Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Keresztények között vannak...

A Keresztények között vannak látnokok?

Figyelt kérdés
Nem őrült vallásosora gondolok,hanem aki a születésétől fogva látja a szellemeket,stb,mert akkor ő mit kezd a bibliában leírt spiritizmus tiltásával?Nem beszél a szellemekhez?Bár én nem hiszem,hogy akadna köztük,mert szerintem aki látnok,az tisztában van isten szavával..
2009. dec. 26. 16:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
egy rövid tapasztalat: egyik ismerősöm asztaltáncoltató volt, kapcsolatban állt a "szellemvilággal", mint később számára is kiderült, a démonokkal, és rajtuk keresztűl sátánnal. mivel azt hitte, Isten erejéből teszi mindezt, elkezdte tanulmányozni a bibliát Jehova tanuival. ott azt az egyszerű tanácsot adták neki, hogy mivel eddig is imádkozott a szertartásai előtt "istenhez", használja az imáiban nyugodtan a Jehova nevet, hisz a biblia szerint ez a neve az igaz Istennek. onnastol kezdve nem sikerültek neki ezek a szertartások, ha használta Isten nevét. ha nem, akkor ismét sikerültek. emiatt könnyű döntést hozott. az igazság szabaddá tette sátán megtévesztésen alapuló szolgasága alól. aki ilyeneket tapasztal, próbálja ki ezt az egyszerű módszert.
2009. dec. 27. 05:41
 12/15 A kérdező kommentje:

és ha én isten nevét használva gyógyítok és sikerül???

akkor azt miért ellenzik?Az nem a sátán műve!!

2009. dec. 29. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A keresztények között nincsenek látnokok, de őróféták lehetnek, akik Istentől akpnak küldetést a földön, hogy véghezvigyék az isteni feladatot(pl. gyógyítás).
2010. jan. 3. 01:30
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezek az okkult dolgok valóban nem férnek össze a kereszténységgel.

Attól még az Őrtorony szervezet és Jehova tanúi egy hamis vallás.

A tetragramma pedig nem egy varázsige, hiszen Istent kell imádni, nem 4db héber betűt.

2010. jan. 3. 03:56
 15/15 anonim ***** válasza:
48%

Isten neve nem olyan értelemben vett név, mint az ókori isteneké, akiket a nevüknél fogva bármikor meg lehetett idézni. Isten úgy mutatkozott be Mózesnek, hogy "Vagyok, aki vagyok (ehjeh, aser ehjeh) … a Vagyok (ehjeh) küldött … az ÚR [JHVH] küldött" (2Móz 3:14-15). A héber írás csak mássalhangzókat rögzített, és amikor a zsidók az Írást felolvasva a négy betűhöz (JHVH) értek, tiszteletből Adonáj-t (az Úr, Uram) mondtak, így a szó pontos kiejtése feledésbe merült. A szó a kutatók szerint a létigéből ered, ezért a ma leginkább valószínűsített JaHVeH változat tkp. a létige jövő idejű, műveltető alakja: "aki léteztetni fog" = aki majd éltet? (Ez azonban bár nyelvtanilag elfogadható, de nem használt alak.) A modern Ószövetség-fordítások többsége a Jahveh szót is az "Úr" szóval, de kis kapitális betűformával jelzi: "Úr". A Károli fordításból, a magyar irodalomból és Jehova Tanúi révén közismert "Jehova" változat középkori eredetű teológiai műszó. A JHVH mássalhangzói alá odaírták az Adonáj magánhangzóit, hogy a JHVH-t olvasó Adonájt mondjon, de egyes középkori teológusok a JHVH mássalhangzókat ezekkel a magánhangzókkal egybeolvasták. Így keletkeztek a Jahovah vagy Jehovah stb. változatok. (A "Jehova" változat héber fülnek éppen olyan lehetetlenül hangzik, mint magyarul az "Isten" mássalhangzóiból és az "Uram" magánhangzóiból összerakott "Ustan").

A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: "a Név" (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a "személy"-re, ezért használja a "név" szót: pl. "Isten nevét segítségül hívni" = magát Istent segítségül hívni; "Isten nevét magasztalni" = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Csel 1:15 "százhúsz név sokasága" = százhúsz főnyi sokaság, vagy Csel 4:12 "nem is adatott az embereknek az ég alatt más név" = nem adatott senki más.

A név a héber gondolkodásmódban nem csupán a megkülönböztetést (megszólítási módját), hanem az illető tulajdonságait, jellemét is kifejezi. Istennek is sok neve van a tulajdonságai és tettei, illetve a hívők tapasztalatai alapján, pl. az Úr, a Mindenható, a Legfelsőbb (Magasságos), Király, Vigasztalás Istene, Féltőn Szerető Isten, Kőszikla, Atya stb.

2010. jan. 3. 03:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!