Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig tart Jézus területe?...

Meddig tart Jézus területe? Úgy értem, hogy melyik országhatárok által területet "felügyeli" Jézus, ha szabad igy fogalmaznom?

Figyelt kérdés

Mert ha jól tudom, Brahma, Siva, Visnu istenek India fölött "uralkodnak", Kinában Buddha az Úr, szóval az istenek is felosztották egymás között a Földet, mint az emberek?

Ha nem keresztény földön halok meg, akkor majd Buddha vagy Brahma itélkezik felettem? Akkor azért elég kockázatos egy kereszténynek idegen vallású területre mennie, nem?

2014. máj. 21. 08:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
6-os váalaszoló, nagyon nagyon tévedsz. Az általad felsoroltak közül csak Jézus az Igazság, a többi az mind a POKOLBA VEZET! Ez a felfogás mostanában egyre jobban terjeng a társadalomban, még hogy mindegyik út oda vezet? Már ne is haragudjatok, de ilyen hazugságot nem tűrhetek.
2014. máj. 21. 14:38
 12/25 anonim ***** válasza:

Na nézzük csak kérdező.

A Biblia több műfajú, ezért értelmezni egyaránt egyszerű-összetett-bonyolult. Függ melyik részét olvasod épp. Kedvencem a példabeszédek könyve, és Jézus példabeszédei.

Nem közvetlen formában van benne az igazság, nem akkor érted meg ha minden betűjét és szavát úgymond szó szerint veszed. Közvetetten tárja eléd hogy gondolkozz és cselekedj megfontoltan.

Sőt a Biblia egészére lehet mondani hogy benne van az igazság ami nem akkor jön elő ha szó szerint veszel minden vesszőt benne, az ilyen emberek elől gondosan elbújik.

"Hogy Allah is pont ezeket mondta szóról szóra? Szóval hogy kicserélhetem a Bibliában a Jézus szót mindenhol Allahra?

De ha nem, mert két külön istenek, akkor most egy Isten van vagy több?"

Nem, sok istenkép van de egy Isten, aki kinyilatkoztatja magát a szentírások, a természet, a történelem és a művészet által. Kifejthetném bővebben is de az rohadt sokáig tartana és nem akarom senki idejét rabolni. :D

2014. máj. 21. 14:41
 13/25 anonim ***** válasza:

"Ez a felfogás mostanában egyre jobban terjeng a társadalomban, még hogy mindegyik út oda vezet?"

Csak egy út van igen! Isten útja, és minden olyan ember akibe be lett "oltva" a jó, az azon jár. A pokolba vezető út nem szeretettel van kikövezve tudhatod.

"Már ne is haragudjatok, de ilyen hazugságot nem tűrhetek."

Én meg azt nem tűrhetem szavaiddal élve ha valaki Krisztusi úton van és mégis viszályt kelt és az ellentéteket nézi. Ezzel saját magad fertőzöd meg a rosszal.

2014. máj. 21. 14:51
 14/25 anonim ***** válasza:
13-as te is jehova vagy? Mert akkor értem hogy mi a problémád. Máskülönben pedig úgy érzem neked is viszket a füled.
2014. máj. 21. 14:54
 15/25 anonim ***** válasza:

Már hogy is képzeled hogy Jézust démonok mellé tegyük? Még hogy keresem az ellentéteket? Maga a kérdező és némelyik válaszoló rakja egymás mellé. Most akkor ácsi, hogy is képzeled? én vagyok a hibás, mert merek szólni...

Ezek szerint akkor itt nem velem van a baj, hanem veled. De különben lehet hogy igazad van, sajnos én sem vagyok teljesen Krisztusi, lehet hogy nincs bennem elég szeretet, máskülönben ne írnék ilyen érdes hangnemben...

2014. máj. 21. 14:57
 16/25 A kérdező kommentje:

huhh, nem akarok viszályt szitani, csak nem értek bizonyos dolgokat.

Például, hogy van 1 milliárd ember, aki Jézusban hisz.

És van másik 1 milliárd ember, aki Allah-ban hisz.

Megint van pár millió ember, aki más Istenben hisz,

esetleg Istenekben.

Ezt nem tudom összerakni, hogy végülis 1 dologról beszélünk, az Istenről, és ez jelenik meg területenként eltérő névvel, múlttal és kultúrával, vagy több Isten van, területenként "felosztva", ha lehet ilyen szófordulattal élni.

Azért sem értem, mert az egyes Istenek kultúrája és történelme azért jelentősen eltérnek egymástól, például, hogy Jézust keresztrefeszitették, és ez természetesen egy nagyon jelentős esemény, hogy nem jelenik ez meg az összes többi Isten kultúrájában, történelmében.

Vagy hogy egy másik Isten fontos pillanata miért nem jelenik meg a Bibliában.

Illetve egy kicsit furcsán fejezem ki magam, hogy hogy lehet, hogy az egyetlen Istennek ennyire különbözőképpen lett "dokumentálva" a létezése.

Remélem érthetően kérdezek.

2014. máj. 21. 15:07
 17/25 anonim ***** válasza:

Az ember és vele együtt az istenképe,hitrendszere is fejlődik. Lásd: természetvallások(animizmus,szellemek,anyaisten,stb) politeizmus(pantheon rengeteg istennel) monolátria (még mindig egy rakás isten de már csak egyet szeretünk) monoteizmus (csak egy Isten van)

Bár az ember egyre inkább kezdi megérteni Isten lényegét, ettől függetlenül a ma meglévő hitrendszerek és istenképek még nem tükrözik teljes mértékben a valóságot.

Tulajdonképp az Isteni kinyilatkoztatás folyamatos figyelembe véve az értelmi szintünket.

2014. máj. 21. 15:31
 18/25 A kérdező kommentje:

De hogy változhat valami, ami fix?

Úgy értem, ha csak 1 Isten van, akkor hogyan változhatnak a hitek? Egyszer 1 Istenben hiszük, aztán többe, majd új Istenekben kezdünk el hinni.

Ha csak 1 Isten van, akkor nem kéne mindenkinek ugyanabban hinnie?

2014. máj. 21. 15:52
 19/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

De igen s nagyon jó a meglátásod.

Jézus is egy hitet és erkölcsi tanítást adott a keresztényeknek, akik egységben gyakoroltak imádatot Istennek. Sajnos ahogy figyelmeztették az első apostolok a követőket a hite hagyás az utolsó apostol halálával elterjedt, és sokáig uralmon is volt, és még most is a föld nagy részét uralja.

Igazság nem lehet kétféle, egy igazság van és Isten nem akar különböző formában vallási megosztottságot, és tanítást előidéző oktatást az emberek között, ahogy soha nem is volt ilyen a volt népe körében sem.

Sehol nem mondja vagy tanítja Jézus, hogy mindegy milyen "vallást" gyakorolsz, sőt kifejezetten kijelenti, hogy egy keskeny út van ahol nagyon kevesen járnak és azok találták meg az igaz keresztény élet formát.

Jézus nem mondta, hogy világmegtérés lesz, és tömegek menekülnek meg, hanem azt, hogy nagyon kevesen.

Isten a rend Istene, és nem a zűrzavaré,

Mert ha úgy lenne igaz, ahogy a fentebb szólók írják,

hogy mindegy csak más úton közelednek Istenhez,,,akkor a bibliában leírt szavak amik ennek ellent mondanak hazugság lenne.

Jézus kettő darab útról beszélt és az egyik a halálba a másik az életre visz, és nem azt írja, hogy mindegy milyen formában közelíted meg Istent.

ellenben akkor a békének kellene uralkodnia a földön, és nem a káosznak, ha már több a "keresztény" mint akik nem azok.

Katy Weaver

2014. máj. 21. 16:37
 20/25 A kérdező kommentje:

Ha ez igy van, akkor azért ez nem igazságos szerintem.

Azok az emberek, akik sosem hallottak Jézusról, mit csináljanak? Akiket csak Allah veszi körül egész életükben, Buddha vagy bármely más Isten, az mit csináljon?

Pl az összes ismerőse Buddhista, vagy az összes ismerőse iszlámista és halállal lakol az, aki nem abban hisz, az mit csináljon?

Keresztény földön könnyebb dolga van az embernek, mert belefut a kereszténységbe és van módja döntenie.

De Indiába, Tibetbe, Afrikába, hindu, muszlim területeken mi a helyzet? Egész életében csak pl a hinduizmusról hall, másról talán nem is.

Ez igy azért nem igazságos, szerintem.

És nem hinném, hogy India utolsó kis falujába is eljut a kereszténység lehellete, aki 20 évesen meghal úgy, hogy sohasem hallott a kereszténységről, az mit csináljon?

2014. máj. 21. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!