Ha reformátusként nőttem fel úgymond, de nem vagyok megkeresztelve (szüleim szerették volna, ha majd én választok) és a párom katolikus, akkor melyik felekezetnél kellene megkeresztelkednem?
Tény, hogy konkrétan nem vagyok megkeresztelve, de a református hit szőtte át a gyerekkorom. Viszont az utóbbi időben sokat jártam katolikus templomba, hogy megismerjem nagyjából. Megtetszett nagyon, de valahol a szívem a reformátushoz húz, de máskor meg a katolikushoz. Nem szeretnék az alapján dönteni, hogy a szüleim reformátusok ezért ezt válasszam, vagy a párom katolikus ezért meg azt.
Viszont mindkét felekezet hitoktatására nem járhatok, s csak az egyiknél keresztelkedhetek majd meg.
Talán a párom vallását kellene választanom a jövőbeli esküvő s gyerekvállalás végett? Vagy ezt félretéve a reformátust amiben tulajdonképpen s amit jobban ismerek?
Nem kérek rosszalló válaszokat.. Hiszek Istenmebn és szeretném végre megtalálni a helyem ezen a téren.. zavar hogy sehova sem tartozom...
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Talán most a második hozzászólóét érzem közelebb magamhoz.
Lehet így kell felfognom, hogy ne kössem senkihez a vallásom. Válasszam azt amelyik valóban közelebb áll hozzám.
A Biblia azt írja: „Sokkal inkább az Istennek kell engedni, hogynem az embereknek".
Semmiképp se aszerint dönts, hogy mi a párod vallása, aszerint se, hogy mi a szüleidé, de aszerint se, amit mi itt összeírkálunk neked. Mindenki azzal fog érvelni, afelé fog terelni, ami a saját hite, és így esetleges lesz, hogy mit is választasz. Vallást nem szabad ennyire esetlegesen választani, szerintem.
Olvasd a Szentírást, kérj imával segítséget Istentől, hallgass a lelkiismeretedre, és vizsgáld meg magadban, szerinted melyik vallás áll közelebb a krisztusi úthoz, az Evangéliumhoz és Istenhez. Ő meg fogja mutatni neked az utat, nem jelekkel, hanem belül, lelki indíttatással. Csak Rá hallgass és csak Neki engedj!
Sok boldogságot az új, választott vallásodban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!