Isten miért nem "bocsájt" meg a sátánnak?
Vicces a kérdés eléggé, de akkor sem értem.
Az embernek is nagyon nehéz megbocsájtani, sőt rengeteg idő elfelejteni, ha "nem csak a lábadra lépnek".
De akkor Isten miért nem "békül ki" a sátánnal? Miért nem rendezi a helyzetet? Ő mindenható megtehetné, nem?
Szerintem ez elég vicces, hogy az evangélium tele van a szeret, béke dolgokkal, és Isten meg a sátán meg harcolnak, az angyalaik viaskodnak... Na most mi van akkor?

A megbocsájtáshoz mindig két félre van szükség. Ha lenne egy barátod aki elárulna, fellázadna és még sokakat lázadásra késztetne ellened nehéz dolgod lenne.
Sőt! Ha azt látnád hogy egyáltalán nem hajlik kompromisszumra akkor nem tudnál mit kezdeni vele.
Sátának kezdetben mindene megvolt. Nézd mit ir róla Ezékiel könyve. Ez a vers leírja a lázadás menetét, és azt hogy Isten kezdetekben milyen sok jóval ellátta Sátánt mikor még angyal volt.
Ezékiel 28-as fejezet...
" Édenben, Isten kertjében voltál. Mindenféle drágakő borított: rubin, topáz és jáspis; krizolit, ónix és jade; zafír, türkiz és smaragd; aranyból voltak kidolgozva foglalataid és mélyedéseid tebenned. Megteremtésed napján készültek el. Te vagy a felkent, oltalmazó kerub, én jelöltelek ki. Isten szent hegyén voltál, tüzes kövek között jártál. Feddhetetlen voltál útjaidban megteremtésed napjától fogva, mígnem igazságtalanság találtatott benned.
Kereskedelmi áruid bősége miatt erőszakkal töltötték meg belső részeidet, és te vétkezni kezdtél. Eltávolítalak Isten hegyéről mint megszentségtelenítettet, és elpusztítalak a tüzes kövek közül, ó, oltalmazó kerub!
Szíved gőgös lett szépséged miatt. Tönkretetted bölcsességedet tündöklő pompád miatt. A földre vetlek, királyok elé adlak, hadd nézzenek téged!
18 Vétkeid sokasága folytán, a kereskedelmi áruidhoz tapadó igazságtalanság miatt megszentségtelenítetted szentélyeidet. Tüzet támasztok belőled, az fog megemészteni téged. Hamuvá teszlek a földön minden szemlélőd szeme láttára. 19 Mindazok, akik ismernek téged a népek között, ámulva merednek majd rád. Hirtelen rettenetté válsz, és nem leszel többé — időtlen időkig"
"

:D Ez aranyos, de ha Isten nem tud megbocsájtani, akkor nekem miért is kéne?
Illetve nem gondolom, hogy két fél kell a megbocsájtáshoz. Ha én bocsánatot kérek a másiktól, és elfelejtem elengedem magamban a dolgot, részemről az már meg van bocsátva, az hogy a másik erre nem képes, az az én lelkemet, az én megbocsájtásomat már nem befolyásolja. Én bocsátottam, ha ő nekem nem, az már nem az én lelkemen szárad.
De Isten meg se próbál megbocsájtani a sátánnak, nem is hajlik a rendezés felé. Legalábbis a Bibliában erről szó nincs...

Haver ,Ki vagy te??
Enyire ismered a bibliát ,hogy tudod,kicsoda Isten?
Ismered a tulajdonságait?
Nagy szarban vagy tudod e?
Maga Isten fogja neked elmagyarázni,nemsokára ,mert mindenkinek megkell állni előtte.

Figyelj kérdező, ha te nem akarsz megbocsájtani, akkor a kínzók kezébe kerülsz MÉG ITT A FÖLDÖN IS (bár nem leszel tudatában ennek). Végül is a te bajod.
Sajnos nagyon nehéz dolog, de Jézus sem érdem szerint halt meg értünk. Tudod mit érdemelsz te is meg én is? Azt hogy a Pokolban süljünk örökké, ehelyett a Mennybe van egy nyitott ajtónk. De ehhez az ajtóhoz el kell fogadni Jézust.
A sátán kitaszítása olyan dolog amelyet az ember csak felületesen tud megérteni annak alapján mi van leírva a Bibliában. Te sem, én sem, de még híres evangélisták sem fogják megérteni Isten gondolatait. Nem emberei agy az ami fel tudja fogni, tehát ne hasonlítsd magad Istenhez. Ha ő úgy határozna, hogy XY nevű faluba tűzeső hulljon, mert megnőtt ott a gonoszság, akkor az lenne. Neked ebbe nincs beleszólásod.

Szia!
Sátánnak is lehetősége volt visszatérni, mint mindenki másnak, aki ellenszegül Istennek. A Biblia arról tudósít, hogy Isten még a mennyei lázadás után sem utasította ki Sátánt a Mennyből, hiszen Jób könyvében olvashatjuk, hogy az Úr színe elé járulhatott még azután is (Jób 1,6-7). A Biblia tanít a megkeményedésről, sajnos el lehet odáig is jutni, amikor az illető már nem tudja megbánni a bűnt. Ez rendszerint akkor következik be, ha valaki visszautasítja Isten Lelkének a munkáját. Sátánnál és démonainál már beállít a végleges megkeményedés, ők már nem képesek megbánni a bűneiket, következésképpen bocsánatot sem kaphatnak, mivel a bűnbocsánat feltétele a bűnbánat.

Igen a bűnbocsánatnak ahogy a #7-es válaszoló is írta, az egyik (fontos) feltétele a bűnbánattal való bocsánatkérés. (ami a sátán részéről nem volt és már nem is lesz meg)
És még ennél is fontosabb, hogy legyen áldozat.
Ugyanis elsősorban nem a nagy sírás, nem a vezeklés, nem a jócselekedetek törlik el a bűnt, és nem ezek miatt bocsát meg Isten, hanem a bűnért halállal kell fizetnie valakinek, és csak áldozat törli el a bűnt. Mivel a bűnbánat önmagában nem törli el a bűnt, hanem hibátlan élettel lehet csak a bűnös életét megváltani, ezért szenvedett értünk Krisztus, nem lett volna kötelessége Isten részéről senkinek sem gondoskodni helyettesítő áldozatról. Hogy mégis megtette, az a szeretetéből fakad. Hogy a sátánnak miért nem adott kegyelmet? Isten tudja csak megmérni, hogy ki miért méltó a büntetésre, és kit választ ki kegyelemre. Ezek a titkok majd az ítéletkor világosságra lesznek hozva:
Luk 12:2 Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék.
Köszönöm az értelmes válaszokat, a provokatívak meg elég röhejesek mert a kérdést sem tudták értelmezni...
Kedves 7. válaszoló, van valamilyen Bibliai hely, ami alátámasztja, hogy a sátánban olyan "keményedés" áll fenn hogy nem tudna bűnbánatot tanúsítani? Mert én ilyet nem ismerek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!