Ki küldi a Szentlelket, Isten vagy Jézus?
Vagy mindketten?
Ha Isten tevékeny erejéről van szó akkor Jézus,hogy tudja küldeni?
A katolikusok szerint mindkettőtől.
Az ortodoxok szerint csak az Atyától.
A többi egyház számára is sok lehetőség van. Kérdés, kinek a válaszára vagy kíváncsi.
Az Atya-Fiú-Szentlélek EGYLÉNYEGŰ.
Tudom, ez nehéz lesz, és mindjárt rám rontanak a "háromságtagadók", lenulláznak, de mindegy, próbáljátok megérteni.
Nem háromság, hanem Szentháromság- és ez pont azért "szent", mert egylényegű.
Arra gondolj: te test-lélek-szellem vagy. De nem külön, hanem mégis egy ember vagy, megbonthatatlan egységben. Ugyanakkor beszélhetünk a testedről a lelkedről a szellemedről külön. De akkor is egy egységben, maradtál, és ez fontos, ez az élet szentsége.
És ezt is mondta: "Láthattátok, mennyi jót vittem végbe Atyám erejéből."
Az "Atya ereje" utalhat a Szentlélekre is.
Szia.
Jézus nem küldheti, mivel Ő is kapja, más részt, azt is kijelentette, hogy az Atya küldi, hiszen Ő rendelkezik vele.
Viszont nagyon lényeges, hogy Jézus nevében kell kérni az Atyától .
(János 14:26) 26 De a segítő, a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, az mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek.
Jézus szavai: én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én
elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a
Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
Jézus nevében, aki hisz őbenne, az üdvözülhessen.
Előző jó válasz. De még van pár:
Luk 24:49 És íme én elküldöm ti reátok az én Atyámnak ígéretét; ti pedig maradjatok Jeruzsálem városában, mígnem felruháztattok mennyei erővel.
Ján 1:33 És én nem ismertem őt; de aki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, az mondá nekem: Akire látod a Lelket leszállani és rajta megnyugodni, az az, aki keresztel Szent Lélekkel.
SzentLélek nem tevékeny erő, hanem személy. pl. Meglehet szomorítani:
Ef 4:30 És meg ne szomorítsátok az Istennek ama Szent Lelkét, aki által megpecsételtettetek a teljes váltságnak napjára.
Közbenjár a szentekért:
Róm 8:26 Hasonlatosképpen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
Róm 8:27 Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!