Kedves katolikusok! Hogy tanulhatom meg a Rózsafüzér imádságokat?
Kérdésem a római katolikus hitet gyakorlókhoz szól.
Ezért nem kérek olyan válaszokat, amelyek elmarasztalják az imádságnak ezt a formáját. A megértést köszönöm! :)
Szeretnék minél mélyebb lelki életet élni.
A Bibliát már rendszeresen olvasom, rendszeresen járok misére is, stb.
Szeretném, ha az imaéletem is élővé válna.
Az említett ima, bár gyönyörű, amikor a templomban hallom, és próbálom is mondani, mégis nagyon soknak tűnik.
Milyen módszerrel tanulhatnám meg könnyen?
Szia!
Köszönöm szépen a választ!
Az ötlet jó volna - ha lenne itt nálunk ilyen program.
Itt általában mise előtt szokták imádkozni egyszer.
Azokon részt szoktam venni.
De zavar, hogy bár tetszik és szeretem, nem tudom egyedül.
Jó ötleteket írnak az előttem szólók. Jobb közösségben imádkozni. Magamtól én sem fognék hozzá, de ettől nem leszel kevesebb. Van, akinek pl. egyáltalán nem jön be ez a forma, de ez nem baj.
Én azt tudom még javasolni, hogy szerezz be egy könyvet, ami a rózsafüzérről szól. Azt szokták mondani, hogy a rózsafüzér Jézus életének főbb eseményeinek szemlélése Máriával. A titkok, amiket mondunk az imák közben elmélkedésre sarkallnak, és egy jó könyv segít abban, hogy mennyi mindent jelentenek ezek a kis mondatok. Emellett az imádság sem lesz olyan "száraz", hogy daráljuk a végtelenségig.
pl.: [link] De vannak ennél rövidebb könyvek is, ez elég átfogó lehet.
5. válasz írója!
10000000000000 köszönet a második linkért!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!