Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek azokról,...

Mi a véleményetek azokról, akik a templomi esküvőt valami giccsparádéként élik meg?

Figyelt kérdés
Nem vagyok vallásos ember (azért is írod ide), de szerintem, akik a templomban házasodnak azoknak a keresztény értékek szerinti házasságra kell törekedniük. Ha pedig ez még a legkevésbé sincs az eszükben, és csak a külsőségekre buknak, akkor kössenek polgári esküvőt. Vagy csak én vagyok vaskalapos anélkül, hogy hívő lennék?
2014. máj. 26. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy véleményen vagyunk.

egy hívő

2014. máj. 26. 20:45
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Igazad van. De ezek többnyire sznobok, akik a lakodalomból is parádét csinálnak.
2014. máj. 26. 21:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Èn katolikus vagyok, nagyrészben egyetértek.

Viszont ettől függetlenül meg kell adni a lehetőséget az egyházi házasságot azoknak, akik kérik. A szentségi házasság által hitünk szerint kegyelmekben részesülünk.

Egy érdekesség viszont: a Katolikus Egyház szerint nem érvényesek az olyan házasságok, ahol nincs meg a házastársi érzület a másik iránt. Tehát, ha csak azért mennek oda, hogy egy jót bulizzanak, és "majd elvàlunk, ha nem megy", akkor az eleve nem érvényes. Mi viszont nem láthatunk ebbe bele, és nem ítélkezhetünk felettük.

2014. máj. 26. 21:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó. Gondolom ilyenkor is vannak azok a kötelező házasságfelkészítő kurzusok?
2014. máj. 26. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Miért ne csinálnák? Ha az egyház boldog-boldogtalannak megengedi az egyházi esküvőt csak azért, hogy jobban nézzenek ki a házassági statisztikák és befolyjon a pénz belőle, akkor szerintem nem a házasulandókkal van probléma.
2014. máj. 26. 21:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Az egyházak többsége sokkal naivabbak ennél. Ez inkább a balliberálisok gondolatmenete.
2014. máj. 26. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:

"Gondolom ilyenkor is vannak azok a kötelező házasságfelkészítő kurzusok?"

Igen, a jegyesoktatás már szerintem mindenhol megelőzi a házasságkötést. Fontos az, hogy a pár tudja, hogy mit is jelent a keresztény házasság.

Ami meg a pénzt illeti: 40 ezres város vagyunk, van 3 katolikus templom. A mi templomunkban évente kb. 5-6 házasságkötés történik. Bár nálunk itt ingyenes, viszont átlagosan ha elkérnek 10 és 20 ezer között, akkor is gondolhatjuk, hogy nem ebből a pénzből fog meggazdagodni az Egyház... :))

2014. máj. 27. 08:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Annyira balliberális gondolatmenet, hogy több mint 20 évig voltam a katolikus egyház tagja. Nem véletlenül hagytam ott.

A papok pontosan tudták ki az aki komolyan veszi az egyházi esküvőt és ki az aki nem. Pénzről és statisztikáról van szó bármennyire is fáj, ezt sokaknak bevallani.

2014. máj. 27. 11:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Olvasd el a 7-est.
2014. máj. 27. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!