Tapasztaljátok, hogy "e világrendster istene sátán"?
...akik minden kritikát azzal az olcsó kifogással szerelnek le, hogy már csak azért is igazuk van, mert kritizálják őket.
Pedig őket jogosan kritizálják, nem azért mert a sátán így meg úgy...
"Az ilyen hitetleneknek az e világ istene elvakította értelmüket, hogy az Isten képmásának, Krisztusnak dicsőségéről szóló evangélium világossága ne ragyogjon fel nekik."
Az Istentől elfordult "világ" istene a bukott angyal, a sátán, mely hitetleneknek megvakította e világ istene elméjüket, hogy ne fényeskedjék nekik Krisztus dicsőséges evangéliomának világossága, ki az Isten képmása.
Szt. Pál azt mondja, hogy az általa hirdetett tiszta és egyszerű evangéliumi igazságot csak azok nem ismerik meg, akik azt a saját hibájuból nem akarják megismerni. E világ istene a gonosz lélek, ki a világon a bűn hatalmában tartja. (Vö. Ján 8,44 ; 12,31 ; 14,30 ; Ef 2,2 ; 6,12).
Isten csak egy van, a mindenható Szentháromság Egy Isten.
Másra az isten szót alkalmazni nem lehet, ez fogalozavar.
A világ jelenleg a gonosz uralma alatt áll, de nem istene annak.
a keresztényésg nem dualista
Isten mindennek ura, a sátán felett áll
Szeretnék egy-két példát olvasni arról, hogy konkrétan mit tett a sátán. Mert én ilyenről ne is hallottam, csak olyanról, hogy emberek követtek és követnek el olyan iszonyatos tetteket, hogy a hátam is borsózik...
(A bibliai idézetektől ments meg Uram minket!)
tudom,hogy vonzódtok a sátánhoz,de azér ne akarjatok már egy egész világot nekiadni!!!
Isten mindennek az ura!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!