Összegyűjthetnénk a protestánsok (konkrétan a református és evangélikus) tévtanításait?
Eddig a katolikus tévtanításokat hangoztatták mindenhol.
Engem érdekelne az, hogy a történelmi egyházak protestáns ágainak (református, evangélikus)milyen tévtanításaik vannak?
Predesztináció (rejtett paradox fatalizmust takar).
Egyébként a katolikus pozitív csonkítása (nem butítása) mindkettő vallás.
Sajnos nem ismerem a két protestáns egyházat.
Előzőnek:
Az ige Istennél volt, és Isten volt az ige.
Jézus nem utasította vissza az imádatot, ami egyedül csak Istennek jár.
Hogy lehet megbántani egy erőt?
Hogy a protestánsokról is szó legyen:
Azt hiszik, hogy a halottak halálalvásban vannak, és nincsenek öntudatnál.
Nem hisznek az összes szentségben.
4. válaszban olvastam ezt:
"Azt hiszik, hogy a halottak halálalvásban vannak, és nincsenek öntudatnál."
Ezzel szemben mit vallanak a katolikusok?
3. válaszadó:
A kereszténység egyik alaptanítása a Szentháromság!
Tehát ez nem tévtanítás. Csak azért, mert maga a konkrét szó nem szerepel a Bibliában, nem jelenti azt, hogy ferdítés.
Köszönöm szépen az összes eddigi választ!
kérdező ez a kérdés eléggé relatív, mivel ha egy JT szemével nézed akkor nincs Szent3-ság, predesztináció, pokol, stb.
ha egy katolikus szemével, a Szent3-ságot nem fogja tévtanításnak venni, mivel ők is hisznek ebben
Érthetőbbé teszem a kérdésemet:
Összegyűjthetnénk a protestánsok (konkrétan a református és evangélikus) tévtanításait?
Eddig a katolikus tévtanításokat hangoztatták mindenhol.
Engem érdekelne az, hogy a történelmi egyházak protestáns ágainak (református, evangélikus)milyen tévtanításaik vannak?
Tehát a protestánsok - konkrétan a református és evangélikus - tévtanításait ktolikus szempontból?
Tehát most csak a történeti egyházak érdekelnek.
Nem érdekelnek a kisegyházak, szekták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!