk, hogy kalifátussá alakítsátok ezt a keresztény civilizációt!
2015. febr. 7. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!