Hisztek az örök életben?
Én alapvetően vallásosnak tartom magam, de mégsem fogom most azt írni, csak úgy egyszerűen, hogy igen.
Sokkal inkább igaz, hogy én HINNI AKAROK benne, mert másképp nincs értelme semminek. Nincs értelme, hogy voltak emberek, akiket szerettem... De ezt is miért mondjuk múlt időben? Szerettem? Dehogy, most is szeretem, csak már nincs velem. Ezért is akarom hinni, hogy van valahol...
"utolsó! te is ismered a régiókat? :)"
Értem a viccet bár idegenektől nem szeretem.
Az állatok nem igazán érdekelnek, csak az állatos kérdésre próbáltam válaszolni.
Ha valakit érdekel a túlvilág, akkor régebben a Moody, Raymond A.: Élet az élet után könyvet volt "kötelező" elolvasni,
ma ezt a könyvet javasolják: Dr. Michael Newton: Lelkünk útja I-III.
Addig nincs is miről vitázni, jó olvasást!
Attól függ minek hiszem magam.
Ha úgy vagyok vele, hogy ez a test és köztem nincs semmi különbség akkor nincs örök élet.
Viszont, ha elfogadjuk, hogy valami több vagyok a testemnél akkor elképzelhető.
Viszont, ha az első feltevést fogadjuk el, akkor is beszélhetünk róla, hiszen a megfigyelő szemszögéből csak arról vehet tudomást, amivel közvetlenül találkozik. Tehát nem volt semmi mikor még nem éltem s nem is lesz tovább ha már meghalok, hiszen megszünik a tapasztalásom. Addig van élet amíg van érzékelés, tapasztalás. A kérdés az, hogy a test tapasztal vagy csak eszköz ahoz. Ha a test tapasztal, tehát önmagától él akkor a születéstől a test halálig él, Ha valaminek az eszköze akkor viszont nem feltétlenül Hal meg a testtel együtt.
Hiszem, hogy földi életem után Krisztussal tölthetem az örökkévalóságot. És hiszem, hogy a feltámadáskor lelkem újra eggyé lehet testemmel.
A lélekvándorlásnak ehhez semmi köze. Isten egyszeri és megismételhetetlen embernek teremt mindannyiunkat!
Mit jelent hogy ugyanabban a testben?
Pl nagymamám megöregedett ha feltámad visszakapja öreg testét? vagy mi van azokkal akiket elhamvasztottak?
20:47
nem vitázni akartam,csak annyit,hogy én is ismerem a régiókat!!abból egy az állattenyésztés,egy a kutatás,és kettő az alkotóművészeké,nem kötözködök,csupán barátkozok!
Sylvia Brovne:Élet a másvilágon- Ez az én utikalauzom :)
Kedves kérdező!
Azt már az elején is tisztázhattuk volna, hogy te csak a Bibliát fogadod el hitelesnek. De akkor minek kérdezel?
Ott minden le van írva, és mindennek az ellenkezője is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!