Szerintetek fontos az, hogy meglegyünk keresztelve illetve a gyermekeinket megkereszteljék?
Nekünk nem. A férjem meg sincs keresztelve, csak én, de már templomi esküvőnk sem volt. Ilyen alapon a gyerekünk sem lesz megkeresztelve, mert nem vagyunk vallásosak, így képmutatás lenne bemenni a templomba parádézni, majd utána soha vissza nem menni... Majd ha a gyerekünk nagy korában meg akar keresztelkedni, akkor megteszi, saját elhatározásból, olyan vallásba, amilyet csak szeretne, nem szeretnénk rákényszeríteni egy általunk választott vallást...
Viszont, ha valaki tényleg vallásos, nekik biztos fontos.
Aki hívő, annak fontos, aki nem annak meg nem.
Én meg vagyok, a férjem is, de nem vagyunk hívők, így a gyerekeinket nem kereszteltettük meg. Ha fontos lesz az életükben a vallás, templomi esküvőt akarnak, akkor ne legyen terhes az se, hogy megkeresztelkednek. Ez majd az ő döntésük lesz. Engem pl. kifejezetten zavar, hogy a családunk díszkeresztény és mégis megkereszteltek. Nekem nem tetszik az, ha valaki buliból ájtatoskodik a templomban vagy csak mert úgy szokás. Ha hívő, akkor kereszteltessék a gyereket, aki meg nem, az ne tegye.
Csak akkor van értelme a megkeresztelésnek, ha biztosítani tudod neki a keresztény nevelést, ami annyit jelent, hogy vagy neked, vagy házastársadnak aktív keresztény életet kell élni.
A keresztény hívők ás az egyház olyan szándékkal kereszteli meg a gyermeket, hogy ha valami baj történne és Isten valamilyen oknál fogva megrövidítené az életét, akkor már úgy álljon a Teremtő elé, mint keresztény ember, de mivel az üdvösség hit által valósul meg, szerintem egy gyermek ha meg is van keresztelve, akkor is kicsi a valószínűsége, hogy a hite által üdvözül. Ez csak kifejezetten keresztény nevelésben lévő családnál alakulhat ki gyermekkorban.
Szia!
Tekintettel arra, hogy a Biblia szerint a keresztség a megtérés vagy újjászületés látható megpecsételése - ezért neveztetik a "megtérés keresztségé"-nek és az "újjászületés fürdőjé"-nek (Mk. 1:4; Tit. 3.5) - ezért nem kell a gyermekeket megkeresztelni.
A Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk" (Mt. 3:15; Mt. 28:19). A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Ezért fontos, hogy aki gyakorolni kívánja életében a keresztény vallást, az legyen megkeresztelve.
Üdv. Péter
Szervusz
Kedves kérdező:)
Úgy írtad ki a kérdéseded: "szerintetek".
Mint látod sok őszinte választ kaptál rá.
Felvetődött benned valaha, esetleg, az, mi a véleménye a keresztelkedésről Istennek? Mikor kell keresztelkedni? Felelőségünk Isten előtt ezzel?
Szerinte: bűn e ha igen, vagy bűn e ha nem?
Mert a keresztelkedés kérdésével nem ez a mérvadó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!