Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Adventista egyház tagjai...

Az Adventista egyház tagjai tanulnak a gyümölcsökről de hogyan teremnek a gyakorlatban gyümölcsöt?

Figyelt kérdés
A másik kérdésem az: tanulnak a Szent Lélek ajándékairól de, hogyan gyakorolják az ajándékokat a nyelveken szólást, gyógyítást,tudás szavát,ismeret beszédét stb stb ? ha közben tagadják a pünkösdi mozgalomban megtörtént valamint megtörténő keresztséget és az ajándékok megnyilvánulását
2014. ápr. 5. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

A híresztelés ellenére elméletileg minden keresztény Bibliaolvasó ember tanul a gyümölcsökről - nem csak az adventista egyház tagjai - és minden keresztény ember életében ugyanúgy terem gyakorlatban gyümölcsöt, ha az Isten útján jár. Ebből a szempontból tehát teljesen értelmetlen dolog különbséget tenni adventista és nem adventista közt.

Persze értem én a kérdést pontosan tudom, hogy mire akarsz kilyukadni. Nos el kell mondanom neked, hogy jómagam református közösségben nőttem fel és tértem meg több mint 27 évvel ezelőtt. Teológiára készültem és az adventistákkal csak az egyetemi éveim alatt 5 évvel később találkoztam először. Éppen az fogott meg bennük, hogy olyan életet éltek, amilyet én is szerettem volna élni keresztényként. Szerettek annak ellenére, hogy sokat bántottam az elején őket a szombat és egyéb tanításaik miatt. Tudtak örülni nekem akkor is, ha megszomorítottam őket a viselkedésemmel. Békesség volt bennük akkor is, ha vitatkoztam velük komoly teológiai kérdésekről. Türelmesek voltak hozzám pedig sok hónapon át sok bosszúságot okoztam nekik az értetlenkedéseimmel. Szívesen fogadtak, és sok könyvet úgy adtak oda, hogy nem vártak érte semmit. Jóságosak voltak velem, még ha én rossz is voltam velük szemben. Szelídek voltak, amikor én támadtam őket. Mértékletesek voltak nem csak az étkezés, de a szavak tekintetében is. És hűek maradtak az elveikhez, még ha nagyon meggyőző voltam is... :-)

Engem maximálisan meggyőztek arról, hogy a gyümölcsök rendben vannak az életükben. Én így lettem adventista. Ennek már több mint 20 éve.

Ha hiszed ha nem az adventistáknál is működnek a nyelvek ajándékai. Hallottam bizonyságtételeket távoli országokból, ahol az adventista misszionáriusok szót értettek olyanokkal akikkel nem beszéltek közös nyelvet. A gyógyítás maximálisan működik, Amerikában a leghíresebb szanatóriumok adventista tulajdonokban voltak és vannak. Itt Magyarországon is komoly egészséges életmódra nevelő programok vannak, ahol sok százan gyógyulnak meg évente.

A pünkösdi nyelveken szólás értelmes nyelveken szólás volt (Ap.Csel. 2:8,11). Sajnos a mai pünkösdi mozgalomnak csak a neve az, az ottani nyelveken szólás a korintusi, amit Pál apostol igen kemény szankciókkal szorított vissza (I.Kor. 14:9-12). Ezek nem ajándékok, hanem rossz szokások. Az adventista egyház tagjai nem hisznek az érzelmi kereszténységben.

Üdv. Péter

2014. ápr. 5. 23:11
 2/5 A kérdező kommentje:

A válaszod újabb kérdést vetett fel, Jézus mondta szükség hogy Szellemtől is újjászülessünk a te életedben ez hogyan történt meg ?

A másik mit gondolsz milyen párhuzamot lehet vonni a gyümölcs és az ajándék között ?

2014. ápr. 5. 23:20
 3/5 anonim ***** válasza:

"Szellemtől is újjászülessünk "

Hogyan kell a szellemtől újjászületni?

A gyümölcs nem ajándék, hanem a tetteidnek a (pozitív) következménye.

2014. ápr. 5. 23:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudod hogy mit jelent a Szent Szellemtől való újjászületés? :(

Akkor nem is vagy megtérve, igaz?

2014. ápr. 6. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos Nem:(
2014. ápr. 6. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!