Én "kárhoztathatok"-e bárkit, "fejére" olvashatom-e a bűnét bárkinek, ha Krisztus senkit nem kárhoztatott?
Bánthatunk-e másokat, mert más bűnöket követ el mint mi?
Ezáltal pl.:kirekesztünk másokat.
Ha lenne látásod a láthatatlanra és tegyük fel látnád egy rokonodat akit szeretsz, hogy a pokol tüze felé megy az élete.
Akkor csak figyelmeztetnéd , hogy bajban van és menjen Jézushoz, tartson bűnbánatot és térjen meg a bűnös útról.
Nyilván nem haragudnál rá és nem rekesztenéd ki a egy kedves rokonodat, hanem szelíden figyelmeztetnéd nem?
Szerintem nincs pokol tüze, ugyanis ez ellentmond az egy élő igaz Istennel, és ellent mond ezzel is:
"És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." Jel 21,4
A pokol egy rossz beidegződés, mert az nem más, mint a végleges elmúlás. Ezért veszi a tűz szimbolikáját a Biblia, mert a tűz megsemmisít mindent.
Ha egyetlen szavamra abból az útból meghátrál, akkor Isten elköveti azt a cselekedetet vele, hogy megtérjen. Isten személyválogatás nélkül érinti meg mindenki szívét. Ő a szívek és vesék vizsgálója. Sokkal nagyobb ráhatása van az emberre, mint az én okításom, feddésem.
Hát én se tudtam sokáig hova tenni a poklot de néztem pár videót és azóta már hiszem, hogy van.
Két különböző országból és kultúrából ugyanazokat beszélik el.
Nézd, én nem embereknek hiszek. Felőlem az összes országban lehetnek emberek, akik a poklot és a sátánt hirdetik. De nekünk nem a pokolban és a gonoszban kellene bíznunk, hanem Jézus kegyelmében. A pokol létezése teljesen ellent mond mind annak a józan észnek, ahogy a kegyelmes és szerető Istenre asszociálunk, mind a Bibliának. A pokol szó egyetlen egyszer sem szerepel a Bibliában az eredeti szövegben. Ott a hádész és a seol szó szerepel, aminek a jelentése sír.
Ugyan az az elbeszélés a pokolról különböző országokban? Mert minden keresztény, vagy kereszténységhez közel álló országban a pokol szóra ugyan az az elképzelés. Egyfajta Dante elképzelés van a bugyrokról, a sötét, fekete szürke tájról, a füstről, a kínról, a szenvedésről, a sikításról, stb. Mert a te fejedben ugyan az a kép van a pokolról, mint egy amerikai fejében. Ez nem bizonyíték, hogy ugyan azt a maszlagot kántálják különböző országokban.
Mi lenne, ha Krisztusra figyelnél, és nem az ördögre. Mi lenne, ha az üdvösséget keresnéd, és nem a poklot? Félelemmel akarna Isten jó útra terelni? Neked milyen istenképed van? Ezeknek az embereknek milyen az istenképük? Szerintem ez hazugság, maszlag, és a szemétbe valók az ilyen bizonyságok.
Szia
Hát a biblia szerint a pokol az a Sátánnak és bukott angyaloknak lett teremtve.
Gondolod egy sírba belökik a Sátánt és aludni fog?
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Sajnos a bűn miatt az emberek is odajutnak akik nem térnek meg Jézushoz.
Nem, a pokol (sír) kiadja a halottakat, és meg lesznek ítélve. Nem oda fognak visszakerülni, mivel sem halál sem semmi hasonló nem lesz már. Az örök tűzbe, az örök megsemmisülésbe fognak kerülni. Milyen volt a nem létezésed 120 évvel ezelőtt? Na ugyan az a nagy semmi, mint aki soha nem is lett volna lesz velük.
Jézushoz nem kell személy szerint megtérni. Jézus szelleméhez kell megtérni, a kegyelemhez, a szeretethez, az irgalomhoz. Rengetegen még csak esélyük sem volt hallani ezt a nevet, hogy Jézus.
Ezzel kapcsolatos kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Ez a kijelentésed már eleve a kérdéshez kapcsolódik, hogy "Sajnos a bűn miatt az emberek is odajutnak akik nem térnek meg Jézushoz.", hiszen itt te már megítélsz mindenkit, aki nem Jézushoz tér meg. Holott Jézus kapta az ítéletet, nem te. Igaz?
13. És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
14. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Tehát nem a pokolban vagy a sírban lesznek, hanem a tűznek tavába, ami a második halál, a teljes megsemmisülés.
Tehát a kénköves pokolban vannak, ahol nagyon szenvednek, majd kiadja a pokol a halottakat, és megítéltetnek (már eleve az, hogy ítélet előtt a pokolba vannak) és belevettetik őket a második halálba. Mekkora Isten már...
Ne vegyél be mindent, mert egy két ember valami baromságot mondott. Nézz utána dolgoknak, és tegyél fel nagyon sok kérdést. Ez a teória nem állja meg a helyét, amit a Jézus kézenfog és elmegyünk egy helyre, ahol emberek kínlódnak. Ismerős? Imé itt vagyok vagy imé amott. Ne higgyétek... Nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!