Az eredeti ógörög nyelvű Újszövetségben hányszor szerepel Jézus neve és hányszor pontosan a jehova szó?
A Biblia egyik evangéliumában Jézus meginvitálja egy útra a tanítványait, mire így kérdez vissza az egyik tanítvány:
- Jeee! Hova, mester?
De ezen kívül tényleg nem szerepel benne a Jehova név.
Szia
Az eredeti görög szövegben Jehova neve eddig a tanulmányozások során Kb
237, helyen szerepel a héber iratokban pedig több mint 6800x.
Mivel a görög iratok a megjövendölt messiásról szólnak, ennélfogva többször esik szó róla, De nem azért,. mert Jézus teremtő Istenné lépett volna elő.
A görög iratokban Jézus neve Kb 710x szerepel, Jehováé 237x.
Katy Weaver
Talán annyit, hogy aki irónikusan nullát írt Isten neve mellé az most fordítva is írja le magának, hogy Jézus neve mennyiszer szerepel a héber iratokban Jehova nevéhez képest,
és akkor megfog lepődni hogy nulla lesz a szám.. mert az Ó része pedig az Atyáról szól, aki ezt az egészet szervezte, és Jézus neve még az új szövetségben sem szerepel annyit mint Jehova neve a régi írásokban.
A teljes írásban Jehova neve közel 7000x van benne a Jézus 710 számához képest ami a tíz szerese.
Katy: az eredetiben nem szerepel, számodra is utánanézhető. Sajnálom, de téves az információd. Amiről te beszélsz, az egy átirat, egy héber másolat. A másolat NEM eredeti.
Tudod ez egy olyan tény, amin kár vitatkozni, vagy kár erősködni. Nincs benne.
Jézus neve pedig több százszor és akkor ezek után kérdem, hogy VALÓJÁBAN ki a Biblia legfontosabb alakja az Újszövetségben?
Jézus tudjátok, hogy zsidó volt. Tudjátok, hogy a zsidók Jehovát imádták.
Azt is tudjátok, hogy Jehova ellensége Sátán. Mindenáron el akarta és akarja feledtetni az emberekkel, ki az igaz Isten. Abban az idöben, amikor Jézus a Földön élt, ez a trend eléggé terjedt. A zsidók kezdték abbahagyni Istenük nevévek a kiejtését. Ezt Jézus Krisztus helyrehozta.
A János 17 részében többször is megemlítette, mikor Atyjához Jehovához imádkozott, hogy "megjelentettem nekik a Te nevedet, és még megjelentem"
A keresztényeket is ezért megtanította így imátkozni: "Szenteltessék meg a Te neved"
Az Ezékiel próféciája leírja, hogy az itélet napján az embereknek muszály lesz hogy megismerjék "hogy én vagyok Jehova"...ez a kifejezés sokszor megjelenik az itélettel kapcsolatban.
Jézus Krisztus ezt tudta, mert Ö ismerte az Irásokat. Söt fel is olvasott és idézett az Ó szövetségböl.
Most képzeljétek el, hogy ti az iskolai munka kapcsán idéztek egy bizonyos irót, a szöveget megmásítjátok? Ugye nem lehet. Ugyanígy Jézus sem másította meg a szövegeket, amiket idézett az Ószövetségböl és ott bizony benne volt a tetragrammaton, az Isten neve.
Mellesleg, tudjátok hány Bibliai idézetet mondott Jézus? Tudjátok hány Ószövetségi verset idéztek a többi keresztény irók?
Tudjátok, hogy az idézetekben benne volt az Isten neve?
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!