Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a célom Isten szerint az...

Mi a célom Isten szerint az életben?

Figyelt kérdés

Mert, hogy minden ember okkal,céllal született.

Ergo mindenkinek be kell teljesítenie valamit.

Na de mit? Honnan tudhatom.

Az a célunk,hogy kapcsolatot tartsunk Istennel?

(keresni őt,megtalálni,hinni benne)

Vagy, hogy segítsünk embertársaikon?

Hogy távol tartsuk magunktól bűnt?Bár ez része az elsőnek.

Mindenkinek egyéni cél adatott vagy mindenkinek ugyan az?

2014. márc. 16. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát azt én nem tudom neked megmondani...

Annyi biztos, hogy valami célja mindenki életének van. De mindenkinek magának kell rájönnie, hogy neki mi. Próbálj ki sok dolgot az életben, különösen ajánlom az önkéntességet, társadalmi rendezvényeket, bármiféle segítő programot. De ha van valami hobbid, azt is könnyedén tudod az embertársaid javára és Isten dicsőségére fordítani.

2014. márc. 16. 22:04
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Én, ha magasabb szinten tudnék programot írni, akkor teremtenék egy tökéletes párt. Belehelyezném őket egy ideális környezetbe. Körbe raknám őket játékokkal, szórakozással. Ha ez így maradna, minden mozdulatlan lenne.

No, akkor ahhoz, hogy életben maradjanak, mozogjanak. Anyagcsere. Még mindig nem történik semmi! Beleírnék néhány hibát, meg véletlen reakciókat, véletlen döntést. Még így sem szórakoztató eléggé, nincsenek eseménye. Állítanék fel nekik szabályokat, megkötöttségeket. Az előbb már beleírtam nekik, hogy "szabadon" véletlenül dönthetnek. Ha jól dönt szerintem, nem történik semmi. "Ha rosszul dönt", megbüntetem, mert ő döntött (én írtam az igaz, de nagyon sivár, eseménytelen volt minden).

Még így sem történik semmi lényeges?! No, megszüntetem az ideális környezetet, áthelyezem őket egy küzdelmekkel teli világba. Viszályt szítok köztük (mert közben sokasítom őket, ketten marha unalmasak), én meg elnyúlok a fotelban, mert csak úgy pörögnek az események! Nyírják egymást a kajáért, az élvezetekért, meg egyébként is had küszködjenek a puszta fönnmaradásukért is!

No látjátok, ezért nem én vagyok a mindenható, mert ő igazságos, meg jóságos (meg halálra röhögi magát a fotelban)...

2014. márc. 16. 22:21
 3/6 János114 ***** válasza:

Isten azert teremtette az embereket hogy ot szolgaljak

Az Istenszolgalat sokfelekeppen megnyilvanulhat

Isten a szandekodat dijazza amig eszbentartod es az o megelegedesere cselekszel

Addig mindegy milyen kissebb celokat tuzol ki magad elé ha a fő szándekod őt szolgalva jot cselekedni

Ne feledd az evilagi elet csak rovid szorakozas a tulvilaghoz kepest

2014. márc. 16. 22:57
 4/6 Szeressük egymást ***** válasza:

Mindenkinek egyéni cél adatott.

Ez a vers az ÓSZ-ben van, de jól összesűríti mi a célja annak, hogy igazak vagyunk, és megismertük Istent. Károli (súlyosan) félrefordította, de nagybetűvel olvashatod a javítást:

Préd 3:12 Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen ki-ki, és hogy a maga (MÁSOK) javát cselekedje az ő életében.

Én nem tudom azoknak az embereknek a javát cselekedni, akik a Te környezetedben élnek, ez a Te feladatod, a Te egyéni célod kell legyen. Pl. imádkozás a szeretteidért, munkatársaidért, barátaidért, stb.

2014. márc. 17. 00:50
 5/6 anonim ***** válasza:

T. Kerdezo!

Az elso emberpar elbukott, es ezzel elveszitette az Istennel valo kozvetlen kapcsolatot.

Isten a szeretetenel fogva lehetoseget adott az emberisegnek arra, hogy ujbol visszatalaljunk hozza.

Az embernek nincs mas celja, mint hogy szeretettel szolgalja a teremto Istent. Ha ezt tesszuk, akkor boldogok lehetunk egesz eletunkben, sot orokke.

Istennek joga van ahhoz, hogy bizonyos szabalyokat allitson fel a szamunkra. Mindezt nem azert teszi, hogy minket korlatozzon valamiben. Hanem azert, hogy megovjon sok rossztol. Hiszen ki ismerne jobban az embert, mint a teremtoje? De a szabad akarattal sok-sok dologban magunk donthetunk.

Ha meg akarunk felelni Isten elvarasainak, valoban keresni kell Ot, megtalalni, es hinni benne.

De meg ezt a hitet sem kivanja tolunk ugy, hogy "vakon higgyunk". Arra buzdit minket a Szentiras szavain keresztul, hogy alaposan vizsgaljunk meg mindent a Biblia szemszogebol. Hiszen azert iratta ezt a konyvet a szamunkra, mert ebbol minden kerdesunkre kielegito valaszt kaphatunk.

Ha igyekszunk igy elni, akkor a bunt is tavol tudjuk tartan magunktol. Bar ebben a vilagban tokeletesen nem tudunk meg megfelelni, mivel nincs egyetlen tokeletes ember sem a foldon. Mindannyian bunben szulettunk, es nap mint nap kuzdunk a sajat rossz termeszetunk ellen is.

De Isten nem is varja el tolunk most meg a tokeletesseget. Azt irja a Szentiras: "Isten megemlekezeik rola, hogy por vagyunk". De ertekeli az erofesziteseinket, amiket teszunk, hogy minnel jobban megfeleljunk az elvarasainak, meg most ebben a Satani vilagban is. Ha kerdesed lenne, szivesen valaszolok. Udvozollek: Judit!

2014. márc. 17. 09:53
 6/6 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Isten szerint az kellene, hogy az életcélod legyen: arra törekedj hogy örökké élj itt a földön. Hiszen ez volt eredeti szándéka az emberrel.

Erről beszélt Pál apostol is, amikor azt mondta: „A múltat magam mögött hagyom, és kezemet afelé nyújtva, ami előttem van, egyenesen a cél felé tartok.” Filippi 3,13

2014. márc. 17. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!