Istent épp ésszel fel nem érhetik. Gondolod te feltudod?
Nem. Gondold el, ha valaki programoz egy egysejtű állatkát (már programoztak), akkor az az egy sejtű mennyi eséllyel tudná a készítőjét felfogni? Semennyire. A teremtője kívül esik a "világán": Az egysejtű a "gépben" van, a teremtő kívüle. Még ha olyan nagy ésszel is rendelkezne az egysejtű, ki nem lát a világon.
Isten ha van is, épp ésszel fel nem fognátok, és mivel mégis akaratosak az emberek, tudni AKARJÁK mit jelent az hogy isten. Ezért ezernyi dolgoT hozzá fűznek: Szeretet, lélek, érzelem stb. Csak hogy az emberek még a saját környezetükkel sincsenek olykor tisztában, akkor istennel hogyan lennének? :) Sok butuló ember hinni SZERETNE istenben, miközben nem látják meg a mögötte rejlő sivár valóságot.
Tény és való, ha van hited, könnyebben éled napjaidat, ha fohászkodhatsz valakihez, de hidd el, életed végére ami szerzett örömeket/pozitív történéseket istennek tulajdonítasz, csupán a hited miatt van, nem isten miatt.
„Gondolod te feltudod?”
Nem, én nem tudom felfogni. De tagadhatatlan az, hogy minden újabb nemzedék egy helyesebb elképzelést alkot róla mint elődei. És szerintem ez így folytatódik tovább, míg egykor végül minden ember isteni kilétére ébredve, és vele azonosulva felfogja Isten ki/mi-létét. Ebben elméje, de nem csak az, hanem valami más is, amit most nem vagyok képes meghatározni, fontos szerepet fog játszani.
6. válaszoló:
Te csak hiszel istenben, olyan dolgokat vélsz istennek, olyan olvasmányok nyomán gondolsz te valamit istennek ami nem a saját meglátásod. Ismerem a bibliát ne sértegess, de az egész egy nagy baromság... gondolod az emberek olyan ostobák hogy ilyen kis parasztokat foglalkoztató témával töltsék idejüket? Sokkal nagyobb háttérhatalmak úgy tudják manapság már manipulálni az emberek, hogy azok szelidíthetőek lettek. Biblia mind arra épül hogy alázatosak kell lennünk isten előtt, a biblia azt is kifejti, hogy aki nem hisz istenben az egy "bolond"...
Képzeld el, ha a nagy tudósok rá nem jöttek volna hogy Boszorkányok nem léteznek, akkor te még mindig hinnél a boszorkányokban a butus kis fejeddel... Az ember hiszékeny, ismétlem hiszékeny.
Nem mondom hogy nincs isten, de azt biztosan tudhatom hogy ha van, akkor te azt a fejeddel fel nem éred.
Fogadd el hogy nincs az az isten akit magadnak hinni vélsz.
Még annyit szeretnék mondani, hogy mint tudjátok nem csak a keresztény vallás létezik.. van több is. Igen a keresztény vallás a legelterjettebb, de az nem azt jelenti hogy az a "legigazabb". Más vallásúak is hihetnek úgy az ő elképzelésükben hogy akár életüket is adnák érte.. Mi róluk azt gondoljuk "hülyék". Ők pedig rólunk gondolják ezt... ennyit ér hogy ki mit hisz. Ezer vallás közül amely Isten kinézetét, cselekvéseit tárgyalja melyik igaz melyik nem? Minden vallás a sajátját hiszi annak..
De ezektől ha eltekintünk marad egy dolog:
Egy olyan meg nem fogalmazható valami létezik, mely következtében keletkezett minden. Ki tudja milyen formában.. A többi csak emberi kitaláció, mert az emberek mohók is tudni akarnak mindent, köztük hogy micsoda Isten...
Érdekes kérdés, talán az én intelligencia szintem ezeket, mind nem képes felfogni amiket itt írtak. Nekem a 8/ Kínai.
Én nem vagyok vallásos, nem jártam hittanra, a bibliát se „olvastam”. Az elejét igen és én nem értettem egyet a tartalmi mondandójával. „Sokasodjunk”. Egy életet nem Csak létrehozni kell az Emberré válás érdekében.
Azért, nem közömbös számomra Isten. Szeretném hinni, hogy minden ember megkapja azt amit érdemel. Szerintem mi emberek alapvetően esendőek vagyunk, az erkölcsre rá kell találni és intelligenciánkat fejleszthetjük.
Ha Isten létezik, akkor miért nem tesz a rossz dolgok ellen? Azt még megértem, hogy mi emberek nem vagyunk rá méltók, de az anyatermészetet, miért hagyja, hogy tönkretegyék mindenféle önös érdekek miatt az emberek? A tudomány már képes lenne arra, hogy ne pusztítsuk a Földet, de ez szemben áll a profittal.
Én azzal sem értek egyet, hogy árt valaki valakinek, meggyónja bűneit és ezzel le van rendezve a dolog, feloldozást kap. Én nem tudok ilyen könnyen elbánni a lelkiismeretemmel, és meg nem történté tenni, ami megtörtént.
A vallás talán egy könnyebbik út az élethez.
A vallás nem egy könnyen vitatható kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!