Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jehovisták miért adnak elő...

A jehovisták miért adnak elő olyan kegyetlen gyilkos isten "képeket" az embereknek, megfelelmités céljából vagy őket is erre tanítják?

Figyelt kérdés

2014. máj. 23. 12:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Pontosan kedves Katy Weawer...el lehet fogadni vagy,elutasítani. :) Egyetértek!
2014. máj. 23. 21:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"S mivel Jézus is Jehova mellett Tanúskodott, nem saját maga mellett, ezért mi is."

Katy!

Akkor ezt mivel magyarázod?

ApCsel 1:8 Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig."

Ezt Jézus mondta!

2014. máj. 24. 09:44
 13/18 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Miközben olvastam a kérdésedet és azután a válaszokat, csak mosolyogtam, mert telve volt a szívem örömmel.

Elmondom az okát:

1.

2Mózes 20:7

" Jehovának, a te Istenednek a nevét méltatlan módon ajkadra ne vedd, mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki az ő nevét méltatlan módon felveszi." - bár ezt Jehova a népének, az izraelitáknak mondta, és az e törvény már nem kötelező ránk, keresztényekre, de az isteni alapelvek nem váltpoztak.

Sőt, „Ezek . . . ... mint példák történtek velük újra meg újra, és a mi figyelmeztetésünkre írattak meg, akikhez a világrendszerek vége elérkezett” (1Kor 10:11).

2.

Beteljesedett az írás rajtunk, amelyről Jézus beszélt:

Máté 5:11,12 " Boldogok vagytok, amikor gyaláznak.... és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. Örvendezzetek és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.

Máté 24:9 "... gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt."

Úgy érzem maagamat, mint az apostolok, amikor (:)) „elmentek a szanhedrin elől, örvendezve, amiért méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért” (Cselekedetek 5:17–41).

Kedves kérdező. Az utolsó előtti perceket éli minden ember, amikor még könyöröghet a Teremtőnknek, hogy engedje megismerni a nevét.

Isten Szavából félreérthetetlenül látszik, hogy amikor gonosz emberek az utolsó pillanatban használták Isten NEVÉT, hiába próbálkoztak (Példabeszédek 1:28, 29 "Akkor majd hívnak engem, de én nem válaszolok; keresnek engem, de nem találnak, mert gyűlölték az ismeretet, és nem választották Jehova félelmét."

Mikeás 3:4; "Akkor Jehovához kiáltanak majd segítségért, de ő nem válaszol nekik. Elrejti majd előlük arcát abban az időben, mert gonoszságot műveltek."

Lukács 13:24, 25 "„Megfeszített erővel küzdjetek, hogy bejussatok a szűk ajtón, mert — mondom nektek — sokan igyekeznek majd bejutni, de nem tudnak, ha egyszer a házigazda már felkelt, és bezárta az ajtót, ti pedig kívül megálltok, és zörgetni kezdtek az ajtón, ezt mondva: »Uram, nyisd ki nekünk!« De ő ezt válaszolja majd nektek: »Nem tudom, honnan valók vagytok.«"

2014. máj. 24. 17:20
 14/18 KZitus ***** válasza:
0%

Még arra szeretnélek kérni, gondolkodjál el azon, amikor Noé már feléítette a bárkát, (és az emberek megkérdezték tőle, miért van rá szükség), szerinted Noé mit tudott mondani nekik?

Ha nem tudod a választ, szívesen megírom neked.:)

2014. máj. 24. 17:23
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

Vidiripi

KZitus!

"Beteljesedett az írás rajtunk, amelyről Jézus beszélt:

Máté 5:11,12 " Boldogok vagytok, amikor gyaláznak.... és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. Örvendezzetek és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.

Máté 24:9 "... gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt."

Ezt rám is igaz. Neveztek már hülyének ,dilisnek fanatikusnak stb.

Rajtam is beteljesedett az írás ezen része?

Máté 24:5 Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! - és sokakat megtévesztenek.

6 Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég.

7 Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé.

8 De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! 9 Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért.

Kinek a nevében is jönnek majd és kinek a nevéért gyűlől minden nép?

Én nem vagyok az Őrtorony szervezet tagja. S még is kaptam már a hitemért.

"Úgy érzem maagamat, mint az apostolok, amikor (:)) „elmentek a szanhedrin elől, örvendezve, amiért méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért”"

Kinek a nevéért?

Lukács 13:24, 25 Ki a házi gazda? Kinek is adta az Atya az embereket? Ki vásárolta meg őket?

2014. máj. 24. 20:33
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus!

Vidiripi azt írta le amit egyébként én is írtam volna,nagyjából ugyan ez lett volna a válaszom vagy,a kérdésem.

Viszont van még valami amit hozzá szeretnék tenni.

Igen,azzal egyetértek,hogy üldöznek benneteket Jézus nevéért,csakhogy az üldözés oka pont a forditotja annak amit te mondasz.

Ez az "üldözés" inkább arról szól,hogy megtagadjátok az Urat,kézzel lábbal harcoltok az ellen,hogy nehogy megkapja azt ami jár Neki.

Többek között ezért haragszom én is rátok és nem azért mert Jézus tanúi vagytok,mert nem vagytok azok...sajnos!

2014. máj. 24. 21:36
 17/18 anonim ***** válasza:
44%

T. Kérdező!

1,

Én ugyan több éve nem járok gyülekezetbe, de ez nem jelenti azt, hogy megutáltam volna azt, aminek korábban gyakorlója voltam elég sokáig. Pont ezért figyelmedbe is szeretném ajánlani Jehova Tanúinak azt a terjesztés alatt lévő könyvét, amiben több, mint 300 oldalon keresztül Isten tulajdonságairól, érzéseiről, gondolkozásmódjáról olvashatsz. Kérd el tőlük, vagy meg is rendelheted a Közeledj Jehovához! c. könyvet.

2,

Ami a 2-es szólót illeti:

úgy ledöbbentem, hogy hirtelen még levegőt se kaptam. Hogy jön ahhoz bármelyik embertársam vallástól, hittől, felekezettől függetlenül, hogy sátán kutyáinak nevezzen bárkit is? Az embertársunk akkor is az emberi faj része, ha a véleménye nem szimpatikus, egy alapvető emberi jog akkor is megillet mindenkit, egyfajta alap-tisztelet a fajunk jellege miatt, ha valakit tényleges életfogytiglanra ítélnek, vagy más országban akár azonnali kivégzésre. Itt nincs mégcsak szó sem ilyenről. Nemde? Az extra meggyalázás része ez a lebecsmérlés, pedig csak véleménybeli eltérésről kívánunk beszélgetni. Nemde? Hát nagyon szégyeld magad 2-es! Van miért!

2014. máj. 25. 14:39
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves Kata :) köszönöm de nem kérek a hazugságokból!

És csakhogy ne ess tévedésbe elmondom,hogy nem a FELEBARÁTAIMMAL van bajom hanem azzal amit tanítanak. Ha neked szimpatikusak a tanítások hát akkor mindent bele :) mire vársz?

De azt ajánlom,hogy VIZSGÁLD MEG A LELKEKET akiktől származnak a tanok. :)

Tudnák én is ajánlani pár könyvet,meg hasznos olvasni valót,de csak akkor ha kéred.

Ég Áldjon!

2014. máj. 26. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!