Ajánlanál nekem olyan jó vallást, amit gyakorolhatnék is?
Vidéki lány vagyok,jövőre megyek fősulira. De nem ez a lényeg,nem vagyok megelégedve az evangélista vallásommal,amit a szüleim adtak nekem. Nem érzem át ezt az egészet,és a szőr feláll a hátamon,mikor azt mondják,minden ember bűnös...A lényeg,hogy szeretnék több vallással is ismerkedni,hogy megtaláljam az igazán nekem valót. Tudnátok párat ajánlani,aminek utána tudnék keresni? És esetleg vidéken is lehetne gyakorolni. De az is megoldható,ha havi 1x felmegyek Pestre,mindegy,csak passzoljon hozzám.
Előre is köszi!
Hmm. Egy lányismerősöm épp a napokban írta, hogy áttért a Hindu hitre, úgy látszik, most van ennek a szezonja. :)
Ha én olyan vallást keresnék, amit közösségben gyakorolnék (jelenleg elvagyok magammal), akkor nekem a legszimpatikusabb eddig a Baha'i hit volt. Földrajzilag nagyon elterjedt, de kevés híve van sokfelé. A hit tiltja a térítést! Amennyire tudom a vezetőket demokratikusan választják, viszont a kampányolás is tiltva van. Sőt! a Hívők "előjoga", hogy vallási célokra adományozzanak. (Elfogadnak célzott adományokat is, de azokat nem költhetik magukra, a hitéletre, csak külső, jótékony projektekre. Ezért nem tudom már évek óta nekik adni az 1%-omat.)
Én nem vagyok Baha'i, ezért nekem nem tilos őket ajánlani: [link] :D
Tulajdonképpen értem azt, hogy közösségi keretek közt szeretnél vallást gyakorolni. De azt nem értem, hogy ezt így internetes ajánlás alapján tervezed megvalósítani. Mindenki a saját nézőpontját próbálja rádtukmálni. Neked kellene utánajárnod, hogy mi a Te küldetésed, és a Tehozzád legjobban illő vallás.
Ha nem tudsz imádkozni, akkor nincs sok értelme a vallásgyakorlásnak. Ha tudsz, akkor inkább kérj személyre szóló tanácsot a Legfőbb Illetékestől.
hát izé, ez érdekes kérdés. a legtöbb vallásos meg van elégedve a vallásával(különben nem lenne vallásos), ezért valószínűleg azt ajánlaná. aki meg nem vallásos, az meg sztem nem ajánlja egyiket sem.
Én katolikus vagyok, de nem hiszem, hogy az kedvedre valóbb lenne, mint az evangélikus, kényszeríteni meg nincs értelme. egyébként ezzel vigyázz, mert bizonyos vallások arra építenek, amit az ember szívesen hall vagy magáénak érez, de közben becsapnak, miután jól kiadakoztad magad nekik. ilyenekre figyelj, mert pont olyanokat környékeznek, mint te.
A Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú egyháza az igaz hit, csatlakozz te is!
Szerintem meg "jó vallásod"van.Én személy szerint róm.kat .vagyok,viszont az egyik barátnőm evangélikus.Én személy szerint úgy érzem kicsit "lazább" a miénkhez képest.
Nem hinném,hogy egy másik vallás lenne a megoldás,pláne ha gyakorló hívő vagy,nehéz kivetkőzni magunkból.Nem lehet,hogy a lelkészetekkel van gond?lehet egy másik(evangélikus)közösségben jobban éreznéd magadat.Pesten biztos tudsz majd válogatni,így barátokat is tutdz találni.Én a helyedben nem "hitet" váltanék.
Olvasd ezt el és dönts:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!