Szeretnék áttérni egy másik vallásra! (iszlám) Mit kell tennem?
Nem akarok bunkó lenni de hallottál te arról, hogy azokon a területeken ahol ilyen vallás van mennyire nem tisztelik a nőket? Szinte jogaik sincsenek, tiszta középkor. Ezt akarod??
Ha felveszed ezt a vallást akkor nem elég, hogy hiszel allahban...ha jól tudom napi ötször imádkoznak, egyszer elvándorolnak valahova stb stb és mostani hírként is rengetegszer halljuk, hogy aki elvetette ezt a hitet azt a társai nyugodtan megölhetik, mondván, hogy bűn hogy megtagadta ezt a vallást.
Én a helyedben nem venném ennyire komolyan ezt az egészet vannak sokkal fontosabb dolgok..
1-es:
Én ebben hiszek, nekem ez a fontos...köszönöm a vàlaszodat,imádkoznék stb...de most még semmit sem tudok tenni,hisz nem engedi anyu..ezért irtal amit írtam
1, Azt írtad apud myszlim. Ő nem tud neked ebben segíteni?
2, Az iszlámon belül is több ágazat van. Tudod pontosan melyiket akarod felvenni (meg, hogy miben különböznek)? Ez azért is lenne fontos, mert mindegyiknél mások a szokások, az elvárások.
Ha nem, akkor tudok ezzel kapcsolatban anyagokat küldeni.
3, Nem kell "hivatalosan" felvenni. A lényeg: La illaha ilAllah (nincs más Isten, csak Az Isten). Ha ezt kimondod, hiszel benne, és eszerint élsz, kezdetnek megteszi.
4, Olvasgasd a Koránt. Ha kell, tudok linket küldeni, ahol online fent van, de van ahonnan le is lehet tölteni.
Utolso!
Attól még,hogy ezt a vallást szeretném követni,nem jelent azt hogy én robbantani akarok!! És semmilyen viszketegségem nincs, eygszerűen én ebben hiszek!!
Soha nem hallottam ilyenről.
Figyelj!
Nő vagy. Az Iszlám vallásban a nőket lenézik, megalázzák, sokkal kevesebb joguk van mint a férfiaknak.
Már ne haragudj de a TE érdekedben mondom azt, hogy NE térj át az iszlámra.
Magyarországon élsz, itt nem olyan durva az iszlám nők helyzete, de Iránban például simán halálra kövezik a saját lányukat csak mert önállóan cselekszik. És ez teljesen legális ott!
Értem, hogy fontos számodra a hit. De szerintem hinni valamiben akárhogy lehet. Nem kell szigorú vallásos törvényeket követni. Még inkább alárendelni magad a férfiaknak a vallásod miatt.
Tanulj kicsit az iszlámról, kérdezd meg anyukád miért nem engedi. Hidd el ő is csak jót akar neked. Nem véletlenül lettél megkeresztelve.
Nem tudom, ti egyáltalán ismeritek-e ezt a vallást? Vagy egyáltalán a muszlim, vagy az iszlám szót? Tudomásaim szerint, NEM! Akkorát röhögtem az ilyen szánalmas hozzászólásokon, hogy azt már ti sem hiszitek el. Ti amúgy mit képzeltek magatokról, hogy azt meritek mondani/állítani, hogy a muszlim férfi nem tiszteli a nőket és a saját feleségét?? APUKÁM TISZTELI AZ ANYUKÁMAT, ÉS MÁSOKAT IS! Normális muszlim ember tiszteli őket. Azt sem igazán értem, hogy ezt ti honnan vettétek? Csak mert egy (nem muszlim) sz""házi kitalálta ezt a mocskot, és rájuk kente, akkor rögtön el kell hinni? Akkor csak gratulálni tudok! EZ EGY MONDA!!! Elismerésem, hogy tőle hiszitek el, és nem egy muszlim embert kérdeztek meg (pl. engem, ráadásul félig sem vagyok magyar, és muszlim család tagja vagyok). Vagy ha legalább nem vettétek ezt a nagy baromságot, akkor mutassátok meg azt a részt a Koránból, ahol ezt írják. Azért segítek: Nem fog úgy sem sikerülni, de azért büntetésből a 112 fejezetet egyenként lapozzátok végig. Annó eszembe jutott, hogy egy harcművészetet tanító férfi egyszer a mi iskolánkba jött, és elmondta, hogy Tunéziában volt (ott elég sok muszlim van), és elmondta, hogy a bunkó magyarokat oda kell vinni (ő maga is magyar) legalább egy hétre, mert a híradóban állandóan az megy, hogy a muszlim elrabolta, megölte, felrobbantotta, megverte stb.... és nagyon jókat mondott a muszlimokról, ráadásul azt mondta, koldust is alig látott (holott Budapesten rengeteg van belőle). De teljesen mindegy szerintem, mert európai ember örökké így fog viszonyulni a muszlimokhoz (pl. távolságtartóak lesznek). Magyar embernek meg semmi nem tetszik (tudom fáj azért az igazság, de ez van). Nem csoda, hogy 7 szomszédja közül egyikkel sincs jóban. Ha majd én kimegyek külföldre és azt mondom, hogy a magyar ember ilyen-olyan-amolyan, akkor kíváncsi leszek nektek mennyire fog jól esni (legalább már nekem tudomásom is van róla, hogyan viselkednek, nem úgy mint ti, hogy a nagy vak sötétben tapogatóznak). Bár az tény, hogy terroristák többsége muszlim (erről mi, normális muszlimok nem tudnak semmit se tenni ellenük), NEM MINDEN MUSZLIM TERRORISTA! Aki pedig még mindig azt meri állítani, hogy nem tiszteli a muszlim férfi a nőt, az ássa el magát, de nagyon gyorsan, és maradjon is ott. Remélem el fog gondolkozni rajta. A válaszokból is látszott, hogy egy műveletlen, aluliskolázott, tudatlan emberekkel volt dolgom. Aki pedig visszaválaszol azt megnyugtatom, hogy ezzel lezártam a mondandómat(úgy is tudom, lesz ilyen ember). És ezek legfőképpen az #1 és a #8 válasznak mentek, de a többiek is elgondolkozhatnak ezen. Ha elhiszed a mondandómat: Jól teszed! Ha nem: Ülj le egy sarokba, és haragudj a világra!
A kérdezőnek: Olvasod a Koránt, ramadánt betartod, napi 5 ima, és az 5 pillér betartása. Saját apukádnak tedd fel a kérdést, mert itt a nem muszlim csak a sz''t fogja kavarni!
és lehet nyugodtan copyzni (másolni,a szöveget) Ha esetleg bármilyen ilyen jellegű kérdés van.
Egy muszlim kurd gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!