Mielőtt Isten ideküldte Jézust és a Biblia tanításait, előtte az emberek honnan tudták, hogy van Isten?
Tehát a Kr.e.-i időszámításban az emberek csak sejtették, hogy van Isten?
Elnézést a furcsa kérdésért.
Hát igen, őket én is egy kicsit furcsának tartom, nem tudom miért.
Én általában itt teszem fel a kérdéseimet és általában elég jó válaszok szoktak jönni vallás témában.
Kedves Zolly
Igazán árad belőled a krisztusi szeretet,
Még azt a "kedvességet" sem adod meg ha nem is értesz egyet, hogy a helyes nevén nevezd a Teremtőt, és a szolgáit.
Így aztán igazán példa mutató vagy a szeretetben.
Kedves Kérdező.
Bár ellenségeskedést tapasztalok,
ám csak annyit szeretnék hozzá fűzni ehhez, hogy a Biblia első lapjain olvashatsz arról, hogy az első ember és még jó pár hűséges ember személyesen is beszélt a Teremtővel.
Ennél fogva nem volt kérdés, hogy van e Isten, vagy nincs.
Bár most nem szól az emberekhez, De vannak emberek mint ahogy régen is, akiket felhasznál hogy át adja az üzenetet az embereknek.
Egy Jehova Tanúja
"Mielőtt Isten ideküldte Jézust és a Biblia tanításait, előtte az emberek honnan tudták, hogy van Isten?"
- Onnan hogy a jeruzsálemi templomban lakott körülbelül egy évezreden keresztül.
Ezt megelőzően pedig a Szent Sátorban.
Benne van a történet részletesen a Biblia Ószövetség részében.
Kedves kérdező :)
A Bibliát saccperkábé 1600 év alatt írta 40 különböző korban élő ember, akik javarészt nem ismerték egymást, mégis teljes mértékben összeillik a Biblia az elejétől a végéig. Isten jó munkát végzett.
Az Ószövetség Jézus születése előtti időszakot ölel át, és bár a jehovások szeretik ezt állítani, hogy Istent a nevén a kell nevezni, én mégis bízom a zsidókban, akiknek Isten nagyon sokszor kinyilatkoztatta magát és már a legelején leszögezték, hogy Isten neve kimondhatatlan, vagyis tabu és amúgyis a JHVH tetragrammával jelölték az Urat. De szegények ezt nem nagyon értik meg, mivel agymosottak gyülekezete. Fogalmuk sincs Krisztus valódi szeretetéről.
Az Újszövetség pedig már Jézus, aki az emberré vált Isten (a jehovisták ezt is tagadják), eljövetele utáni időszak könyveit foglalja össze.
Az Ószövetség eredeti nyelve a héber, ezt amúgy Tórának is hívják, az Újszövetségé szinte az egész a görög egy régebbi válfaja. A jehovisták viszont már egy héberre fordított Bibliából kreálták a sajátjukat, amiben vannak kihagyások és betoldások, lehetőleg a saját ízük szerint, hogy az összes beteg tanításuk fedezve legyen.
Viszont azt írja a Biblia, ami Isten szava és ezt saját magam is tudom tanúsítani, gondolom más is, hogy előbb térj meg, ezt Isten elősegíti, hisz minden emberben ő munkálja ki, nem pedig az ember maga, és csak utána fogod megérteni a Bibliát a Szent Szellem segítségével, addig emberi okoskodás marad, de a valódi értelem rejtve marad.
"A Bibliát saccperkábé 1600 év alatt írta 40 különböző korban élő ember, akik javarészt nem ismerték egymást, mégis teljes mértékben összeillik a Biblia az elejétől a végéig. Isten jó munkát végzett. "
Ha Isten végzett jó munkát, akkor minek kellett a zsinat, amelyik összeválogatta, hogy mely iratok kerüljenek bele a Bibliába és melyek nem?
"A jehovisták viszont már egy héberre fordított Bibliából kreálták a sajátjukat, amiben vannak kihagyások és betoldások, lehetőleg a saját ízük szerint, hogy az összes beteg tanításuk fedezve legyen. "
Miért, a keresztények Bibliája nem pont ugyanígy készült? :)
"Viszont azt írja a Biblia, ami Isten szava és ezt saját magam is tudom tanúsítani,"
Te is tanú vagy? Vagy hogyan tudod tanúsítani, hogy a Biblia Isten szava?
"előbb térj meg, ezt Isten elősegíti, hisz minden emberben ő munkálja ki, nem pedig az ember maga, és csak utána fogod megérteni a Bibliát a Szent Szellem segítségével, addig emberi okoskodás marad, de a valódi értelem rejtve marad."
Vagyis amíg nem mosod át rendesen az agyad a keresztény áhítattal, addig csak egy nagy horrorisztikus mesekönyv marad számodra a Biblia.
Kedves Kérdező!
Látod, ez a baj a gyk-n nyilvánosan feltett, ilyen témájú kérdésekkel. Világos válaszok helyett fél napon belül ellepik az ateisták és a jehovások, akik onnantól kezdve kizárólag egymást gyepálva az egész kérdést szét trollkodják. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!