Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A véletlen elkövetett bűn...

A véletlen elkövetett bűn bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy valaki balesetből megöl egy embert, tudom hogy abszurd, de végül is megtörténhet... akkor ő bűnös? vagy ha nem szándékos volt akkor nem?

légyszi írjátok oda hogy milyen egyházhoz tartoztok(mert a különböző egyházak mást prédikálnak néha...) máshogy gondolkodik), köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 26. 20:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö akarod tudni milyen vallásúak a válaszolók. Én Jehova tanúja vagyok.

A kérdésedre a felelet valóban az, hogy bünös az ilyen ember. Nagyon sajnálom akivel ez megtörtént, mert nem akart semmi roszat sem tenni... Megtörténhet sajnos bármelyikönkkel, valaki váratlanul, vagy hirtelen az autó alá ugrik, esetlen a mozdonyvezetö, aki nem tudja megállítani a mozdonyt :(

Az Izraelitáknak Jehova törvénybe adta, hogy legyenek úgynevezett "menedékvárosok". Ide menekülhetett a nem szándékos gyilkos.

Jézus Krisztus váltságáldozata alapján ez a bün is el lesz törölve. Természetesen kell Istentöl kérni a megbocsájtást...

Azt hiszem a rokonoktól is, de borzalmas érzés mind a két oldalnak

Katy

2014. máj. 27. 14:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Jaj, majd szegény sofőr meneküljön, amikor a sz..ros kölök a vonat vagy autó elé ugrott. Dick!
2014. máj. 27. 14:37
 13/14 anonim válasza:
A bűn az tudva és akarva ISTEN ellen tenni, az illető nem akarta,szóval nem bűn.
2014. máj. 27. 18:19
 14/14 Prókátor ***** válasza:

A BTK szerint bűn, bár vannak enyhítő körülmények.

Vallási szempontból csak a szándékkal elkövetett vétek a bűnös cselekedet.

2014. máj. 29. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!