Isten miért teremt olyan embereket, akik elve halálra vannak ítélve?
Itt most kizárólag azokra a gyerekekre gondolok, akik eleve még kiskorukban megbetegednek (mondjuk rákban), és ne m élik meg a tinédzserkort.
Mások persze megéli, de abban nincs köszönet. Mondjuk a gyógyíthatlan bőrbetgségek esetén.
Most jössz csak rá? Ha ismerném a teológiát, nyilván nem tettem volna fel a kérdést.
De igen. Isten teremtményei ők is. Csak sajnos az a Bibliából kimaradt. Ahogy a leukémiás gyereke is.
Ezt én sem értem, biztos megvan rá az oka, lehet előre látta milyen bűnöket fognak elkövetni, és így büntette őket.
Hogy érted, ha nem a Bibliában találtál róla említést, akkor szabad azt a másik Istentől származó forrást kérnem?
Szia!
Isten teremtett egy tökéletes emberpárt,akik megszegtek egy szabályt,elveszítve ezzel a tökéletességüket és az örökké tartó életüket.Utódaikra szenvedést és bűnt hoztak ezzel,továbbörökítve a halandóságot és a romlandó emberi testet.
Úgy gondolták nem kellenek nekik Isten korlátai,mert hogy el lesznek ők a maguk elgondolásai szerint.
Fellázadtak,Isten meg hagyja,hogy lássák-lássuk hová vezet ez az út...
Hát ez lett belőle,amit most látsz magad körül.
Én így értelmezem,de szívesen meghallgatok mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!