Mi van akkor, ha megtagadom az egyházat?
Tehát elfogadom Istent, hogy létezik, Ő a Teremtő, stb. viszont az egyházat megtagadom a bűnei miatt. Titkolnak előlünk fontos iratokat, mely a valóság megmásítása ( pl.: a Bibliából részeket vettek ki / nem raktak bele és ezeket az iratokat elrejtve őrzik a Vatikánban, van amelyet titkolnak is ), "bort iszik, vizet prédikál" ( pl.: szegénységet hírdet, de fényűzően él ), embereket büntetnek ( üldöztek és öltek meg, pl.: protestánsokat, reformátusokat ), holott a Biblia szerint csak Isten ítélhet felettünk.
Ha ezek és ilyen bűnök miatt megtagadom az egyházat, Isten mit tesz velem?
"Ha ezek és ilyen bűnök miatt megtagadom az egyházat, Isten mit tesz velem?"
Semmit:)
Nem azon múlik, hogy milyen ember vagy, hogy melyik egyházhoz tartozol.
Mellesleg te pont az erkölcstelenséget ítéled el. És ha a vádjaid igazak, akkor igazad van.
Az cudar nagy pofon lenne az egyháznak.
És mi van akkor, ha az állításaid nem fedik egészen a valóságot? Akkor hogy fogod az Istent megbüntetni?
Én ezért lettem baptista. A Bibliával kapcsolatban pedig nagyon nincs igazad. Milyen Istenben hiszel, ha azt feltételezed róla, hogy nem képes vigyázni a kijelentéseire? Nézd meg a jehovistákat. Átírták saját szájuk íze szerint a Bibliát és nincs is áldás az egész ördögi szervezetükön. Fogyatkoznak és nem tudnak felmutatni valódi megtéréseket, mert szerintük be kell magolni a szervezeti hazugságokat, itt sincs saját gondolatuk, csak másolgatnak a jehovista weblapról és számukra ez jelenti az üdvkérdést. Fogalmuk sincs a valódi szeretetről.
Isten mindenkit nagyon szeret, téged is. Imádkozz inkább egy keresztény közösségért, hogy szabad legyél, élj és ne halj.
"Ha ezek és ilyen bűnök miatt megtagadom az egyházat, Isten mit tesz velem?"
Igazából nem teljesen mindegy?
Gondolj bele:ha itt és most Isten azt mondaná neked, hogy az elgondolásodért megbüntet téged, vagy amit akarsz, akkor feladnád az elveidet?
szerintem nem.Ha meg mégis, akkor most sincs értelme hűnek lenned az elveidhez.
Először is melyik egyházról beszélsz? Mert ez nem derül ki a kérdésedből. :)
De valószínűsítem, hogy a katolikusról. Nem tudom milyen fényűzésről beszélsz, Ferenc pápa tömegközlekedéssel utazik Rómában pl.
Másik dolog, üldöztek protestánsokat, reformátusokat? Ha jól tudom, a protestánsnak a református az egyik ága. Szóval teljes a tájékozatlanságod a vallásos dolgokról, így nem tudom, hogy akarsz olyasvalamit megtagadni, amiről fogalmad sincs. :)
De ha te az egyház "bűnei" miatt akarod az egyházat megtagadni... akkor is, mit foglalkozol te másokkal? Ha elmész egy misére, akkor Isten miatt kell odamenni, nem azért, hogy mások bűneivel foglalkozzam. Ezek szerint neked semmit se számít Isten. Ha én szeretem Istent, akkor Őmiatta megyek a templomba, a fenét se érdekli, hogy kinek mi a bűne. Ennyi.
Mit tesz veled Isten?:D Iszonyatosan meg fog rád haragudni,megvonja tőled a szeretetét,és azon nyomban kegyetlenül kibelez,mivel mertél hozni egy önálló döntést:D
Semmit nem fog tenni,tiszteli a döntésedet.Pont itt van a lényeg,ha már az egyházról beszélsz,a haragvó,és ítélkező Istenkép is tőlük ered,mert ezzel akarták a népet kordon mögött tartani.Ami azt illeti sajnos sok esetben sikeresen.De a valódi Isten nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!