Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt mennyország tagadó...

Szabózoli kérdése:

Tisztelt mennyország tagadó Jehova tanúi, azok a gyerekek akik Noé idejében haltak meg az Özönvízben mi lett velük, hol vannak?

Figyelt kérdés

Ugye tudjuk,hogy a "bűn zsoldja a halál" de egy gyerek nem lehet bűnös. Hogy mindannyian bűnbe születünk az más kérdés. Azok a felnőttek akik meghaltak az özönvíz idején bűnösök voltak mert bűnös életet éltek de egy gyerekre nem lehet ugyanezt mondani. Így van?

Na de akkor mi lett velük,hol vannak? Ha nincs élet a halál után akkor tulajdonképpen Istent igazságtalansággal lehetne vádolni mivel csak Noét és családját részesítette megmentésben de az ártatlan gyerekeket megölte.

Nos?

Van élet a halál után vagy nincs?

2014. ápr. 10. 09:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szép estét!

Egyetlen szavammal sem említettem a lélekvándorlást mert nem hiszek abba,hogy új testben új emberként újra kezdhetünk egy életet. Ez nem az én asztalom...bocsánat. :)

Tudjátok tisztelt tanúk,hogy mit írt Pál az egyik levelében?

Idézem;

"Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált,ÖRÖKKÉ VALÓ HÁZUNK A MENNYBEN.Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat; Ha ugyan felöltözötten is mezíteleneknek nem találtatunk! Mert a kik e sátorban vagyunk is, sóhajtozunk megterheltetvén; mivelhogy nem kívánunk levetkőztetni, hanem felöltöztetni, hogy a mi halandó, elnyelje azt az élet.

A ki pedig minket erre elkészített, az Isten az, a ki a Lélek zálogát is adta minékünk. Azért mivelhogy mindenkor bízunk, és tudjuk, hogy e testben lakván, távol vagyunk az Úrtól.(Mert hitben járunk, nem látásban ); Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz."(2Kor.5:1-8)

Tudjátok mit jelentenek Pál szavai?

Gondolkodjatok!

Valaki megemlítette itt,hogy ki vagyok közösítve.

Számít ez valamit?

Tudjátok mit mondana Pál erre?

"Távol legyen. Sőt inkább az Isten legyen igaz, minden ember pedig hazug, a mint meg van írva: Hogy igaznak ítéltessél a te beszédeidben, és győzedelmes légy, mikor vádolnak téged."(Róm.3:4)

Már nem érdekelnek a vádak és nem érdekel az igazságtalanság,túltettem magam ezeken.

Csak egyvalami érdekel,hogy minél több embert távol tartsak az Őrtorony hazugságaitól.

És ez nem bosszú hanem az amit én annó nem kaptam meg.

A fedés,az intés és a felebaráti szeretet.

"...Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába."(Mát.18:3)

Nem a földi paradicsomba,nem az Éden kertbe,hanem a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA.

Jó éjszakát!

2014. ápr. 10. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező:

Bár nem vagyok jehovista, de azt tudom, hogy az özönvíznél csak Noét és családját találta igaznak. Ez azért félelmetes világ lehetett, ha már a gyerekben sem talált jót.

Halál:

az ördögtorony hű tanúi csak ismételgetik, amit az állítólagos, bár ellenőrizhetetlen felkentek kiagyalnak.

Róma 14:9 Mert Krisztus azért

halt meg, és azért kelt életre,

hogy mind a holtakon, mind az

élőkön uralkodjék.

No kérem. Megtérés előtt halottak vagyunk. Sajnos ezek a magukat tudományos kutatóknak hitt emberek képtelenek megkülönböztetni a lélek és szellem szót, amit a görög viszont két külön szóval irt le, de köztudott, hogy ezek a sátánisták már egy másoltból fordítottak, ami ráadásul héber volt és el nem ismert.

Nem a test halott Krisztus nélkül, hanem a szellem. Erre mondta Jézus:

Lukács 9:60 Jézus így válaszolt

neki: "Hadd temessék el a

halottak a halottaikat, te pedig

menj el, és hirdesd az Isten

országát!"

Gondolod, hogy pár zombi sétafikált az út szélén és egy hullát temetett? Dehogy. Emberek, akiknek a szellemük halott volt Jézus nélkül. De te élni fogsz, ha hiszel Őbenne.

Ezért írja a Biblia, hogy Isten az élők istene. Szerinted aki nem hisz benne, annak Istene ő?

Van menyország és ott már rengetegen vannak. A jehovisták szerint nem üdvözül az a baba, mert nem merítkezett be és nem kántálja a jehova szót. Számomra ez egy undorító vallás és aki benne van és ezt nem látja, sőt még egyet is ért vele, az halott. Annak fogalma sincs a szeretetről.

2014. ápr. 10. 23:09
 13/15 megfelelő ***** válasza:
Az engedetlen angyalokra soha sem vonatkozott a kegyelem, Jézus nem is halt meg értük, tehát ez egy teljesen értelmetlen elképzelés.
2014. ápr. 11. 09:53
 14/15 megfelelő ***** válasza:

Ami pedig Istent illeti,Isten nem változik. Hiába született egy gyerek is a bűnben, nem feltétlenül kéri számon rajta Isten, csak azért, mert hagyja, hogy meghaljon.

Isten a felelősség korhatárát a zsidóknál a pusztában 20 év felett húzta meg és az alatt nem vont senkit sem felelősségre, mikor az egész nép fellázadt ellene a kémek miatt.

Amikor Isten kiirtja a gyerekeket is, azért teszi,mert a gyerek olyan, mint a szülő, hiszen az neveli. Ha meg kicsi, biztos, hogy nem fogja elfogadni, ha megtudja,hogy miért haltak meg a szülei és keserűségből fellázadna Isten ellen. Tehát kénytelen a gyereket is kiirtani,ha teljesen meg akarja tisztítani a Földet. De ez nem jelenti azt, hogy a gyerek elkárhozna.

2014. ápr. 11. 10:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Milyen mennyországtagadásról van szó? Ki tagadja? Amikor Isten megteremtette az első emberpárt, ide a földre helyezte őket, a föld az ember otthona. Az, hogy emberek kerülhetnek a mennybe annak okai vannak. Jézus volt az első aki miután meghalt emberként, Isten feltámasztotta, majd szellemi testet kapott és visszament az égbe.
2014. ápr. 11. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!