Milyen fontos jelentősége van az Úrvacsorának?
Az Úrvacsora nélkül nem bocsáttattnak meg a bűneim?
Jézus nem csak a tanítványainak adta ezt a parancsot? Ha egyáltalán lehet ezt parancsnak nevezni.
Persze a jelképes nem azt jelenti, hogy nem ettek kenyeret vagy nem ittak bort és nem ültek össze.
Csak azt, hogy mélyebb jelentése van ennek, mint a rituálé (amit nem kellene sem dogmaként sem varázslásként felfogni).
"amit nem kellene sem dogmaként sem varázslásként felfogni"
Te keresztény vagy? Mi a misében/úrvacsorában a varázslat? Ki varázsol és mit? Mi köze van a dogmához?
Mi a baj a rituáléval? Az emberiségnek mindig is voltak rituáléi, amivel egy mély belső valóságot fejezett ki. Nem a rituálé a lényeg, hanem az a biz. belső valóság. Voltam már olyan misén is amit egy erdőben tartottunk, és az ugyanolyan érvényes volt, mint ha a Szent Péter bazilikában tartották volna, de ott is kifejeztük, hogy Istenhez járulni más, mintha bemennél a mekibe egy bigmekért.
Az úrvacsora nem kannibalizmus, nem Jézus húsát esszük, hanem abban a pillanatban oda száll le Jézus, ahol azt mondod "Én". A személyed legmélyére.
A fizika kizárja, hogy egy evilági test egy másik evilági testben legyen. De az már nem mond ellent a fizikának, hogy egy evilági testben (ostya) a megdicsőült test legyen benne. Jézus zárt ajtók mögött jelent meg.
Érdemes elolvasni a Lukács 24:31-et. Megjelent a tanítványoknak, majd a kenyértörés pillanatában, mikor fölismerték, eltűnt. Vajon mi ennek a jelentősége....??
Ez egy misztérium. Tudom, a mai embernek, aki olyan okosnak hiszi magát, és föltétlenül emberméretű, pórázon rángatható istenkét képzel el magának, ez nem elfogadható, de akkor is az. Valamiért az Úrnak így tetszett és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!