Kedves Jehova tanúi tudtok nekem mondani egyetlen olyan híres Jehova tanú nevet aki a kr. u II és a XIX század között élt?
Ha lehet akkor bizonyítékokat is elfogadnák.
Előre is köszönöm!
Szervusz
A Biblia az első század végéig sok ilyen tanút felsorol, a legtovább közülük János apostolról tudunk.
Az utána következő századokról, amelyeket megemlítettél nincsen hiteles beszámoló, de attól még lehettek, sőt biztosan voltak is, hiszen többeket is megöltek az miatt, mert ragaszkodtak a Biblia igazságához.
Ugyan már te utolsó felelö, hát ez nem felelet. Ha nem tudsz róla semmit sem, akkor próbálj elöbb kutatni egy kicsit a történelemben.
Tudsz valamit a Biblia fordítókról? Tudod ki volt Wiliam Tyndale? Hallottál a Holt-tengeri tekercsekröl? Tudod mit tartalmaznak a régi bibliai tekercsek, kódexek? Kinek a nevét? Hallottál, vagy olvastál már róla?
Mielött valamire felelsz, próbálj meg egy kicsit vagy nagyon kutatni, hol az igazság. Tudod a harag tudod rosz tanácsadó
Katy
Katy
Sokszor másolód le kétszer a neved onnan, ahonnan a választ lopod.
Nemcsak ismerem, de olvastam is. Mutasd meg nekem, hogy az eredeti görög szövegben hol van leírva a Jehova szó? Tudod miért merek ilyet kérni? Mert pontosan tudom, hogy nincs az eredetiben benne. Ezért.
Szia
Isten szolgái, soha nem vágytak hírnévre, s az hogy az apostolok és némely első keresztények neve be került a bibliába sem azért van, hogy felmagasztaljuk őket, mert Ők is csak feladatot végeztek, bár köszönet mindenkinek jár a hűségéért.
a II. századtól, mivel akkor még az Ézsaiás próféciájának nem jött el a beteljesedési ideje, nem így hívták Őket.
Ám mindenki ide sorolható, aki igyekezett a hamis Tanítások elutasításában és próbálta ezeket támadni, vagy elutasítani.
Érdekes módon a már kialakulóban levő "történelmi" egyházakon belül levő "magasabb tisztségeket" is betöltő papok közül is voltak akik elutasították pl. a csecsemő keresztelést, mert az nem keresztény tanítás.
Az egyháztörténész Augustus Neander azt írta, hogy „a hit és a keresztség mindig is kapcsolatban álltak egymással, s ezért igen valószínű . . . , hogy a csecsemők keresztelése ebben az időszakban [az első században] ismeretlen volt
Egy csecsemő nem tud hitet gyakorolni, hogy meg keresztelhető legyen.
A GYERMEKEK „akkor legyenek keresztények, amikor Krisztust meg tudják ismerni!” E szavakat egy Tertullianus nevű író jegyezte le az i. sz. második század vége felé. A csecsemőkeresztelés ellen tiltakozott, mely szokás kezdett gyökeret verni napjainak hitehagyott kereszténységén belül.
Ez csak néhány este arról, hogy ezek az emberek is a helyes Jézusi Tanítás mellett voltak, ezért biztos, hogy a teremtő helyeselten nézett rájuk, mert az igazságról tanúskodtak a tettükkel is.
Katy Weaver
5-ös. kár hogy nem írod alá a a nevedet, legalább tudnánk ki az a híres tudós, aki elovasta a Holt-tengeri tekercseket. Akkor kérlek írd le, milyen bibliai könyveket tartalmaz, és milyen formában írja az Isten nevét.
Ha most nem hazudsz kedves anonym barátom, akkor írd le ki volt ez a Biblia fordító, és milyen formában írta le a Biblia Istenének a nevét. Kérlek, ha igazi keresztény vagy, ne szégyeld aláírni a nevedet.... hadd lássák a barátaid is, hogy milyen bátor ember vagy :-)
Katy
Ne haragudjatok de én egyetlen szavammal sem említettem olyasmit a kérdésemben,hogy "törekvő híres Jehova tanú érdekel". Attól lehet híres valaki ha nem törekszik hírnévre. Pl ott van Ábel akit ti emlegettek,ő sem törekedett hírnévre és mégis híres lett.
Ha valaki híressé válik azt a tettei cselekedetei teszik híressé és nem a törekvése. Én legalább is így látom.
És vissza térve a kérdésemhez még mindig érdekel olyan tanú aki az említett századok között élt....ha egyáltalán élt valaha is olyan ember aki Jehova tanújának vallotta magát az elmúlt évszázadokban.
Mégegyszer köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!