Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus milyen vallású volt?

Jézus milyen vallású volt?

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 15:34
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
de a zsidókat elvetette, nem? a tanúkat említett hozzászólónak: egy helyen tényleg ezt írja a Biblia: Jézus.. aki hű tanú.
2010. jan. 1. 07:18
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
Jezus a judaizmusnak nevezett vallasba szuletett, de kesobb amikor megeresztelkedett megalapitotta az igaz kereszteny hitet. Isten a zsidokat, a test szerinti Izraelt tenyleg elvetette amikor megolettek a Fiat.
2010. jan. 1. 09:19
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

12.30 21.21 és 22.10

1. Jól mondod, rengeteg NEM ZSIDÓ élt akkorban Palesztinában,ők milyen vallásúak voltak EREDETILEG ? Ez az igazán érdekes kérdés !!! Na, szerinted ????

A zsidó vallást igenis kötelezően fel kellett venniük, halálbüntetés terhe mellett (prozelitáknak nevezték őket).

2. A keresztény szó nem a keresztből származik, hanem a KÖRISTEN -ből lett a KERESZTÉNY. A KÖRISTEN = NAPISTEN,

úgy kapcsolódik az ősi mágusvallás a kereszténységhez, mint anya a fiához. Ez azért van így mert a világon a legősibb nyelvek a ragozó nyelvek voltak, ezért nem a Christus-ból származik a keresztény szó.

Tudom, hogy furcsa ez a gondolatmenet egyeseknek és más eszmekörben felnőtteknek ( és a magukat Isten kiválasztott népének tekintőknek ), de a Nap minden élet forrása volt és lesz a Földön és mindenkire egyformán süt.

Akármit is írogatnak össze mindenféle politikai és önérdekű küldetéstudatúak.

2010. jan. 3. 13:13
 24/27 anonim ***** válasza:

Jó a kérdés!!! :)

Sztem Jézus mivel Istennek a fia ezért nem volt vallásos.

De különben a keresztény vallás csak a halála után terjedt el megválva a zsidó vallástól miután a zsidók nem fogadták el messiásnak. Egy ateista. :)))))))) 22/L

2010. jan. 15. 13:34
 25/27 anonim ***** válasza:
ref. volt szerintem, én is az vagyok
2010. febr. 24. 10:09
 26/27 A kérdező kommentje:
szerintem nem volt ref, mert a ref.ek nem használják Isten nevét, pedig Jézus egyértelműen ezt mondta: szenteltessék meg a te neved megismertettem a neved stb
2010. febr. 24. 14:06
 27/27 anonim válasza:
Jézus addig volt zsidó amíg keresztelő Szent János meg nem keresztelte. Mária sem volt zsidó csak az ugymond "apja" (józsef), de hozzá nem kötötte semmi. Zsidók pedig elvetik Jézust hisz ők ölték meg.
2010. ápr. 28. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!