Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Visszatértem a világba újjászü...

Visszatértem a világba újjászületett keresztényként. Van még esélyem?

Figyelt kérdés

Mert lehetetlen dolog, hogy akik egyszer megvilágosíttattak, megízlelvén a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szent Léleknek, 5 És megízlelték az Istennek jó beszédét és a jövendő világnak erőit, 6 És elestek, ismét megújuljanak a megtérésre, mint akik önmagoknak feszítik meg az Istennek ama Fiát, és meggyalázzák őt. 7 Mert a föld, amely beissza a gyakorta reá hulló esőt és hasznos füvet terem azoknak, akikért műveltetik, áldást nyer Istentől; 8 Amely pedig töviseket és bojtorjánokat terem, megvetett és közel van az átokhoz, annak vége megégetés. Zsidó 6.6

1.5 hónapig nem gyakoroltam a vallásom és bűnben éltem és azóta nem érzem a Szent Szellemet. meg is változtam. Akik hasonló cipőben járnak, keressenek fel!

2014. máj. 1. 21:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is a szent lélek és szent szellem ugyanaz.

De vannak gyülekezetek, akik szerint a test, lélek és sxellem is mást jelent.

2014. máj. 1. 23:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Sőt magát a szent lelket is több mòdon értelmezik. Van aki szerint csak erő, van aki szerint Isten, van aki szerint isten része.
2014. máj. 1. 23:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Mind a héber "ruach", mind a görög "pneuma" szó egyaránt jelent "szelet" és "lélegzetet" is. A "lélek" a "lélegzet" szóval van kapcsolatban, a "szellem" szó pedig a "szélből" lett képezve. Így a "szellem" szavunk a "ruach" és a "pneuma" szó egyik, a "lélek" szavunk pedig a másik jelentésének felel meg. A héber "nefes" és a görög "pszükhé" lefordíthatatlan magyarra, ugyanis nincs olyan magyar szó, amivel mindenki megelégedésére le lehetne fordítani. Éppen ezért született egy kompromisszumos megoldás - amit mellesleg nem a Hit Gyülekezete kezdeményezett -, hogy a héber "ruach" és a görög "pneuma" szót "szellemnek" fordítjuk, a héber "nefes" és görög "pszükhé" szót pedig "léleknek". De fordítsuk bárhogyan, tény az, hogy mind a héber, mind a görög nyelv három alapvető alkotóelemét különbözteti meg az embernek a legnyilvánvalóbb részünk a testünk, de ezen kívül még két alapvető részünk van, az egyik héberül "nefes", görögül "pszükhé", a másik héberül "ruach", görögül "pneuma", és Isten is ebbe a kategóriába tartozik, azaz "Pneuma" (Jn 4,24). De ahogyan a pszichológiát lélektannak nevezik, és senki nem gondol arra, hogy ez azonos lenne az ember legmagasabb rendű részével, a spiritológiát is szellemtanként értelmezik. Vagyis nem csupán vallási értelemben véve van meg a különbség a két fogalom között, még ha a spiritológia nem is tekinthető tekinthető pozitív példának, mivel okkult, de tény, hogy szellemekkel foglalkozik, ahogyan az is tény, hogy a Szent Szellem latinul Spiritus Sancti, angolul Holy Spirit, de nevezik Holy Ghostnak is.
2014. máj. 1. 23:56
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Egy pszichiátert nem ártana felkeresned. Nagyon komoly téveszméid vannak.
2014. máj. 2. 00:42
 15/19 anonim ***** válasza:
75%

Az ördög pont azt akarja, hogy maradj a világban. Ha összekeveredsz a világgal, akkor az Istennek a munkája, a kegyelem Szellemének a munkája megáll benned. Az ördög azt akarja, hogy olyan legyél mint a világ, mint akik a bűnben, a gonoszságban vesztegelnek. Sámson amikor játszadozott Delilával, akkor elárulta neki, hogy ha a haját elveszíti, ami az odaszánását, elkülönülését jelképezte, akkor elgyengül, és olyan lesz mint más ember. Az újjászületett keresztények tragédiája, amikor elveszítik a szentséget ami megkülönbözteti őket a világtól. Játszadoznak a kegyelemmel, és elveszítik a sót. Ha csak nyugati kultúra és értékrend szerint akarnak élni a hívők, akkor olyan lesz a sorsuk mint a többi embernek. De ha Jézushoz mész, akkor Ő a megrepedt nádszálat nem töri el. Újjítsd meg az odaszánásodat, tedd az oltárra a gondolkodásodat, és ahogy Asperrimus írta, ha lassan is, de ahogy Sámson haja visszanőtt, úgy Belőled is a világ szellemét, és a tisztátalan kívánságokat kiszoríthatja Krisztus szerelme. :-)

Ne szégyelj segítséget kérni, a büszkeséget tedd félre, alázd meg magadat az Úr előtt és felmagasztal.

Isten áldjon!

2014. máj. 2. 01:51
 16/19 anonim ***** válasza:
83%
Egy pszichiáter maximum arra képes, hogy a hívő ember hitét kiölje, legalábbis többségükben ateisták, és már magát a bibliai hitet is kórosnak tartják, legfeljebb megtanultak disztingválni, és nem mondják ki. Úgyhogy semmiképpen nem ajánlanám a kérdezőnek, hogy betegye a lábát egy pszichiáterhez, ahogyan én sem fogom.
2014. máj. 2. 08:30
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

"Visszatértem a világba"

Miért, előtte hol voltál? Az űrben?

Te vagy Sandra Bullock?

2014. máj. 4. 14:42
 18/19 anonim válasza:
0%

Megtaláltad a rá vonatkozó Igét. Ez mindíg kisérteni fog, kiment, betalált. Nézz szembe vele, aztán fordíts hátat neki.

Hogy tértél meg? Elárultad addigi Istened, a Világ Istenét. Akit Sátánnak csúfol a másik oldal.

Most megint közösséged van Vele, és Ő nem kárhoztat, nem ítél el. Bizony Krisztus Jézus kevesek igazi megváltója. A keresztény üdv sokak számára a pokoli megpróbáltatások sorát hozza el.

Baráti tanácsom, mint előljáród: válaszd az arany középutat, a homályt. Ott leled meg az igazi szabadságot, nem bánt se Isten se Sátán! Tudás, erők bőven megtapasztalhatóak. Ne tagadd meg a Szentlelket semmiképp! Végig benned lesz, de visszahúzódik, a gyötrésed is feladja idővel. Démonok se nagyon packáznak már Veled, de segíthetnek is ha meg sefteled velük. Megkaphatsz sok minden(ki)t, amit szeretnél. Fiatalként kiélheted magad, de légy mértékletes....

2015. ápr. 29. 14:06
 19/19 anonim válasza:
72%

Utólag már megbántam, hogy ezt tanácsoltam. Az ilyen dolgok természete viszont felfedetett némelyikünk előtt. Van átmenet a világok között, amit jobb híján választhat az ember.

Te azért inkább próbálkozz még az Úr Jézussal! Adj Neki és magadnak még esélyt. A Szellem fölötte áll a kárhoztató halott betűnek, az idézett igerész nem aktuális a számodra. Visszatérhetsz. Óvatosan olvasgasd a bibliát, mert iskolapéldája vagy az esetnek.

Viszont egyet ne feledj: a próbáidban te is kiismered az Istent. Nem a biblia, hanem a tapasztalat láttatja veled a tulajdonságait, amik alapján a szíved vagy vonzódik hozzá, vagy nem. Ez a titok. Ő is ezt nézi.

2015. ápr. 30. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!