Jehova tanúi miért nem ismerik el, hogy a Szent Lélek egy személy, és része a Szentháromságnak (Atya+Fiú+Szent Lélek =Isten)?
A Bibliában arról olvashatunk, hogy aki az Atyától tanult az Jézushoz megy, azután pedig a Szent Lélek veszi át a tanítás szerepét:
II Péter 1:21
...sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.
Zsoltárok 25
8 Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.
9 Igazságban járatja az alázatosokat, és az ő útjára tanítja meg az alázatosokat.
12 Kicsoda az, aki féli az Urat? Megmutatja annak az útat, amelyet válasszon.
14 Az Úr bizodalmas az őt félőkhöz, és szövetségével oktatja őket.
János 6:45
Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.
János 14:26
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.
"Én és az Atya egy vagyunk."
János 10:30
Isten három személyből áll: Atya Istenből, Fiú Istenből és Szent Lélek Istenből.
Jan,6;44.
Jan,8;18.
jan,11;41,42.
Jan,12;27,28.
Jan,14;20.
Jan,14;16.
Jan,14;26.
Jan,14;31.Jan,16;28.
A szent szellem ugy veszi at a tanitas szerepet,hogy ad ertelmet ,hogy megertsuk az akaratat.
Nem egy harmadik szemely teszi ezt,hanem maga Isten,aki ezt az erot [a szent szellemet]hasznalja erre.
Jezus azt mondta kerni fogja az Attyat,hogy adjon a szent szellemebol,nem pedig a harmadik szemelyt kerte meg erre.
Es igy valoban Istentol tanitottak lesznek.
Szia.
Olyat ami nem úgy van azt nem lehet elismerni.
Először is a mindenható Isten E G Y személy.
soha nem volt szüksége a mindenhatóságához még két személyre. Hiszen Ő ad életet és mindent másoknak.
ettől mindenható.s ezt Jézus is idézte a Mózes törvényéből:
(Márk 12:29) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova,
Más fordítások szerint "egy Isten" és nem három.
Jézusról a biblia soha nem írja, hogy Ő mindenható teremtő Isten lenne, sőt mint kézművest említi az Atyja mellett
Akinek az életét szintén a Teremtő hozta létre minden munkájának első alkotásaként.
Jézus és Jehova között apa fiú kapcsolat van, ettől ilyen szoros a kapcsolatuk, hiszen mielőtt bárminek a teremtésébe Isten belefogott volna, Jézust hozta létre, ezért sokkal több ideje vannak kapcsolatban egymással, mint bármelyik más élőlény.
A közös munkájuk ahhoz hasonlítható, mint egy építész és egy kivitelező közötti kapcsolat.
Jézus soha nem említette az atyját másodlagosként, hanem minden tettében úgy beszélt, hogy az atya cselekszik de erre a fiút használja fel, mert az atya nem jöhet ide az emberek közé.
Jézus tanítva lett, mit kell tennie, és Istentől kapott hatalmat, képességet arra, mert Jézus Ön maga nem rendelkezik ilyen hatalommal, vagy képességekkel, tehát ennél fogva sem lehet egyenrangú, vagy egy a mindenható Atyával.
Jézus Isten szellemén keresztül rendelkezett a gyógyítói, és egyéb természet feletti képességekkel
Ezt az Istentől kapta,
Istennek nincs szüksége még egy személyre, mert a szelleme, vagy is a hatalma és képessége mindenre használható, ezért mindenható az Isten.
Ebből a hatalomból képességből küld, vagy ad másoknak, ha olyan tetteket kell végre hajtani, amit egyébként az egyén nem tudna.
Így Jézusba nem költözött bele egy másik személy, hogy ezeket véghez vigye, hanem a Teremtőtől kapta, mert Isten szelleme Istenhez tartozik és nem egy külön álló személy
egyébként ezt a személyt kellene a mindenható Istennek hívni, és akkor máris, megint csak egy valaki a mindenható Isten.
Hiszen akkor nem az Atya nem Jézus tesz dolgokat aktívan, hanem az úgy nevezett "harmadik személy" aki tanít, nyelveken szólásra késztet, feltámaszt, stb.
s még is Ő van a legkevesebbszer említve, mint valami jelentéktelen kevésbé fontos személy.
Sőt Jézus kifejezetten két személy megismeréséhez kötötte az örök élet lehetőségét, a harmadik ennyire méltatlan?
(János 17:3, 4) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
Aztán itt van ez a vers:
(János 17:4) 4 Én megdicsőítettelek a földön, és elvégeztem a munkát, melyet nekem adtál, hogy végezzem.
Jézus az Atyja dicsőségére végzett el egy munkát melyet kapott, és nem azért, hogy az Ő nevét, vagy személyét felemelje. Jézus annyira szereti az Atyját, hogy élvezte, hogy az Isten munkatársa lehet, és alantas feladatokat is ellásson, ha a Teremtő kéri.
Egyébként a szent háromságot nagyon sokáig senki nem tanította Jézus igazi tanítványai közül senki, ez az első hitehagyás terméke.
Katy Weaver
K.W jó lenne rendet tenni az Őrtorony tanaiban.
Azt mondod,hogy EGY ISTEN VAN. Én is ezt mondom EGY Isten aki három Személyből áll.
Viszont ha te EGY Istenröl beszélsz akkor,hogy lehet a bibliádban azt találni,hogy Jézus is isten volt? A János 1 fejezetét így fordítjatok "A SZÓ iSTEN VOLT" Csak azt magyarázd meg,hogy ha azt vallod,hogy EGY Isten van akkor,hogy lehet még egy kisbetűs isten is a saját bibliádban? Vagy azt mondod,hogy EGY Isten van és nincs kisisten meg nagy Isten,vagy elfogadod a háromságot és végre tiszta vizet önthetsz a poharadba.
Ha számodra Jézus is isten volt akkor már kettőnél tartasz,és már csak egy hiányzik és akkor összeáll a kép előtted. :)
Hagyd az Őrtorony tanait mert félre vezetnek.
Gondold át mert nem elképzelhetetlen amit írok. :)
Döntsétek el végre akkor,hogy Jézus isten vagy nem isten. :)
Van egy típem...dobjatok érmét és döntsetek az alapján,hogy FEJ vagy ÍRÁS :) hátha végre sikerül összhangba hozni Isten személyét számotokra.
Nem veszítek,hogy mennyire zavaros az amit tanítanak nektek az őrtorony"atyák" se eleje se vége annyira összekevertek mindent,hogy már ti sem tudtok kiigazodni az elferdített bibliátokban.
Utolsó, :)
nem kell dobni semmit sem, az igazságot nem a sors dönti el.
Jézus sem a sorsnak hitt, nem dobált fel a pénzt, azt mondván, majd meglátjuk.
Tudta mi az igazság
Jézusnak egyik címe, hogy Erös Isten. Ézsaiás 9:6
Itt meg kell állnunk és kutatni mit jelent ez? Hogy van összhangban azokkal a versekkel amiket például Sándor leírt.Érdemes venni a kis fáradtságot és kikeresni a Bibliából.
Jézus soha nem mondta, hogy Ö egyenlö lenne az Atyjával.
Ha meg akarjuk tudni az igazságot, csakis úgy, ha idöt szentelünk és kikeressük a verseket, föleg elgondolkodunk.
Nézd ha a nagy királynak, monarchának fia van, aki az apja után rögtön a második, és szintén nagy hatalommal rendelkezik és meg van néhány titulusa is mint apjának, akkor ök ketten már egy test lettek? Vagy mind a kettö egyforma hatalommal bír?
Az Isten kifejezés a Bibliában hatalmasat jelent, még a sátánról is úgy ír mint e világ istene, fejedelme
A tökéletlen halandó emberi birákról olvastad hogy ír a Zsoltáros?
Zsoltárok 82:6,7 "Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai mindnyájan. Mindamellett meghaltok, mint a közember..."
Tehát vessük össze ezt az egészet, mit értünk meg belöle?
Azt hogy Jézus hatalmat kapott, de NEM hatalmasabb Atyjától.
Sohasem lesz Mindenható Isten, mert ez csak az Atyjának kijáró cím.
Maga Jézus ezt így tanította, Atyám nagyobb nálamnál.
Isten, azt jelenti hatalmas, ugye érthetö a Biblia magyarázata?
Katy
..és utolsó, e verseket a Károli Bibliából írtam ki, szerinted a Károli elferdített forditás?
Katy
Vicces vagy,tudtad? :)
Ezer bocsánat ha megsértettem a büszkeséged!
Ami pedig a fáradságot illeti az utánajárással kapcsolatban,én már elég alaposan megtettem. De vajon ugyanez elmondható rólad? Az Őrtorony által kiadott segédeszközökön kívül te vetted a fáradságot ,hogy utánna nézz annak amit tanítanak neked? Megvizsgáltad alaposan az írásokat? :)
Hogy is szokták mondani? :) Mindenki magából indul ki,ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!