Próbára tesz Isten azzal, hogy egy olyan embert küldött az életembe, akit szeretni bűn? Férfi létemre egy férfit szeretek, biszexuális vagyok.
A kérdésedre megtalálod a választ Istentől a Bibliában. Nézzük mit mond a Szent Lélek Jakab Apostolon keresztül: Jakab levele 1,12
12.
Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.
13.
Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
14.
Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
15.
Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
Az első emberpár bukásakor a bűn lakozást vett az emberben, megromlott a természete, és emiatt romlott bűnös vágyai vannak. Ezek a saját tulajdon kívánságaink ahogy írja az ige. Jól láthatod ezt mondja, hogy a romlott természetből fakadóan romlott vágyak kísértik meg az embert, és amikor megfogan és nem elutasítjuk, hanem elkezdjük dédelgetni (gondolatban) és úgy alakítani az életünket,(megszervezzük) akkor a végén teljességre jut, vagyis megcselekedjük, megvalósul, akkor azt mondja halált nemz, itt szellemi halálról beszél, vagyis elszakadunk a kegyelemtől, és az üdvösséget a kárhozat váltja fel. Mert a szabad akaratunkból a kívánságaink befolyásolásával a bűn mellett döntöttünk, a bűn zsoldja, fizetsége pedig a halál, ahogy írja a Szentírás.
Azt írtad "Kértem Istent, hogy enyhítsen a fájdalmon"
Isten maximálisan tiszteletben tartja a szabad akaratodat, meghagyja a teljes szabadságodat a döntéseidben. Azt is megígérte hogy az ellenségeidtől megszabadít, de "barátaidtól" nem. Amíg Te a bűnnel barátkozol, és nem ítéled meg magadban a rosszat az ige mércéje alapján, és nem határolod el magad, addig ne várj segítséget a fenti okok végett.
De tart még a kegyelem napja, hiszen a Mindenható Isten ma is felhozta a napot jókért és gonoszokért, igazakért és bűnösökért egyaránt. Ezért most van lehetőséged hogy megtérj az élő Istenhez teljes szívedből, és megtérj a vallásosságból is egyaránt.
Isten áldjon!
"Próbára tesz Isten azzal, hogy egy olyan embert
küldött az életembe, akit szeretni bűn?"
Jak 1:13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
Jak 1:14 Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
A bűnt már ott nyakon kellene csípned az életedben, hogy nem térdelsz le szobrok előtt, stb, hanem segítségül hívod Jézust, hogy szabadítson meg, és legyen Úr az életedben.
Kemény beszéd tudom, de nem ellened mondtam, hanem a bűn ellen. :-)
Nézd... keresztény vagyok, ugyen ezen mentem át. Mindig látni akartam, vele lenni, megölelni, megcsókolni, de a szexet el nem tudtam volna képzelni... Mi lett a vége? Sokáig tartott mire be mertem magamnak vallani, de biszex vagyok. Csak azért taszított a szex gondolata, mert tudat alatt teljesen belém lett nevelve, hogy mennyire undorító, így amikor rá gondoltam, egyből az undort éreztem.
Idő kellet, hogy belássam, majd ahoz is, hogy elfogadjam. De nem értek egyet azokkal, akik szerint a szeretet bűn. És azzal sem értek egyet, hogy minden ember egyenlő, de ha ugyan ezt éreznéd egy nő iránt, lehetnél vele, így viszont undorító vágyakká redukáljuk az egészet... A személyébe szerettél bele, nem a testébe (ahogy anno én is), de mivel szerelemmel szereted, arra is vágysz. Ez normális és semmi baj nincs veled! Nem vagy rossz, bűnős, erkölcstelen, ...!
Én léptem. Boldog párkapcsolatban élek évek óta.
Te döntesz...
Ha a kérdező azték polgárként élt volna a spanyol hódítók érkezése előtt, akkor hűségesen hinne az azték istenekben, és minden évben venne egy rabszolgát, hogy a papok parancsa szerint kitépesse áldozatul a szívét, ajándékul az istenségeknek. És ha eszébe jutna, hogy jaj, de szörnyű, szegény szívét élve kitépik, elfogná a lelkifurdalás, és a fejét verné a falba, hogy istentelen gondolatai támadtak.
Csak kor és kultúra kérdése, hogy valakinek mi miatt van lelkiismeret-furdalása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!