Minden keresztény hívő ember hisz az ördög létezésében?
Azok akik hisznek,szerintük hol vannak ezek a lények?
A mennyben biztos nincsenek,itt lennének közöttünk vagy pedig van egy olyan hely ahol ezek a lények "élnek" vannak,léteznek?
"Minden keresztény hívő ember hisz az ördög létezésében?"
Azok, akik onmagukat keresztenyeknek nevezik, ok altalaban vallasos/vallasoskodo emberek. Vagy tortenelmi egyhazakhoz tartoznak vagy szektakhoz, sajnos mindketto kulonbozo lelkibetegsegeket valt ki a kovetokben es semmi koze a valosaghoz. A kerdesed termeszetesen nem akarom kiforgatni, de szerintem inkabb az a megfelelobb kerdes, hogy letezhet-e satan es ha igen, akkor ki az, milyen szemely az a valaki.
Itt valaki tobbszor ugy fogalmazott, hogy "szellemleny" vagy "szellemszemely". Erre csak annyit tudok mondani, hogy pl. egy légy nem lat mindent, ami korbeveszi. Amikor peldaul raszall egy emberre, akkor nem tudja, hogy az egy ember volt. Mert a légynek az agya:-) ha van neki egyaltalan, en nem tudom, keptelen eszlelni vagy kulonbseget tenni, de a szeme sem megfelelo ra.
Szoval a lenyeg, hogy a mi szemunk sem olyan, hogy latni tudnank azokat a SZEMELYEKET, akiket egyesek itt "szellemszemelyeknek" neveznek. Az agyunk sem olyan, hogy felfognank azt, amit ok csinalnak vagy mondanak. Mi sokkal alacsonyabb szinten vagyunk, mint ok. DE ENNEK ELLENERE ok nem valami fustszeru, hologram-szeru, atlatszo, felho-szeru szemelyek, hanem ugyanolyan valosagosak, mint a légy es ember eseteben az emberek. Tehat leteznek, fizikalisan leteznek, materialisan leteznek es nem azokkal a jelzokkel latjak el onmagukat, mint ahogy mi nevezzuk oket. Gondolom, ugyanugy jokat rohognek rajtunk, mint ahogy mi rohogunk egy légyen, amikor raszall a cukrozott mereg-szalagra, amit kiteszunk neki, hogy beleragadjon es megdogoljon vagy az UV lampas legyirto keszulek eseteben:-)
Ahhoz, hogy valaki higgyen az efele szellemi lenyek letezeseben teljesen mas vilagnezete kell, hogy legyen, nem hihet a darwini evolucios vallasban, valami masban kell hinnie.
Regebben meg en is elgondolkodtam, hogy a sokfele vallas kozul melyiket valasszam. Valaszthattam volna az evolucios vallast is, de abban hinni, hogy csak ugy veletlenul jottek letre olyan lenyek, akik akkorakat tudnak alkotni, mint amekorrat az ember alkotott....hat szamomra ezt az evolucios vallas nem magyarazza meg, ezert abban sem tudok hinni. ES EZ NEM OFF, mert pontosan valasz a kerdesedre. Kesobb ugy dontottem, hogy a melysegesen lejaratott altalanos kereszteny vallasokat sem valasztom, sot: semmilyen vallast nem valasztok. Hanem inkabb megprobalom megismerni melyen es komolyan Istent, de csak a valosag es a tenyek oldalarol megkozelitve. Igy eljutottam oda, hogy lett egy vilagnezetem, amivel a vilag teljes mukodeset at tudom latni vallasi fanatizmus nelkul. Es ebbe a vilagnezetbe teljesen belefer az, hogy letezik satan is. A satan az egy olyan megatalkodott, tenylegesen rosszindulatu leny, aki valoban sotet es annak ellenere, hogy tudja, hogy Isten a szeretet es Isten jo es szent o megis mindenben ellene van Istennek es ez igy is marad az orokkevalosagon at. Ez volt a satan tudatos dontese, amit soha nem fog megvaltoztatni. Ehhez rendkivuli erovel es fanatizmussal kell birnia, mert ez egy harc Isten ellen. Tudja azt is, hogy el fogja vesziteni, de megis csinalja, mert a termeszetenel fogva ilyen, Istent gyulolo leny, aki akkor sem adja fel, ha elore tudja, hogy veszit. Tehat egy Istent hiszterikusan gyulolo leny a satan es tenyleg letezik. De ezt egy embernek nehez megertenie, mert mi, ha ismernenk Istent ugy, ahogy a satan megismerte anno, akkor mi keptelenek lennek gyulolni. Tehat mi a satanhoz kepest jok lennenk, de van neki hatalma arra, hogy magaval rantsa az emberiseget, mert minket is hiszterikusan gyulol. Tehat egy tenyleg veszelyes elem a satan, de az a jo hir, hogy Jezus Krisztusnak meg a NEVETOL is retteg es elmenekul, ha valaki HITTEL mondja ki Jezus nevet.
Szoval igen, a kereszteny, ha tenyleg kereszteny, akkor hiszi, hogy letezik satan. De az is hiszi, aki szakitott minden vallassal es ennek ellenere megis hisz Istenben, de mar csak a realitasok talajan allva es nem a vallasos betegsegek alapjan.
Nekem egyszer egy igazan bolcs ember azt mondta, hogy o egyaltalan nem vallasos es szerinte, ha valaki bolcs, akkor szoszerint 5 perc alatt rajon, atlatja es kiszimatolja, hogy letezik satan.
Asperrimus: koszi a valaszod azokra, amit irtam. Az elso, amit nem ertek az a "holic" csoport, kik azok?:-) Igen, talan valamilyen szinten maganyos farkas vagyok. Es csak nehany dolgot emelnek ki most:
Tudom, hogy Istennek van Egyhaza es az Istenben hivoknek bele kell, hogy tartozzanak. Csakhat lehet, hogy az nem az en szegyenem, es Isten sem fogja rajtam szamonkerni azt a TENYT, hogy bizony nem olyan surun lehet megtalalni az Isten Egyhazat itt a foldon, ezen a vilagon....mert mondjuk a satan tett rola, hogy szinte mar-mar ne is letezzen ez az intezmeny. Ja, sokan mondjak, hogy ok az Isten valosagos Egyhazanak a resze? Igen, mondjak sokan:-) Azonban a gyumolcsokrol ismerszik meg a fa. Errol sajnos ennyit, hidd el, hogy ennek en nem orulok, jobb lenne, ha nem igy lenne. Ezt gondolom, te is igy latod.
Masik: persze, hogy a Biblia az alap, az Isten szava, kinyilatkoztatasa. Nem irtam azt, hogy nem fogadom el, vagy, hogy nem olvasom. Csak nem mentem bele a reszletekbe.
Harmadik: hogyan tudom en hit nelkul kimondani Jezus nevet?:-) Mibol gondolod, hogy nincs hitem Jezus Krisztusban? Ilyen gyors vagy a felesleges itelkezesre? Nem ismersz valakit, maris eldontod, hogy o nem hivo? Hivok vagyok, megtertem, elfogadtam Jezus Krisztust. Nem arrol irtam, hogy Jezus Krisztussal vagy a Bibliaval van a baj, hanem arrol, hogy szerintem a vallasokkal es a vallasok kovetoivel van a baj. Ha tevedek, akkor Isten ezt nekem el fogja nezni, mert eppen a BIBLIA ALAPJAN latom ugy, hogy a vallasokkal sokkal nagyobb baj van, mint az egyesek elso latasra eszrevennek....
Tenyek: az egyhazakban, vallasokban, szektakban az emberek ZOME azt sem tudja, hogy mi a Biblia szerinti megteres, soha nem toltottek be a megtereshez szukseges felteteleket. Ha megkerdezed oket, hogy ok megtertek-e vagy, hogy mikor, akkor elmeselik, hogy ok mindig is hivok voltak, sot mar hivonek szulettek, mert mar a szuleik is annak a vallasnak, egyhaznak stb a tagjai regota, tehat ok amiota az eszuket tudjak azota "hisznek Istenben". (Egyszer nekem egy "pasztor" azt valaszolta arra a kerdesre, hogy o hogy lett pasztor, hogy: az o edesapja is pasztor volt, aztan sajnos meghalt es amikor o otthon ult az edesapja hintaszekeben es hintazott, akkor kozben az o edesapja szelleme betoltotte ot es igy os is azonnap pasztorra lett.)
Altalanossagban "hinni Istenben" vagy megtert embernek lenni 2 teljesen mas dolog a Biblia szerint. Ezert van ma nehez dolga egy olyan embernek, amilyen en is vagyok. Persze nem vagyok ezzel egyedul. Mert mindazok, akik tenyleg az egyeduli igaz Istent es a Fiat Jezus Krisztust akarjak imadni es a Szent Szellemben hinni, nekik nem hiszem, hogy a mai korban konnyu dolguk van.
Sok szekta is van. De Jezus sokat meselt nekem (termeszetesen a Bibliabol) a kepmutatokrol....akik ismerik ugyan a Bibliat, tanulmanyozzak is, kenik vagjak a dolgokat profi modon, csakhat megis meszelt sirokhoz hasonlok.... Veluk nem szeretnem, ha lenne barmi dolgom. Ezert szedtem ossze par embert, akik ertik mindezeket, amiket ide leirtam, sot: ok is nagyjabol igy latjak es egyutt imadkozunk + olvassuk a Bibliat kozosen, hangosan. Hetente egyszer, neha ketszer is. Nekem egyelore sajnos "csak ennyi" az Egyhaz, de valahogy jobban hiszek a minosegben, mint a mennyisegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!