Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves katolikusok! Hogy...

Kedves katolikusok! Hogy tanulhatom meg a Rózsafüzér imádságokat?

Figyelt kérdés

Kérdésem a római katolikus hitet gyakorlókhoz szól.

Ezért nem kérek olyan válaszokat, amelyek elmarasztalják az imádságnak ezt a formáját. A megértést köszönöm! :)

Szeretnék minél mélyebb lelki életet élni.

A Bibliát már rendszeresen olvasom, rendszeresen járok misére is, stb.

Szeretném, ha az imaéletem is élővé válna.

Az említett ima, bár gyönyörű, amikor a templomban hallom, és próbálom is mondani, mégis nagyon soknak tűnik.

Milyen módszerrel tanulhatnám meg könnyen?

2014. máj. 19. 23:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél részt ezekben a programokban, csak szólj előtte, hogy kezdő vagy.
2014. máj. 19. 23:38
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm szépen a választ!

Az ötlet jó volna - ha lenne itt nálunk ilyen program.

Itt általában mise előtt szokták imádkozni egyszer.

Azokon részt szoktam venni.

De zavar, hogy bár tetszik és szeretem, nem tudom egyedül.

2014. máj. 20. 07:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha esetleg szoktál rádió közelben lenni, akkor tudsz például rádió adásban elhangzó rózsafűzér imádságba kvázi bekapcsolódni, vagyis együtt imádkozni a "rádióval", amennyiben fogható abban a vételkörzetben, ahol tartózkodsz pl a Mária rádió, vagy a Magyar Katolikus rádió, amely rádiókban naponta többször is szoktak rózsafűzért imádkozni, s ez is gondolom talán segíthet a begyakorlásban, ha úgy tetszik.
2014. máj. 20. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó ötleteket írnak az előttem szólók. Jobb közösségben imádkozni. Magamtól én sem fognék hozzá, de ettől nem leszel kevesebb. Van, akinek pl. egyáltalán nem jön be ez a forma, de ez nem baj.

Én azt tudom még javasolni, hogy szerezz be egy könyvet, ami a rózsafüzérről szól. Azt szokták mondani, hogy a rózsafüzér Jézus életének főbb eseményeinek szemlélése Máriával. A titkok, amiket mondunk az imák közben elmélkedésre sarkallnak, és egy jó könyv segít abban, hogy mennyi mindent jelentenek ezek a kis mondatok. Emellett az imádság sem lesz olyan "száraz", hogy daráljuk a végtelenségig.

pl.: [link] De vannak ennél rövidebb könyvek is, ez elég átfogó lehet.

2014. máj. 20. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:

A titkok:

[link]

Itt megtanulhatod:

[link]

2014. máj. 21. 07:00
 6/8 A kérdező kommentje:

5. válasz írója!

10000000000000 köszönet a második linkért!!! :)

2014. máj. 23. 15:28
 7/8 anonim ***** válasza:
de hiszen az még nem is válaszolt!!!
2014. máj. 23. 16:14
 8/8 A kérdező kommentje:
De az 5. válaszban 2 darab linket írt, és a második az, ami agy segítségemre van. Így értettem a "második linket". :)
2014. máj. 23. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!