Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének! Miért akarjátok...

Keresztyének! Miért akarjátok néhányan megmenteni a Földet?

Figyelt kérdés

Adott ugye az ökogyülekezeti program. Ez mind szép és jó lenne. Csakhogy sokszor beszélnek a Föld megmentéséről.

Ezt komolyan gondolják??

Úgyis eljön ennek a (jelenlegi) földi életnek a vége, legalábbis jelen formájában már nem sokáig marad így.

Másrészt Isten se hinném, hogy azt várja, hogy egyesek azt az ábrándot kergessék, hogy majd kisközösségként szembeszállnak Kínával, Amerikával és a hatalmas vállalatokkal.

2014. máj. 23. 10:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"udom, nem a Földet kell megmenteni, akkor az emberiséget"

Az emberiséget sem lehet megmenteni, csak egyéni embereket. Olyanokat, akik belátják, hogy az az élet, ami a világban folyik, nem emberhez méltó. Akik ezt nem látják be, hanem tovább süllyednek, azokat nem lehet megmenteni.

2014. máj. 23. 11:45
 12/25 A kérdező kommentje:
Szerintem te más témára kanyarodtál..
2014. máj. 23. 12:01
 13/25 anonim ***** válasza:
Nem kanyarodtam más témára, csak reagáltam az egyik kijelentésedre :D
2014. máj. 23. 12:05
 14/25 A kérdező kommentje:
Szóval a lényeg, hogy egy város, egy ország, egy közösség, egy gyülekezet a maga portáján tegye meg a "zöldügyekért", amit tud, és nem a Földet/világot/emberiség pusztulása (szimpatikus aláhúzandó) ellen kell tenni.
2014. máj. 23. 12:10
 15/25 Pendulum92 ***** válasza:

"Szerintem az EMBERT kellene megvédeni - legalábbis a környezetvédelem célja ez -, és az ember egészségét.

De nem a globális felmelegedés ellen kellene védekezni, hanem lokális szennyezések ellen."

Ökológiai értelemben nincsen környezet biogiai objektum nélkül. Tehát mindig VALAMINEK a környezetéről beszélünk. Mi a környezet?

Fizikai tulajdonságok, a miliő azon részei, amik ténylegesen hatnak ránk. Napsütés, levegő, talaj, stb.

A környezetvédelem egy beégett, félrevezető fogalom. A környezetet nem kell, és nem is lehet védeni. Környezetvédelem = embervédelem.

Ezért van annyira erőltetve, és ezért van letojva a természetvédelem, mert az nem az ember... sőt, profitszerzési lehetőség. De azt nem fogjuk fel, hogy a természet elpusztításával magunk sorsát is megpecsételjük.

Ahhoz, hogy bármit megvédjünk kéne egy nagy váltás fejben. A jelenlegi korlátlanul növekedési stratégiában saját magunk alatt vágjuk a fát.

üdv, egy környezetkutató.

2014. máj. 23. 12:11
 16/25 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nem gond a kettő megkülönböztetése.

A természetvédelem tudtommal csak az élővilágra fókuszál, fajok megmentése, biodiverzitás megőrzése, élőhelyvédelem.

Tehát egy önzetlen valami.

A környezetvédelem pedig öncélú, az embert védi - de lényegében szerintem azzal, hogy élhető környezetet teremt, valahol a többi élőlényt is védi. A levegő minőségének védelme, zajvédelem, a vizek védelme, stb.

A kettő között van, ahol van átfedés és valahol egymás követelményei, azonban szerintem abszolút szétválaszthatóak.

De nagyon sok filozófia került a kérdésbe meg minden...

Amúgy ti nagyvárosban laktok? Ha igen, nem örülnétek, ha valakik tennének a zaj, a por, a városi mikroklíma stb ellen?

Vagy ti szívesen megfulladtok és megőrültök a zajtól, csak jaj széndioxid meg jaj szegény jegesmedvék?

Elég felfoghatatlan számomra ez a felfogás.

2014. máj. 23. 12:20
 17/25 Pendulum92 ***** válasza:

Tényleg van kicsi átfedés,de a városok levegőjének rendbetétele nem hiszem, hogy az őserdőket megmentené. Tehát nekem az az egyedüli gondom, hogy a csapból is a környezetvédelem folyik, közben a természetvédelemmel nem foglalkoznak annyira. Arra akadok kilyukadni, ha már mi okoztuk a válságot, mi is hozzuk valahogy rendbe. Minden fajnak ugyanaz a jog jár az (jó) élethez, mint nekünk.

De nem, az ember az egészből csak annyit fog fel, hogy neki rossz, ez ellen tenni kéne, a többiek le vannak tojva.

Mentsük meg a Földet... hatalmas filózófiai tartalommal töltik meg, de csak arról szól, hogy mi éljünk jól, a többi meg...

2014. máj. 23. 12:42
 18/25 A kérdező kommentje:
Teszek az erdőkre, amíg krákogok, köhögök, az év 365 napján be van dugulva az orrom és nem bírom a terhelést, mert kifulladok, és ez igaz a fél családomra és a fél ismerősi körömre is!!
2014. máj. 23. 12:47
 19/25 A kérdező kommentje:
Meg az alapkérdés még áll, hogy miért akarják megmenteni a Földet, mikor NEM lehet és nincs értelme és úgyis vége lesz?
2014. máj. 23. 13:09
 20/25 eric_one ***** válasza:
Ez egy rögeszméd? A kereszténység nem a föld bolygó megmentéséről szól, hanem az ember megmentéséről... így nagyon egyszerűen fogalmazva....
2014. máj. 23. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!