Ha Jezus azt a parancsot adta a kovetoinek{mate 28:19}hogy menjenek predikallni, sokan miert nem mennek, kiveve Jehova Tanuit?
Viccelsz?
Hát az meg már milyen kényelmetlen lenne...
Munka után még más emberek sértéseit elviselni,meg egyáltalán, ingyen csinálni bármit a mai világban.
Nem vagyok vallásos,sem megkeresztelt,viszont dolgozat témához elég sokat kutakodtam vallások után ,illetve beszéltem emberekkel,hát meglepődnél,amiket hallottam.
Az emberek többsége szalmaszálat nem tenne keresztbe se az Istenéért,se más emberért.
A hit gyülekezetesek pl leadják a jövedelmük 10%át,szerinted ezt hány vallásos ember tenné meg,ha holnaptól mondjuk minden egyház bevezetné?!Vajon hány lenne aki csalna?
Beszéltem talán 4-5 tanúval(az egyik egy 10éves gyerek) és kb 40-45 más vallásúval,(a dolgozatom kapcsán)tudod ki használták a bibliát,az elsők mindannyian,míg a többiekből 6-7en.Legtöbb egyház tagja szinte egyáltalán nem olvassa.
Majd minden egyháznak van saját fordítása,de a híveik nem is nagyon ismerik.Egy rendszeresen templomba járó ,bevallása szerint mélyen vallásos embernek ,alapvető bibliában leírt eseményekről fogalma nem volt,hogy melyik részében ír róla a biblia.Szándékosan nem írom,hogy melyik egyházhoz tartozott,mert nem ez a lényeg.Míg a 10 éves kis srác simán be tudta határolni.
Szóval az én meglátásom az,hogy a hozzáállás miatt ezt ne várd,mert nagyon kevesen mennének,ha kellene.
Ahhoz,hogy ilyesmivel valaki felkerekedjen és másoknak beszéljen a hitéről, komoly időt és energiát kellene befektetni,mert különben mivel állsz oda.
Szerinted az a sok vallásos,aki itt pocskondiázza egymást meg merné tenni?Vagy gondolt már arra ,ez milyen erőfeszítést igényelhet attól,aki megteszi?Főleg,hogy nem született mindenki szónoknak.
És aki elindulna ,hány becsapott ajtó,meg gyalázkodás után futna haza.És hány indulna el újra...
Mormonokat,krisnásokat láttam már téríteni,de nem túl gyakran.Tudod milyen ostobán szerelik le őket,milyen embertelenül és méltatlanul bánnak velük.
Én értékelem az ilyet,mégpedig azért,mert ez szeretetből fakad és abból igazán kevés van manapság.
Ha minden vallásos ember szeretettel fordulna a másik iránt,meghallgatná,akár még egy jó beszélgetés is lehetne belőle és aki itt pocskoja a másikat még lehet az is jobban érezné magát,mert emberséges a másikkal.
Roma10:13-18,,Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”.+ 14 Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek?+ Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon?+ 15 Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el?+ Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”+
16 De nem mindnyájan engedelmeskedtek a jó hírnek.+ Mert Ézsaiás ezt mondja: „Jehova, ki hitt a tőlünk hallottakban?”+ 17 Így hát a hit a hallottakat követi.+ A hallottak pedig a Krisztusról mondott szó által vannak.+ 18 De kérdem én: talán nem hallottak? Hisz valójában „az egész földre kiment a hangjuk,+ és a lakott föld végső határáig szózatuk”
Vidiripi
"Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon?"
S hogyan fognak hallani ha nem is hallgatnak meg senkit mert zavarásnak veszik sőt van aki egyenest zaklatásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!