Jézus milyen vallású volt?

Semmiképpen sem volt zsidó vallású, hanem a mágus vallás
papja volt és a káldeai máguspapoknál kapott kiképzést. 30 éves korában visszatért a római megszállás alatt lévő Palsztinába és bár az anyanyelve arámi volt mégis héber nyelven tanította a tanulatlan zsidókat a magas ( káld-sumér eredetű ) műveltségre, pl. arra, hogy Szeressétek egymást mint ahogy én szeretlek titeket".
A torinoi lepel tanúsága szerint szerint egy 176 cm magas KAUKÁZUSI ember típus volt Ő.
Kb. úgy volt zsidó ő, mint ahogy a székelyek románok -
Az akkoriban Plesztinában élő nem zsidók kötelezően kellett felvegyék a zsidó vallást (mint a székelyek a román állampolgárságot) , de ettől ők még nem lettek zsidók.

Jézus valószínűleg nem is létezett. A történetei mind kitalációk, iletőleg más vallásokból (Krisna, Mithras, stb.) átvett dolgok:
(A közepétől jönnek a példák. Érdemes végignyálazni, mert sok meglepő dolog van benne.)

Én arra várok, h mikor fogja beírni egy túlbuzgó Tanú, h Jézus bizony Jehova Tanúja volt :DDDD
Amúgy Jézus zsidó volt, hogy is lehetett vnaKERESZTény saját KERESZTrefeszítése előtt ?! Különben is érdekes elgondolás lenne, h akkor gyakorlatilag saját magában hitt volna. :)

18:46
Jehova tanúi szerint is Jézus zsidó volt és nem keresztre veszítették, hanem kínoszlopra.

Zsidó nőtől született, zsidó hagyományokat gyakorolt, szerintem ez egyértelmű.
A torinói lepelről pedig nem lehet meghatározni a bőrszínt. Az ugyanúgy lehet egy közel-keleti népcsoportból származó emberé. Héber nyelven tudott, mert - minő meglepő fordulat - a zsidók ápolták a héber nyelvet, és meg is tanulhatták azt (különben kicsit nehéz lett volna olvasni a Tóra tekercseit).
Az meg, hogy kötelező lett volna Palesztinában a zsidó vallás az idegeneknek, egyszerűen baromság. Rengeteg nem zsidó élt arrafelé, a Biblia is ír sokról.

"Az előttem szólónak pedig azt üzenném, inkább tanuljon meg írni, mielőtt Jézus létezését kérdőjelezi meg, főleg ilyen légböl kapott összefüggésekkel, h KRISNA !!! Ezt te sem gondolhattad komolyan ??!"
Édes kis nyomorékom! Előbb inkább te tanulj meg olvasni, jó?
Ott volt a link. Rákattintasz, utána bejön egy oldal. Na, azt olvasd el, jó? Ha azt megcáfoltad, utána beszélhetünk másról. Addig csak fröcsögés, amit előadsz.
(Bízom benne, hogy azért olvasni még tudsz. ... A szövegértelmezésedről meg majd meggyőződünk ezután. :) )

és még hozzátenném azt is, hogy ha nem lett volna zsidó, akkor nem is engedték volna be a Szentélybe. Persze akkor nem is ment volna oda.
Viszont aki itt írta, hogy KERESZTény meg KERESZT, azt ki kell javítanom, a keresztény szó a Krisztusból jön, semmi köze a kereszthez (angolul jobban látszik Christus - christian)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!